Reklam
Reklam

BAŞKAN ARGAN: "İHALE BU YIL YAPILACAK"

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, Ankara ziyareti sonrası düzenlediği basın toplantısında Ünye’nin il olması, Akkuş-Niksar yolu, Ünye Kültür Merkezi konusunda da açıklamada bulundu.

BAŞKAN ARGAN: "İHALE BU YIL YAPILACAK"
21 Ocak 2022 - 10:37 - Güncelleme: 21 Ocak 2022 - 10:43
AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık ve Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ile birlikte gerçekleştirdikleri Ankara ziyareti sonrası düzenlediği basın toplantısında Ünye’nin il olması, Akkuş-Niksar yolu, Ünye Kültür Merkezi konusunda da açıklamada bulundu.
AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, Ünye’nin il olmasına ilişkin,” Hükümetimizin, devletimizin şuanda mevcut ilçelerle ilgili il çalışmasının olmadığını söylemek isterim.” dedi.

“Ankara’nın gündeminde Ünye’nin İl Olması Konusu Yok”

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, Ünye’nin il olması konusunda Ankara’nın önceliğinde şuanda ekonomi ve pandeminin olduğunu belirterek “Ünye’nin il olması ile ilgili TÜİK yapmış olduğu araştırmalarda 25 tane ilçenin il olmaya aday olduğunu falan söylemiş. Ama mevcutta şuanda Ankara’da bu konu gündemde, il olmayla ilgili çalışmalar yapılıyor gibi bir şey sizlere söyleyemeyeceğim. Çünkü böyle bir konu devletimizin özellikle şuanda öncelemiş olduğu konu değil. Öncelemiş olduğu konular ekonomi, sağlık. Önce bu milletin sağlığını, sağlıkla ilgili şartlarını, koşullarını, isteklerini yerine getireceğiz. Ekonomiyi düzelteceğiz ve ardından böyle şeylere bakılır düşüncesindeyiz. Tabi ki Ünye’de bazı arkadaşlarımız bu konuda çalışıyorlar. Bu çalışmaları takdirle karşılıyoruz. Kötü niyetli değiller. Ünye’nin il olması ile ilgili ben her zaman şunu söylüyorum. Geçmişte belki il olmaya daha çok yakınlaşmıştık. Bugün biraz daha uzak mıyız, diye kendimi sorgulayasım da geliyor. O açıdan Ünye’nin il olması belki bir takım çevreler için Ünye için önemlidir. Ama bugünün konusu gibi gözükmüyor Ankara’da. Biz şimdi burada ne söylesek yanlış anlaşılıyor. Bazen karşı deniyor, bazen lehte deniyor ama reel gerçekleri de unutmamak lazım. Ama dediğim gibi çalışmaları tabi ki takdir ediyoruz. Arkadaşlarımız emek veriyorlar. Destek bulmak için uğraş veriyorlar. Bununla ilgili arka planda çok ciddi bir hazırlığın yapılması lazım. Burada özellikle Meclisimizde ilçelerin il olması ile ilgili sürece artık bir ışık tutması ve orada bir çalışma yapılması lazım ama bugün böyle bir şey yok.” Ünye’nin İl olması konusunun şuanın gündemi olmadığını ifade etti.

“Kültür Merkezi, Ekonomi veya Pandemi Yeniden Sorun Olmazsa Bakanlığımızın Planında 2022 Yılı Sonunda Tamamlanması vardır.”

Yapımına başlanan Kültür Merkezi’nin ne zaman biteceği konusunda bilgi veren Başkan Kenan Selim Argan “Burada bakanlığımızın bize vermiş olduğu buradaki işlerin takibi ile ilgili biz mükellefiz. Sayın bakanımızın ağzından bizzat daha önce Ordu Milletvekilimiz Metin Gündoğdu’nun yapmış olduğu bir paylaşım vardı. Bundan yaklaşık iki hafta önce vekilimiz bakanımızla yapmış olduğu görüşme sonrası 2022 yılının sonunda Kültür ve Turizm Bakanımız ve Sayın Numan Kurtulmuş bakanımızın da söylediği gibi Allahtan bir şey olmazsa, ekonomi veya pandemi yeniden sorun olmazsa bakanlığımızın planında 2022 yılı sonunda tamamlanması vardır. Bunu biz tekrardan sorduk. Ve gönlümüzden geçenlerde budur. Biz her Ankara ziyaretimizde gerek OSB, gerekse Kültür Merkezi olsun, gerek Ünye-Akkuş yolu olsun biz bunları gittiğimiz her yerde dile getiriyoruz. Ünye’de çalışmalar bitmesi için takipte edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“2022 Yılında İhalesi Kesinlikle Yapılacak ve Bütçesi Netleşecektir”

Ünye Akkuş Niksar Yolu ile ilgili 2022 yılında ihalesinin yapılacağı ve bütçesinin belirleneceğini belirten Başkan Kenan Selim Argan,“Ünye Akkuş Niksar Yolu ile ilgili bir gelişme yaşandı. Biz şunu net bir şekilde söylemiştik ki burası Ulaştırma ve Altyapı bakanlığının 2022 yılı yatırım programına alındı. Bugün ise yatırım programında ilan edildiğini gördük. Vatandaşlarımızı yanlış bir algıya sürüklememek lazım. Hükümetin Ünye Akkuş Niksar Yolu için ödediği 1000 TL para, konunun 2022 yatırım programına alınması için verilen bir iz ödenektir. İz ödenek ödendi ki yatırım programına girecek ve incelemelerin ardından projenin net maliyeti de belirlenecek. Bu yapılan doğrudur ve sadece ad konulsun gibi bir siyasi iş değildir. 2022 yılında ihalesi kesinlikle yapılacak ve bütçesi netleşecektir. Yani vatandaşlarımızın beynini bulandıracak olan haberlerin çıkması açıkçası bizi de üzdü. Nihayetinde Ünye için emek veriyoruz. Ne hikmetse oluşturdukları haberleri vatandaşa pazarlayarak algı yapan kesimi anlamlandıramıyoruz. Yapılmış olan hizmetleri de görmezden gelmek nedir. Bizim amacımız milletimize hizmetkâr olmak ve dualarını almaktır.” ifadelerini kullandı.
  

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum