ADD VE SİYASİ PARTİLERDEN ORTAK 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ AÇIKLAMASI

Ünye Cumhuriyet Meydanında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Memleket Partisi, İyi Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi, Ünye Alevi Kültür Derneği tarafından ortak basın açıklaması düzenlendi.

ADD VE SİYASİ PARTİLERDEN ORTAK 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ AÇIKLAMASI
08 Mart 2022 - 17:03
Ortak Basın açıklamasında “Kadınlar ve erkekler dayanışma içinde mücadele ettikçe, hayat eşitliğe doğru akacak.” ifadeleri yer aldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Mustafa Kılıçarslan konuşmasında, “8 Mart Dünya emekçi Kadınlar Günü için birlikteyiz. Yaşadığımız koşullarda bu ülkede 3 şey çok zordur kadın, çocuk ve ağaç olmak. Kadınlarımız öldürülüyor. Çocuklar istismar ediliyor ve ağaçlar hunharca kesiliyor. Doğa tahrip ediliyor ve maalesef insanların hayatına çok pahalıya mâl oluyor.” ifadelerini kullandı.

Ortak yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde;

“Yeryüzünde emekçi olmayan kadın yoktur. Kadınların üretim hayatı içinde yer almaları insanlık tarihi kadar eskidir. Bugün, canlarıyla bedel ödeyen kız kardeşlerimizi anma günüdür. Bugün, uğradıkları haksızlıkları kabul etmeyerek kaderlerini değiştirme iradesi gösteren bütün kadınlara saygı günüdür. Bugün, eşitsizliklere karşı dayanışmayı yükseltme ve mücadele günüdür. Biz tek bir kız kardeşimizin şiddet görmesine, hayattan koparılmasına tahammül edemezken, 497 kadının ölümü ile teselli olunmasına isyan ediyoruz.

Şiddet uygulayıp mahkemelerde bahanelerin arkasına sığınan erkekler, iyi hal veya tahrik indirimleri ile ödüllendiriliyor. Kız kardeşlerimizin balkonlardan aşağı atılmasına intihar kılıfı verilmeye çalışılıyor. Katiller, cezasızlıkla ödüllendiriliyor.

Bir diğer hayati sorunumuz da işsizlik. Peki, ülkemiz kadın istihdamında nerede? Türkiye’de her üç kadından sadece biri çalışma hayatının içinde yer alıyor. Ülkemizin en işsiz kesimi genç kadınlar, en yoksul kesimi ise yaşlı kadınlar.

Toplumsal cinsiyet eşitsizliği bir demokrasi sorunudur. Kadınların, çocukların, gençlerin ve tüm vatandaşların geleceğe umutla baktığı, toplumsal barış ve huzurun tesis edildiği mutlu bir ülkede yaşamak,  hepimizin hakkıdır. Kısacası; bu ülkede kadınların eşit, adil, tok, güvende ve özgürce yaşadığı bir düzeni hep beraber kuracağız. Kadınlar ve erkekler dayanışma içinde mücadele ettikçe, hayat eşitliğe doğru akacak. Kutlu olsun 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz! Dayanışma olsun, yaşam dolsun, dünyaya barış getirsin”

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum