BAŞKAN AĞCA: "ADİL BİR DÜZEN İSTİYORUZ"

Yeniden Refah Partisi Ünye İlçe Başkanı Adem Ağca Gazeteci Ulvi Gündoğdu’nun hazırlayıp sunduğu ‘KONUŞUYORUM’ programında siyaset gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

BAŞKAN AĞCA: "ADİL BİR DÜZEN İSTİYORUZ"
26 Nisan 2022 - 13:16
Yeniden Refah Partisi Ünye İlçe Başkanı Adem Ağca “2 ay önce yeni bir kongre yaptık ve seçilerek yönetim kurulu arkadaşlarımızla beraber Ünye’de yeni yönetimi oluşturduk. Genç ve dinamik bir yapı oluşturduk.”  ifadelerini kullandı.

‘Partimiz Kendi İmkânlarıyla İcraat Gerçekleştiriyor”

Bir önceki hafta düzenledikleri iftar programını geleneksel olarak Ünye’de devam ettireceklerini belirten Yeniden Refah Partisi Ünye İlçe Başkanı Adem Ağca, “Ünye’deki siyasete baktığımız zaman birçok siyasi partinin belki çok güçlü siyasi partiler olmasına rağmen onların bile yapamadığını çok kısa bir sürede bizim yaptığımıza inanıyorum.  İftar programımızda bütün salonu doldurduk diyebilirim. Katılımın daha fazla olacağını beklediğimiz için biz bu işi geleneksel hale getirmek istedik. Biz bu organizasyonun finansını tamamen kimseden katkı almaksızın yönetimdeki arkadaşlarımızla beraber kendi imkânlarımızla sağladık.  Bu tür organizasyonları ilerleyen dönemlerde daha çok katılımla yapmayı planlıyoruz.” dedi.

“Adil Bir Düzen İstiyoruz”

Seçime hazır olduklarını ve kazandıkları takdirde belediyelerin giriş kapısına veya Cumhurbaşkanlığının Külliyesine ‘Rüşvet alan da veren de melundur’ sloganını asacaklarını ifade eden Başkan Ağca, “Bizim diğer partilerden farkımız milli görüşün gerçek temsilcisi olmamız. Baktığımızda adam kayırma günümüzde çok fazla yaşanıyor. Adil düzenin getirilmesi, adaletin sağlanması ve eşit paylaşım noktasında bunu sağlayacak tek parti Yeniden Refah Partisi’dir. Genel merkezimizin buna çok dikkat ettiğini biliyoruz ve Rahmetli Erbakan Hocamızın çizgisinden asla taviz vermeden biz bu siyaseti devam ettireceğiz. Aslında Partimizin adı, Refah Partisi olarak Yargıtay’a başvurdu Genel Başkanımız fakat kabul görmedi. Kabul görmediği için Yeni Refah Partisi olarak açılmak zorunda kalındı. Yargıtay’da resmi kaydımız 200 bin üzerinde. Türkiye genelinde bildiğimiz 150 bin ıslak imzalı daha üyenin var olduğu ve hedefimiz çok kısa bir sürede 500 bin rakamına ulaşmak. Ünye’deki son iki aydaki üye sayımız hemen hemen 400’lere ulaşmış durumda. Bizim hedefimiz çok kısa sürede 100 hedefine ulaşmak ve bunun akabinde de mahalle ve sandık temsilcileri oluşturup, sandık müşahitlerini atamasını yaptıktan sonra Genel Başkanımızı da Ünye’ye davet etmek. Önümüzdeki seçimlere hazırız. Kazandığımız belediyelerin giriş kapısına asacağımız veya Cumhurbaşkanlığını almış olursak Külliyeye asacağımız slogan ‘Rüşvet alanda verende melundur’ olacak.  Adil bir düzen istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Milli Görüşün Temellerinden Biri Denk Bütçedir”

Başkan Ağca Parti teşkilatının Millet İttifakının görüşme taleplerine tepki gösterdiğine değinerek, “Saadet Partisi’ne baktığımız zaman, şuanda milli görüş çizgisinden uzaktan yakından biz en yakın bir şeklini veya icraatını görme ihtimalimiz yok.  Buradaki mücadele tamamen birilerinin yanına sığınarak yapılmaya çalışılıyor. Yeni kurulmamıza rağmen bizim Genel Başkanımıza da aynı teklifler götürüldü, altılı masada olun dendi ama o masanın etrafına bakıldığı zaman terör örgütlerinin her ne kadar gizlense de o masanın içinde olduğu gerçeğidir. Diğer taraftan Adalet ve Kalkınma Partisine bakınca eksikliklerde olsa bir şeylerin yapıldığına inanıyorum. Bugün insanların siyasetle kafalarının karışık olmasının sebebi doğruya doğru denmediği, yanlış zaten yanlış olduğu için insanlar doğru yerin neresi olduğunu bulamadılar. Milli Görüşün temellerinden biri denk bütçedir. 20 yıldan beri biz denk bütçe oluştuğunu gördüğümüzü hatırlamıyorum. Bugün adil düzen dediğimiz, havuz sisteminin AK Parti döneminde tamamen görmezden gelinmesini anlamış değilim. Millet ittifakından görüşme talepleri gelince kendi teşkilat tabanımız görüşmeye dahi tepki gösterdi. Seçimlere Refah Partisi kendi adına girmek istiyor. Eğer olmazsa Genel merkezimiz, Cumhur İttifakında olup olunmayacağını değerlendirecektir.” diye konuştu.

“Piyasada Güven Sıkıntısı Var”

Ülkede yaşanan ekonomik krizin uzun vadeli olduğunu düşündüğünü belirten Başkan Ağca, “Dünyada bir ekonomik kriz var ama ülkemizde biz bunu çok fazla hissediyoruz. Ülkeyi yönetenlerin yanlış yaptığı ekonomik hamlelerden de kaynaklı olabilir kriz. Şuan piyasaya baktığımızda bir güven sıkıntısı var.  Üretim noktasında ülkede ciddi anlamda sıkıntı var. Ordu Büyükşehir’in yüksek kesimlerdeki halka buğday gibi birtakım ürünleri bedava dağıtıp ekiminin sağlanmasıyla uğraşılıyor ama geç kalınmış bir hizmet.  Kısa zamanda ekonomik bir düzelme olacağına inanmıyorum.” şeklinde konuştu.



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum