Reklam
Reklam

BAŞKAN ARGAN: "KÜLTÜR MERKEZİ YENİDEN İHALE EDİLECEK"

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, Ünye’de yapılması planlanan yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. ​​​​​​​

BAŞKAN ARGAN: "KÜLTÜR MERKEZİ YENİDEN İHALE EDİLECEK"
27 Haziran 2022 - 17:18 - Güncelleme: 27 Haziran 2022 - 17:28
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Ünye ziyareti sonrası makamında basınla bir araya gelen AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, Organize Sanayi Bölgesi,  Ünye’nin il olma konusu, Kültür Merkezi inşaatı, Yalı Kahvesi Projesi gibi bir çok konuda güncel bilgileri paylaşarak açıklamada bulundu.

“30 Kasım 2022 Tarihine Kadar İnşallah Burası Bitecek”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın hafta sonu Ünye’ye yapmış olduğu ziyaretle ilgili birtakım açıklamalarda ve bilgilendirmelerde bulunan AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, “Ünyeli hemşerilerimizin yakın takibi ile artık Organize Sanayi Bölgesi'ni Sona ermiş olduğunu görmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Hafta sonu Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varan ilçemize geldi ve İlçemizde organize sanayi bölgesini yerinde incelediler. Orada organize sanayi bölgesi müdürümüz tarafından kendisi bilgilendirildi. Müteahhit de inşallah sonbaharda bitirileceğini ifade etti.  Ünye'de artık organize sanayi bölgesi yapılacak mı yapılmayacak mı? Söylemlerinin artık geride kaldığını ve bunun hepimizin hayali olarak gerçekleşeceğinin de ben müjdesini vermek istiyorum. Ama nihayetinde bunu yapacak olan, uygulayacak olan bir insandır. Ünye Organize Sanayi Bölgesi'nde daha önceleri de ifade etmiş olduğumuz gibi beş bin altı bin civarında bir işsizimize istihdam olacak önemli bir alan hayata geçecektir.” ifadelerine yer verdi.

Bakan Varank’tan bazı taleplerde bulunduklarının altını çizen Başkan Argan, “Sayın Bakanımızdan burada biz bir taleple daha bulunduk. Özellikle altyapıda yapılması gereken yollar temiz su ki Temiz su, kirli su, kanalizasyon, telekomünikasyon işiyle birlikte bir de elektrik işi var. Elektrik işinin de maliyeti yaklaşık beş milyon lira civarında. Milletvekilimiz Ergün Taşçı Bey sağ olsunlar orada bu hafta içerisinde genel müdürle konuşmak suretiyle buradaki elektrik iletim hattının çekilmesi ve şart sahasının kurulmasıyla ilgili de inşallah görüşmeleri yapılacaklar. Ve ardından da bu zamana kadar hayal etmiş olduğumuz organize sanayi bölgesi hızla yükselecek ve ardından da Ünyelinin hizmetine inşallah girmiş olacak.” dedi.

“Hükümetin Gündeminde İl Olma Konusu Olmadığını Yeniden İfade Edeyim”

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz’ün Ahlat’ta yapmış olduğu konuşmanın yanlış anlaşıldığını ifade eden Başkan Argan, “Ünye'nin il olmasına biz asla ve asla karşı değiliz. Türkiye'nin ilk olmasına karar verecek olan kıymetli hemşerilerimizdir. Ünyelilerdir. Nihai kararı verecek olan da Sayın Cumhurbaşkanımızdır.  Sayın Bahçeli 2023 yılında 100 il bin ilçe sloganıyla bir söylemde bulundu. Tabi ki önümüzdeki süre içerisinde il ve ilçe çalışmaları yapılır veya yapılmaz mı ittifak ortaklarımız Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte buna karar vereceklerdir. Ak Parti Genel Başkan Yardımcımız Vedat Demiröz, Ahlât’ta böyle bir konuşma yaptı. Ama oradaki konuşması aslında bir temenniden ibarettir. Bu doğrudan doğruya orayı il yapacağız veya il olma ile ilgili çalışma olduğunu anlamı taşımamaktadır. Her ilçe tabi ki il olmak isteyecektir. Bunun tabi ki genel durumu ve ortamı vardır. Önceliğimiz insan sağlığı, ekonomi ve güvenlik dedik. Ülke bir tarafta savaşa karşı direnç gösterirken, diğer tarafta insanların ekonomi ile ilgili mücadele etmiş olduğu bir ortamda yine hükümetin gündeminde il konusu olmadığını yeniden ifade edeyim. Hükümetin gündeminde olmadığını Sayın Genel Başkan Yardımcımızda söylemim yanlış anlaşıldı diyerek yeni bir açıklama yaptı. O nedenle zaman mekan oluştuğu takdirde Ünye’nin il olması için herkes elinden geleni yapacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Yeni Bir Bütçe İle Kültür Merkezimizin Yapımı Hızla Başlanacak”

Ünye’nin bir türlü müteahhit engelini aşıp tamamlayamadığı kangren projesi olan Ünye Kültür Merkezi inşaatının son durumu hakkında bilgi veren Başkan Argan,  “Yapmış olduğumuz Ankara ziyaretlerinde buranın tasfiyesiyle ilgili karar alındı ve şuanda müteahhit buradan tamamen soyutlanmış oldu. Hızlı bir şekilde tasfiye kurulunun kurulmasıyla birlikte hızlı bir şekilde yeniden ihale edilecek ve yapımına başlanacak. Yarın tasfiye komisyonu Ünye’ye gelecek ve yerinde inceleme yapacak. Ardından Bakanlığımız belirlediği yeni bir bütçe ile Kültür Merkezimizin yapımı hızla başlanacak.” dedi.

“Orada Büyükşehrimiz Güzel Bir Çalışma Yapıyor”

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Yalı Kahvesi projesini desteklediklerini ifade eden AK Parti İlçe Başkanı Argan, “Orada büyükşehrimiz güzel bir çalışma yapıyor. Orada çevre kirliliği olsun, vinçlerin, teknelerin nahoş görüntülerinin olduğuna hepimiz şahidiz. Oradaki görüntü bir kartpostal görüntüsünde olmalı.  Yapılan bilgilendirmeler dahilinde oraya beton dökülmemesi kaydıyla yapılan çalışma Ünye’ye yapılan bir hizmet. Bu çalışmayı da desteklemek gerekir ama söylemiş olduğumuz şartlar dahilinde da Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler her defasında Ünyelinin istemediği bir projeyi ve Çamlık'ta mesela böyle bir şey yaptı ne de başka bir yerlerde yapacaktır. Ama söylediğim gibi yüzde beşlik bir kesim yüzde onluk bir kesim burada sesini çıkarıyor diye %85 istenilen bir projeyi de asla Büyükşehir’imiz yapmamazlıktan gelmez. Buna hakikaten duyarsız kalmaz. O açıdan da oradaki yapılanları hep beraber göreceğiz. En nihayetinde oranın daha güzelleşmesi için daha da güzel kullanılabilmesi için yapılan her türlü projenin yanındayız. Ünyeliler de mutlak surette yanındadır. O yüzden bekleyelim, görelim. Süreç nasıl işleyecek ona göre inşallah hep birlikte görmüş oluruz.” dedi.

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan’ın yapmış olduğu basın açıklamasına AK Parti Ünye İlçe Kadın Kolları Başkanı Ecz. Neşe Akgül Tiyaloğlu ve Gençlik Kolları Başkan Vekili Cüneyt Demirel eşlik etti.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum