ARPACIOĞLU, "KİMSE ÇALIŞMALARIMIZI SAHİPLENMESİN!"

Ünye Eski Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Gazeteci Ulvi Gündoğdu’nun Nesnel TV ekranlarında hazırlayıp sunduğu ‘KONUŞUYORUM’ programında birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ARPACIOĞLU, "KİMSE ÇALIŞMALARIMIZI SAHİPLENMESİN!"
12 Nisan 2022 - 15:31 - Güncelleme: 12 Nisan 2022 - 15:39
Gazeteci Ulvi Gündoğdu’nun sorularını yanıtlayan Ahmet Arpacıoğlu şimdiki yerel yönetimin yapmış olduğu çalışmalarla ilgili tespit ettiği eksiklikler ve çözüm önerileriyle Ünye kamuoyuna seslendi.
Ünye Eski Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu programda, “Bizim yaptığımız eserlere ustalık yapanlar işçilik yapanlar bizim eserlerimize sonra sahip çıkmaya kalktılar. Bu maalesef bir beceriksizliğin somut örneğidir.” ifadeleriyle eleştiride bulundu.

“Yaptığımız Eserlerde İşçilik Yapanlar Daha Sonra Eserlerimize Sahip Çıktılar”

Ünye Cumhuriyet Meydanı yapım sürecine değinen Ahmet Arpacıoğlu, “2004’de göreve geldiğimde söz verdiğimiz bütün çalışmalara süratle başladık. Cumhuriyet Meydanının uluslararası sayılabilecek ulusal bazda bir proje yarışması yaptık. O dönem jüri üyesi olan Ahmet Refik Alp’in mimar ve mühendislerimize katkılarıyla biz bugünkü Cumhuriyet Meydanı projesini hazırladık. Ünye Cumhuriyet Meydanı’nı Ünye Belediyesi mimar ve mühendisi hazırlamıştır. Ünyeli bir firmaya burayı yaptırdık. Ev yaptıran kardeşlerim, ev yapan ustaların parasını ödeyince o evi yapan usta bu ev benim mi diyebiliyor? Ünye’nin meydan sorunu çözülünce burayı yapan ustası burayı ben yaptım dedi. Müteahhit ben Ünye’ye hizmet ettim dedi. Bizim mirasımız o kadar artmış olacak ki gelen bütün belediye başkanları ve yöneticileri bizim yaptıklarımızın üzerine bir tabela takarak burayı biz yaptık görüntüsü verdiler. Bizim yaptığımız eserlere ustalık yapanlar işçilik yapanlar bizim eserlerimize sonra sahip çıkmaya kalktılar. Bu maalesef bir beceriksizliğin somut örneğidir.” diyerek yapılan projelerin üstünde hak iddia edenlere ateş püskürdü.

“Kimse Çalışmalarımıza Sahip Çıkmaya Kalkmasın”

2004-2014 yılları arasında iki dönem Belediye Başkanlığı yapan Ahmet Arpacıoğlu yaptığı yatırımlardan bahsederek ‘10 yıldır büyük ve küçük belediyeler Ünye özelinde ne yapmışlar bakalım. Biz Büyükşehrin konusuna giren işlerin büyük kısmını maalesef benim 10 yıllık Belediye Başkanlığım döneminde yapmış ve bitirmişiz. Ünye’nin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan projeyi yapmışız.  2011 yılında yapılan projemizin Bayramca Tepesi’ne Su Arıtma Tesisi temel atma törenine dönemin İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin, Milletvekilleri, dönemin Ordu Valisi, dönemin Devlet Su İşleri Bölge Müdürü, kurum yetkilileriyle beraber yaptık. Biz yaptığımızı belgeliyoruz.  Kimse çalışmalarımıza sahip çıkmaya kalkmasın.  Unutan olursa tekrar hatırlatırız. Beceriksiz bir dönemin ortaya çıkmaması adına şahsımın yaptığı hizmetleri kendilerinin katkı sağlamış gibi anlatımlar oldu. Ünye’nin 50 yıllık su sorununu çözmüşüz. Ünye sahilinde ‘Burada Denize Girmek Yasaktır’ levhaları olurdu.  Bugün o levhaları görmüyorsunuz nedeni ise doğu-batı arıtma tesisi yaptık ve Ünye’nin kanalizasyonları atık suları denize deşarj sistemiyle giderdi. Bizim yaptığımız bu tesisleri maalesef beceriksiz yönetim çalıştıramıyor. Bugün Büyükşehir’in levha taktığı İtfaiye Daire Başkanlığı Binası bizim eserimizdir.  Ünye’nin hatırlaması için söylüyorum Toptancı Hali’nin olduğu yer tam bir keşmekeş ve kaos barındıran bir yapıdaydı.  Çevre yolunun geçeceğini öngörerek biz yaptık. Büyükşehir sadece levhalarını taktı. Benim küçük şehir olarak yaptıklarımı bugün Büyükşehir ile kıyaslıyorum.” dedi.

“Büyükşehir’in Yaptığı Düzenleme Ortada”

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin çevre düzenlemesini de eleştiren Arpacıoğlu, “Bazı yatırımlarımın açılışlarını yapmaya fırsat bulamamıştım. 2014 yılında o dönemin Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Ordu, Ünye ve Fatsa’da açılışları yapmak üzere buraya davet edilmişti. O davette Ordu Valiliği açılışları yapılacak tesislerin broşürlerini hazırlatmıştı. Ordu Belediyesi 9 projeyle yaklaşık 10 milyon, Fatsa Belediyesi 2 proje ile yaklaşık dokuz milyon, Ünye Belediyesi 9 projeyle 54 milyonluk yatırım yapmış. Ben yaptıklarımı açmaya zaman bulamamışım. Büyükşehir’in hizmet ettiğini söylediği, Atatürk Parkı’nın önündeki sahile yaptığım beş yıldızlı otellerin çevre düzenlemesi gibi yaptığım ağaçları, değerli hemşerilerimin vergileriyle toplanan bu paraları söküp çöpe attılar.  Bugün Büyükşehir’in yaptığı düzenleme ortada.” dedi.

“İşçinin Hakkını Alın Teri Soğumadan Verin”

OSKİ işçilerinin sözleşmeden doğan zam farkını alamamasıyla ilgili olarak konuşan Eski Başkan Ahmet Arpacıoğlu, “%80 kar eden bir işletme zarar ettiği ifade ediliyorsa yüzde kaç kar etmeli ki zarar etmesin. Benim dönemimde yüzde 20 maliyetle gelen su bugün zarar ediyorsa bu şu demektir;  2006 yılı 30 Haziranda Ünye’de büyük bir sel felaketi olmuştu.  Biz sel felaketinin sebeplerini araştırırken sel felaketlerinin boyutlarını büyüten ayaklı köprüler olduğunu görmüştük.  O ayaklı köprüleri yıktırdım ve yenisini yaptırırken dönemin Samsun Devlet Su İşleri Bölge Müdür Yardımcısı olan bir vatandaşımız Bayramca Mahallesine köprüyü yaparken alçak yapmış, vatandaşlarımızın bizi aramasıyla gittik gördük köprü yanlış yapılıyor.  Ben itiraz ettim ve köprünün yüksek yapılmasını temin ettim.  O köprüyü yapamayan, öngöremeyen irade bugün OSKİ’yi idare etmeye çalışıyor. Edersen zarar edersin.  Bizim inancımızda Peygamber efendimizin hadisidir ‘işçinin hakkını alın teri soğumadan verin’ diyor. İnancımızın gereği budur. İnsanlığımızın gereği de budur. Büyükşehir işçilerini memnun edememişte küçük şehir etmiş mi edememiş. Enflasyon artışını verin işçiye. İşçinin hakkını vermek bir irade önemli bir görev iğfal etmektir.” ifadelerini kullandı.

Programda İlçe ekonomisinden de bahseden Arpacıoğlu “Fındık bölgesi olmamız sebebiyle gübre mevsimi geldi. Tarım Kredi Kooperatif ’den aldığım bilgiyle gübrenin geçen yıl ki fiyatı 7.500 TL bugün kaç lira bilemiyoruz. Vatandaş 7.500 TL olan gübreyi nasıl alırda fındık bahçesine atar. Dünya bizi kıskanıyor, 10 çeyrek altından 3 çeyrek altına gelmişiz. 2002 yılında AK Parti iktidar olduğu zaman enflasyon yüzde otuz. Bugün TÜİK verilerinin açıkladığı enflasyon %61. Vatandaşımız ekmeğini, sebzesini nasıl alacak. İflas etmişiz bunun adı verilmiyor bence sadece. Tam bir kriz dönemindeyiz. Allah hepimizin yardımcısı olsun.” şeklinde konuştu.




 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum