BAŞKAN ARGAN: "AKKUŞ-NİKSAR YOLU İÇİN MÜCADELEMİZİ VERECEĞİZ"

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, Nesnel TV ekranlarında Gazeteci Ulvi Gündoğdu’nun hazırlayıp sunduğu ‘KONUŞUYORUM’ programında Ünye’nin gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

BAŞKAN ARGAN: "AKKUŞ-NİKSAR YOLU İÇİN MÜCADELEMİZİ VERECEĞİZ"
23 Temmuz 2022 - 18:50
Başkan Kenan Selim Argan, Ünye Organize Sanayi Bölgesi, Kültür Merkezi Projesi, 2023 seçimleri, Ünye’nin trafik sorunu ve Ünye’nin il olma konusu hakkında açıklama yaptı.
AK Parti İlçe Başkanı Argan, 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimleri için, “Belediye Başkanımız, Kadın Kolları Başkanımız, Gençlik Kolları başkanımız ile bir uyum içerisindeyiz.  Hemşerilerimizin de bu manada çok ciddi desteğini görüyoruz. Bizler göreve geldiğimiz günden bugüne teşkilatımızın tamamı ile hep sahalarda bulunduk.” ifadelerini kullandı.

“OSB’nin Yapımına Devam Ediliyor”

Ünye Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yapılan son çalışmaları değerlendiren İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, “Ünye Organize Sanayi Bölgesi hakikaten de Ünye açısından bizlerin takip etmiş olduğu en önemli projelerin başında geliyor. Yaklaşık 37 yılı aşkın bir süre içerisinde Ünye’de hep özlemini duyduk hep hasretle bekledik. Bugün en son gelmiş olduğumuz noktada artık bakanlıklardan alınacak uygunluk görüşlerinin konuşulmadığı istimlak ile ilgili sorunların konuşulmadığı yer belirleme ile ilgili sorunları konuşulmadığı ihalesi yapılacak mı konuşmadığımız bugün burada inşaatların yapımına devam eden bir OSB var önümüzde.  Burada toplamda yapılacak olan 4 buçuk kilometrelik bir yol ağımız vardı bunun 22.5 kilometrelik kısmına tabii ki müteahhitlerimiz çalışmaya başladıktan sonrasında onlara kendi deyimiyle zeminin gevşek olmasından hareketle artık bu uygulamanın buraya yapılmayacağını bir görüş olarak sunmuşlardır. Burada imalatının yapılabilmesi için zeminin daha sert olması gerektiğini belirttiler. Onların teklifini bizlerde bakanlığa ilettik. Artık ciddi bir ilerleme kaydedildi.  Normalde zaten sözleşme tarihimizin 2022 yılının kasım ayı olduğunu belirtmek isterim.” dedi.

“Hemşehrilerimiz Kültür Merkezi Konusunda Müsterih Olsunlar”

Yapımı esnasında müteahhit sorunu yaşanan ve bir türlü tamamlanamayan Kültür Merkezi Projesinde hakkında da ihalenin yeniden yapılacağını ve sürecin yeniden ele alındığını belirten Başkan Argan, “Kültür Merkezi hakikaten hiçbirimizin istemediği bir sonuçla karşı karşıyayız. Özellikle belirtmek tabii ki yasalarımızda da birtakım boşluklar olduğunu da görmek lazım. Ülkemizde genel bir müteahhit sorunu ve sıkıntısı maalesef var. Kıymetli hemşehrilerimiz takdir ediyorlardır çünkü içinde bulunmuş olduğumuz şartlar gerçekten insan sağlığına daha fazla önem vermemiz gerektiren bir ortamdı. Bir buçuk ay içerisinde yeniden ihaleye çıkacağız.  Allah'tan bir şey olmazsa bir başka müteahhit tarafından burası alınacak. Önemli olan dediğimiz gibi işi sağlam yapabilecek bir müteahhidin burayı alıp da gece gündüz hızlı bir şekilde yapılması. Hemşehrilerimiz müsterih olsunlar takip ediyorum bu hafta içerisinde yine bakanlıkla görüştüm. Hızlı bir şekilde ihale yapmak suretiyle buranın yapımına inşallah hep beraber başlayacağız.” ifadelerini kullandı.

“Trafik Esasında Bir Kültür Meselesidir.”

Ünye’de trafik sorunun Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından ele alındığını ifade eden İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, “Ünye’de trafik keşmekeş halinde.  Bu konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere Ulaşım Koordinasyon Merkezi Başkanlığımıza da birtakım önerilerimiz tabii ki ama ben öncelikli olarak şunu ifade etmek isterim trafik sorunu aslında sadece bir kurumun çözebileceği bir durum değil. Trafik esasında bir kültür meselesidir. Sürücülere ve yayalara burada çok ciddi sorumluluk düşüyor. Ulaşım Organizasyon Merkezi Başkanlığımız bir çalışma yürütmesi neticesinde de özellikle trafiği burada sıkıntıya sokacak olan yerler vardı sokaklarda tek yönlü işaretlemelerin yapılması gerektiğini ifade etmiştir. Park sorununa ilişkin park etmenin yasak olduğuna ilişkin gerekli işaretlemeler yapılacak ve ardından cezai işlemler maalesef uygulanacaktır.” diyerek sürücülerin ve yayaların da trafik kurallarına uyması gerektiğini ifade etti.

“Ünye-Akkuş-Niksar Yolu İçin Mücadelemizi Vereceğiz”

Başkan Argan, Ünye’nin çok uzun yıllardır kanayan yarası haline gelen Ünye-Akkuş-Niksar Karayolu için ise; “Ünye-Akkuş-Niksar Yolu Ünye’mizin önemli projelerinden bir tanesidir. Güzergahın iyileştirilmesiyle ilgili çok yoğun mücadele verdik. Bir proje çalışması olmuş projesi onaylanmış yaklaşık maliyetinin de 6-7 milyar lira olan bir yol. Biz aşağıdaki yol yapılmasın demiyoruz ama önceliğimiz mevcut yolun yapılması. Mevcut yol üzerinde yerleşim alanlarımız var beldelerimiz var.  Tarihi ‘İpek Yolu’ özelliği olan kadim bir şehre giriş kapısı olan bir yol. Bugünün şartlarında burayı konuşarak havanda su dövmeye gerek yok. Yolumuzun zaten genişletilmesiyle ilgili falan çok ciddi sorunlarımız yok. Ciddi anlamda da işlevsel özelliği olan bir yol Tokatlılarında istediği bir yol.  Bu bölgeleri birbirine bağlayan yolun artık zaman kaybetmeden hızlı bir şekilde yapılması gerektiğini  2023 öncesi hem ihalesinin yapılması hem de şantiyesinin kurulması ile ilgili mücadeleyi vereceğiz.” diye konuştu.

 “Biraz Gerçekçi Olmak Lazım”

İlçe gündemini meşgul eden Ünye’nin İl olması konusunda ise gerçekçi bir tavırdan yana olduklarını ifade eden Başkan Argan, “Kesinlikle biz Ünye’nin olmasına karşı değiliz. Bizim oradaki söylemimiz esasında belli gruplar tarafından biraz çarpıtıldı. Biraz gerçekçi olmak lazım. İl olmanın başlı başına bir takım tabii usulleri esasları var şartları var. TÜİK bu açıklamaları zaman zaman yapıyor, yıllık istatistiki verileri ortaya koyuyor.   TÜİK’in açıklamalarından sonra bu tabii ki arkadaşlarımızı hareketlendirdi. Bir taraftan pandemi süreci içerisindeyken diğer taraftan da ekonomiyle ilgili de gerçekten insanlarımız sıkıntılı bir sürecin içerisinde yani bu dünyanın birçok ülkesinde ve dünyanın her tarafında yaşanmış olan temel bir sorun haline gelmiş. Önceliğimiz insanlarımızı düşünmek. Hükümetimiz de bu öncelikle hareket ediyor.  Nihai kararı verecek olan Sayın Cumhurbaşkanımızdır.” şeklinde konuştu.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum