Reklam
Reklam

ALTIN MADENİ ŞİRKETİ'NİN FAALİYETLERİ DURDURULDU!

Fatsa Doğa ve Çevre Derneği vekilleri avukatları: Av. Hilal Gündüz, Av. Tuğçe Yıldız ve Av. Ecem Çelebi Maden Şirketinin faaliyetlerinin durdurulduğunu açıkladı.

ALTIN MADENİ ŞİRKETİ'NİN FAALİYETLERİ DURDURULDU!
03 Kasım 2021 - 10:41
Maden şirketinin tüm faaliyetlerinin durdurulduğunu söyleyen Av. Hilal Gündüz, “Ordu İdare Mahkemesi Fatsa’da faaliyet gösteren altın madeni şirketinin kök ruhsatının iptali davasında bir karar verdi. Maden şirketinin ruhsat iptali davası sebebi ile şu andaki tüm çalışmalarının idare mahkemesindeki dava sonuçlanana kadar kesin olarak durdurulmasına karar verildi” şeklinde konuştu.
“Maden Faaliyetlerinin Devamı Telafisi Güç Zararlara Sebep Olur”
Av. Ecem Çelebi, “Biz dilekçemizde bu maden şirketinin faaliyetlerinin devam etmesi ile telafisi olmayan zararlara sebep olacağını söylemiştik. Bölge İdari Mahkemesi de bu faaliyetlerin devamı dava sürecinde telafisi güç zararlara sebep olur dedi ve bizim isteğimizi kabul etti yürütmenin durulmasına karar verdi” dedi.
Ruhsatsız hiçbir işlem yapamazlar diyen Av. Hilal Gündüz, “Eğer maden şirketi faaliyet göstermeye devam ederse tüm hukuki haklarımızı kullanarak elimizdeki karar ile bunu gerekli mercilere bildireceğiz. Bu günden itibaren maden şirketi sadece bulunduğu alanda durabilir. Hiçbir şekilde işlem yapamaz çünkü ruhsat; onun bütün işlemlerine esas olan izin demektir. Biz umuyoruz ki buradaki idari mahkemesi de davanın sonunda davanın kabulüne karar verir ve maden şirketinin faaliyetleri tamamen sonlanır ve buradan tamamen giderler” diyerek konuşmasını tamamladı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum