Reklam
Reklam

BAŞKAN AKDERE: "NE CUMHUR NE MİLLET TEK YOL MEMLEKET"

Memleket Partisi Ordu İl Başkanı Mahir Akdere, Nesnel TV ekranlarında Gazeteci Ulvi Gündoğdu’nun hazırlayıp sunduğu ‘KONUŞUYORUM’ programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

BAŞKAN AKDERE: "NE CUMHUR NE MİLLET TEK YOL MEMLEKET"
30 Temmuz 2022 - 16:35 - Güncelleme: 30 Temmuz 2022 - 20:18
“Fındık Fiyatı 62 TL Olmalı”

Fındık mahsul zamanının yaklaşmasından dolayı fındık taban fiyatı hakkında açıklama yapan, aynı zamanda kendisi de bir fındık üreticisi olan Memleket Partisi Ordu İl Başkanı Mahir Akdere, “Bende kivi ve fındık üreticisiyim.  Memleket Partisi olarak yaptığımız çalışmalar sonucunda fındık fiyatının en az 3.5-4 Dolar arası olması gerekiyor. Geçen yıldan bu yıl arasındaki bütün maliyet girdilerinin tamamı en az 3 katı artmış mazot fiyatları 3-4 kat artmış işçi fiyatlarını 2 katına çıkardılar. Geçen sene 110 lira olan işçi fiyatı bu yıl 216 lira olarak açıklandı. Bizim yaptığımız çalışmalar üzerinden fiyatın 62 lira olması gerektiği konusunda hükümete Memleket Partisi'nin tavsiyelerini ilettik. Üreticilerimizin sesi olmaya çalıştık.” dedi.

“Türkiye’nin Başına İkisi De Bela”

Memleket Partisi’nin Ordu ve Türkiye genelindeki iddiasından bahseden Başkan Akdere, “Türkiye genelinde 63 ilde örgütlenmemizi tamamladık.  700’e yakın ilçemizde örgütlenmemiz tamamlandı. Biz partiyi kurarken 41 ille kuruluşumuzu yaptık. 18 Eylül’de de büyük kongremizi yaparak Türkiye’de seçimlere gidebileceğinizi göstermiş olduk.  Ordu İl Başkanlığı olarak da seçimlere girme yeterimiz var hazırız, bekliyoruz. Cumhurbaşkanlığı ve yerel seçimlerde de bizim tavrımız net. Biz ne Cumhur ne Millet tek yol memleket diyoruz.  Bizim tarafımız memleket. Biz ne cumhur ittifakında varız ne Millet İttifakında. 20 yıldır bu ülkeyi yöneten iktidarın başarısız olduğunu ancak iktidarın karşısında duran bu 20 yıldır muhalefet eden grubunda başarısız olduğunu düşünüyoruz.  İkisi de başarısız o yüzden biz hem iktidarın hem muhalefetin gitmesini istiyoruz. Türkiye’nin başına ikisi de bela birisi doğru iş yapmadığı için bela, diğeri de doğru işi yapıp da karşısında çözüm üretmediği için bela.” ifadelerini kullandı.

“Derdimiz Memleket İse Çözüm Memleket Partisi” 

Başkan Akdere, Memleket Partisi’nin kuruluş felsefesini şu sözlerle ifade etti; “Bizim parti olarak felsefemiz, Atatürk ile sorunu olmayan, bu ülkedeki terör örgütlerine terör örgütü diyemeyen ve terör örgütleri ile uzaktan yakından alakası veya sempatizanı olan hiç kimse bizimle aynı yolda yürüyemez. Geri kalan herkesi partimize davet ediyoruz kapımız açık. Kadına şiddet uygulamayan, çevreye saygılı olan, hangi dinden olmuş hangi ülkeden gelmiş veya mezhebi ne olmuş bizim için sorun değil. Atatürk bizim kırmızı çizgimiz hiçbir şekilde tartışılmayacak. Derdimiz memleket ise çözüm memleket partisi olur. Bizim için bu koltuklar oturma makamı değil.  Parti olarak bizlerin tek derdi bu memlekete nasıl faydalı olabiliriz.
“Bizim Adayımız Sayın Muharrem İnce”

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Memleket Partisinin Cumhurbaşkanı adayının muharrem İnce olduğunu ifade eden Başkan Akdere,  “Biz memleket partisi olarak önümüzdeki aylarda biz de cumhurbaşkanlığı adayı, milletvekilliği adaylığı veya ilçe Başkanlığı adaylığında delege sistemi değil üye sistemiyle çalışıyoruz. Bizim bütün üyelerimizin katılımı ile Genel Başkanımız adaylığını koyacak.  Karşısına aday olunursa isteyen olabilir. Üyelerden en çok oyu kim alırsa o seçilecek. Ama bizim adayımız Sayın Genel Başkanımız Muharrem ince.  Genel Başkanımızla birlikte yola devam edeceğiz.” dedi.

“Ülkemize Adaletin Gelmesi Gerekiyor”

Memleket Partisi’nin İktidar olduğu taktirde Türkiye’de nelerin değişeceğinden kısaca bahseden Başkan Akdere, “Ülkemize öncelikle adaletin gelmesi gerekiyor.  Çünkü adalet sistemimiz şu an insanların korkarak değil güvenerek gitmesi gerektiği bir makam. Öncelikle adaletin tecelli etmesi gerekiyor.  Sayın Genel Başkanımızın her fırsatta söylediği de biz üreteceğiz. Üretmeden hiçbir şeyde başarılı olmamız mümkün değil.  Bugün domatesi tezgâhlarda 15 Liraya alıp yiyoruz ama üreticinin tezgahında, bahçesinde 2 Lira. Aradaki fark için nakliye diyorlar mazot diyorlar herkes bir bahane tutturmuş gidiyor. Herkes kendine göre aslında bir çıkar yolu bulmuş.  Bir üretici fındığını kaça ve kime satacağını bilmeli. Maalesef Hükümet hiç kimseyi dinlemiyor.” ifadelerini kullandı.

“Mülteciler Bu Ülkede Söz Sahibi Olmaya Başladılar”

Hükümetin göçmen politikasını da eleştiren Başkan Mahir Akdere, “Benim ülkemizin önemli sorunlarından biri işsizlik. Üniversite bitiren gençlerimiz sokakta işsiz. Gençlerimiz Üniversiteye gittiği zaman acaba iş bulabilecek miyim kaygısı taşıyor. Ülkemizin en önemli sorunlarından bir tanesi de mülteciler sorunu. Biz mülteci istemiyoruz artık. Ülkemizde bunların misafirliğinin bitmesi lazım. 40 milyar dolar biz bunlara para harcadık dediler 40 milyar dolar bugün benim vatandaşıma dağıtılmış olsaydı kimsenin traktörüne haciz gitmez, şekeri, buğdayı başka ülkelerden almazdık. Yağ fiyatları 150 lira da 180 liradan 200 lirayı görmezdi.  Mülteciler yavaş yavaş bu ülkede söz sahibi olmaya başladılar. Ülkelerinde savaş yok,  deniz kenarında adamı oturacak nargile içecek benim askerim orda savaşacak yok öyle bir dünya.” ifadelerine yer verdi.

“Hilmi Bey’in İyi Niyetini Art niyetli İnsanlar Kullanıyor”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in Ordu’da yapmış olduğu hizmetleri yetersiz bulan Başkan Akdere, “Biz siyaseten kimseyle kavga etmeye gelemdik. Ordu’ya nasıl faydamız olur, nasıl hizmet edebiliriz. Sayın Hilmi Beyle bazı noktalarla birlikte çalışmalar yaptık. Başkanımızla özel bir görüşmemizde kendilerine imarda sınıfta kaldıklarını, şehircilikte sınıfta kaldıklarını, üçüncü ise Belediye’yi sizin yönetmediğiniz düşünülüyor dedim. Tabi ki şaşırdılar yaptıkları projeleri anlattılar ama ben dürüste fikirlerimi beyan ettim kendilerine.  Hilmi Bey’in iyi niyeti, samimi davranışını oradaki belli bir grup art niyetli bir şekilde kullanıyor diye düşünüyorum. Hilmi Bey’in Ordu ile ilgili güzel projeleri olduğunu gördüm. Koltuklar gelip geçici birbirimizi sevmekten başka çaremiz yok.” diye konuştu.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum