KONJA BİTKİSİ

Dyt. Sevgi Boz sevgiboz2014@gmail.com

Konja bitkisi Japonlara özgü liften zengin bir bitkidir. Özellikle Doğu Asya ülkelerinde yetiştirilen ve yüzyıllardır kullanılır. Patatese benzeyen bir yapısı vardır. Glucomannan isimli diyet lifinden zengindir. Şu an en çok yararlanılan kozmetik sektörüdür.

Konja bitkisi özellikle cilt sağlığı ve temizliğinde kullanılmaktadır. Konja bitkisi içeren süngerler yüz temizleme ve cilt temizliğinde kullanılarak akne oluşumu ve kırışıklıkları önlemede etkilidir.

Konja lifleri gıda endüstrisinde kalınlaştırıcı, jelleşme ajanı, emülgatör ve stabilizatör olarak kullanılmaktadır. Asya’da, erişte ve tofu gibi geleneksel gıdalarda yoğun olarak kullanılır. Konja, midede tokluk hissi yaratarak, şişkinlik sağlayarak iştahı ve kalori alımını azaltmada rol oynar.

Japonya’da Shirataki Noodles olarak adlandırılan Shirataki erişteleri Konja bitkisinden yapılır ve kalorisi çok düşüktür. Lif bakımından oldukça zengindir. İnce, saydam ve jelatinimsi bir yapısı olan bu yiyecek Konja bitkisinin kökünden yapılır fazla miktarda su çeker ve jelimsi yapı oluşur. Konja yani glucomannan içeren yiyecekler tüketildiğinde zayıflama vaatlerini doğru bulmuyorum.

Kilo kaybı her zaman kolay değildir, uzun vadeli başarı özveri ve azim gerektirir. Sayısız takviye ve diyet planı, işleri kolaylaştırdığını iddia ederek etkili kilo verme stratejileri olarak pazarlanmaktadır.

Hangi diyeti benimserseniz benimseyin zayıflamak ve sağlıklı bir bedene ulaşmak istiyorsanız, çeşitli zayıflama kürleriyle, zayıflama ilaçlarıyla zayıflamayı beklemek yerine sağlıklı bir beslenme düzeni oluşturmakla başlayabilirsiniz.