ORÇEV'DEN OKUYORUM GAZETESİ'NE ANLAMLI PLAKET

Ordu ili genelinde ekoloji mücadelesi sürdüren Ordu Çevre Derneği'nin (ORÇEV) düzenlediği dayanışma yemeğinde, Ünye'de haftalık olarak yayın yapan Okuyorum Gazetesi'ne ekolojik mücadeleye katkılarından dolayı plaket verildi.

Reklam
Reklam

Ordu ilinin tüm ilçelerinde ekolojiyle ilgili hangi tahribat ve yıkım olursa olsun gerek hukuki gerekse fiili mücadele eden Ordu Çevre Derneği, ilk dayanışma yemeğini gerçekleştirdi.

11 Haziran Cumartesi akşamı Altınordu’da bulunan Grand Tesk Otel’de düzenlenen yemekte, ORÇEV Üyeleri, sendikalar, siyasi partiler ve diğer STK temsilcileri katıldı.

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk ve Sol Parti Ordu İl Başkanı Turgay Bekgöz'ün de katıldığı gecede ilk olarak konuşan Ordu Çevre Derneği Başkan Yardımcısı Coşkun Özbucak, dayanışma yemeğini ilk defa düzenlediklerini ve geleneksel hale getireceklerini belirtirken, aldıkları karara göre de yürüttükleri ekolojik mücadeleye destek vererek katkıda bulunan yazılı basın kuruluşlarına da plaket vermeyi uygun gördüklerini söyledi.



Ordu ilinin tüm gazetelerinin ekoloji haberleri yaptığını fakat en çok ekoloji haberi yapan ve buna ek olarak da kendisi ekolojik araştırma yapan 7 gazeteye plaket vereceklerini belirten Özbucak, “Gecemize katılan herkese ve tüm dostlara teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da ekolojik mücadelemiz sürecek” dedi.

Dernek Başkanı Ertuğrul Gönül de yaptığı konuşmada, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Maden Şirketleri ve diğer çevreyle ilgili iş yapan kuruluşların mahkeme kararlarını tanımadıklarını ve bunun da bir Anayasal suç olduğunu belirterek, “Herkes mahkeme kararına saygılı olmak zorunda. İdare mahkemesinin kararlarını tanımayan kuruluşlar suç işliyor. Bizler halkımızın, çevremizin, tüm canlı yaşamının tahrip olmaması için ekolojik mücadelemizi sürdürüyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hem hukuki, hem de fiili olarak doğanın ve canlı yaşamının yanında olacağız.” dedi.



Konuşmaların ardından Ünye’den Nesnel Medya Ajans bünyesinde haftalık olarak yayın yapan Okuyorum Gazetesi’ne ekolojik mücadeleye katkıları için plaket verildi.



Plaketi gazete adına Genel Koordinatör Ulvi Gündoğdu, aynı zamanda kendisi de ORÇEV üyesi olan Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe’den aldı.

Fatsa’dan da Fatsa Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Dursun Mehmet Şahin, yine Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe’den plaketini aldı.



Altınordu’dan ise 5 gazete kuruluşunun temsilcisine plaket takdimi yapılırken, dayanışma gecesi canlı müzik ile sona erdi.




 


ekoloji ekolojik mücadele ordu çevre derneği ordu çevre derneği dayanışma yemeği okuyorum gazetesi ünye okuyorum gazetesi okuyorum gazetesi ekoloji haberleri ekoloji haberleri ünye ekoloji haberleri ordu altınordu orçev ordu çevre derneği ekolojik mücadele okuyorum gazetesi plaket okuyorum gazetesi teşekkür gazeteci ulvi gündoğdu ulvi gündoğdu plaket fatsa manşet gazetesi dursun mehmet şahin fatsa