Reklam
Reklam

AV. ÇAĞDAŞ TARIK TANER: "ÜÇ TEMEL UNSURUN EN ZORU SAVUNMADIR"

Ordu Barosu Ünye Temsilcisi Av. Çağdaş Tarık Taner, 5 Nisan Avukatlar günü münasebetiyle Altınordu’da düzenlenen ve Baro üyelerinin Ordu Atatürk Anıtına çelenk koyma törenine katıldı.

AV. ÇAĞDAŞ TARIK TANER: "ÜÇ TEMEL UNSURUN EN ZORU SAVUNMADIR"
05 Nisan 2022 - 20:34
5 Nisan Salı günü Altınordu’da Saat 12:00’da düzenlenen programa Av. Çağdaş Tarık Taner’in yanı sıra Ordu Barosu’nun Ünye Temsilciliği adına Av. Ahmet Dedeoğlu, Av. Burak Şişman ve Av. Turgut Türkarslan katıldı.

Ordu Barosu Başkanı Av. Sibel Torun’un Atatürk Anıtı’na çelenk sunduğu törende, Ordu Barosu Ünye Temsilcisi Av. Çağdaş Tarık Taner, “Yargının üç temel unsuru vardır. Savunma, iddia ve karar. Bu üç temel unsurun en zoru savunmaktır. Bizler her ne kadar serbest meslek olarak bilinsek de aslında kamu hizmeti sunmaktayız. Bizlerin günü olan 5 Nisan’da avukatlara yönelik şiddete dikkat çekmek istiyorum. Bizler profesyonel olarak mesleğimizi icra etmekteyiz. Dosyada müvekkillerimizin hukuki haklarını korumaya çalışırken asla taraf olmamaktayız. İşimizi yaparken mesleki etik kurallarını hiç bir zaman göz ardı etmeden hukukun işlemesi için savaşırız. Yargı bağımsızlığının tartışıldığı bu günlerde işimizi yaparken ne yazık ki türlü zorluklar yaşamaktayız.” ifadelerini kullandı.

Av. Taner konuşmasına şöyle devam etti:  “Hukuk fakültelerinin kontenjanları barolara sorulmadan her geçen gün arttırılmakta ve de seçilme barajı düşük olduğu için vasatın da altında öğrenciler buralara yerleşmektedir. Bu durumun bir an önce düzeltilmesi gerekmektedir. Avukatlar ne kadar güçlü olursa hukuk o kadar güzel işler. Hukukun sorunsuz işlediği bir ülkede adaletten şüphe duyulmaz ve böylece bütün diğer çarklar da kusursuzca dönmeye devam eder. İlçemizde uzun seneler aktif avukatlık yapan meslek büyüklerimiz başta olmak üzere eski ve yeni bütün meslektaşlarımızın gününü kutlar meslekte hepsine başarılar dilerim.”
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum