BAŞKAN HACIİMAMOĞLU: "BİZ KOLTUKLARDA OTURARAK SORUN ÇÖZMEYE GELMEDİK"

Milliyetçi Hareket Partisi Ünye İlçe Başkanı Av. Murtaza Hacıimamoğlu, Gazeteci Ulvi Gündoğdu'nun Nesnel TV ekranlarında hazırlayıp sunduğu ‘KONUŞUYORUM’ programında siyasi gündem ve ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

BAŞKAN HACIİMAMOĞLU: "BİZ KOLTUKLARDA OTURARAK SORUN ÇÖZMEYE GELMEDİK"
26 Şubat 2022 - 17:40 - Güncelleme: 26 Şubat 2022 - 18:15
Programda Gazeteci Ulvi Gündoğdu’nun sorularını yanıtlayan MHP Ünye İlçe Başkanı Av. Murtaza Hacıimamoğlu, “Dolar ve Euro karşında TL’mizi koruyacağız. Bireysel emeklilik sisteminde devletimiz vatandaşımıza %30 oranında destek verirken özellikle ihracat yapan şirketlere de devlet içi borçlanma senetlerindeki stopaj kesintisini %0 ‘a indirdi. Devletimizin vermiş olduğu ekonomik paketleri vatandaşlarımızın bilmesi lazım. Evet, elektrik ve doğalgaz faturalarımız fazla geliyor fakat burada devletimizin vermiş olduğu destekleri de göz ardı etmememiz gerekiyor” diye konuştu.

“Ünyemizi Karış Karış Geziyoruz”

Ünye’de sahada aktif bir siyaset yürüten başkan Av. Murtaza Hacıimamoğlu, “Göreve geleli yaklaşık bir yılı aşkın süre oldu. Göreve geldiğimizde de ilk söylediğimiz şuydu;  ‘biz bu koltuklara oturmaya gelmedik. Biz koltuklarda oturarak sorun çözmeye gelmedik.’  Ben buradan sizin vesilenizle yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma da çok çok teşekkür ediyorum. Kendimdeki enerjiyi yanımda dağ gibi duran, taş gibi duran yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımdan onların desteğinden alıyorum. Ünye’mizi karış karış geziyoruz. Vatandaşlarımızı tek tek ziyaret ediyoruz. Nerede darda ve sıkıntıda, çaresiz kalmış bir vatandaşımız varsa Milliyetçi Hareket Partisi Ünye İlçe Teşkilatı orada olacaktır. Vatandaşlarımızın sıkıntılarının giderilmesi noktasın da ne türlü bir çözüm üretilebiliniz bunları onlarla istişare yapıyoruz. Sorunların çözümleri için ben direkt Ordu İl Başkanımız Naci Şanlıtürk ile istişare içinde oluyoruz. Elimizden geldiğince sıkıntıları Ünye İlçe Başkanlığı olarak çözüm bulmaya çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmaları seçim çalışması olarak da değerlendirebiliriz. Bu söylemlerim, erken seçim olacakmış gibi değerlendirilmesin lütfen. Çünkü biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak her an seçim olacakmış gibi parti politikalarımızı sahaya yansıtmakla mükellefiz. Bizim yegâne görevimiz bu.” ifadelerini kullanırken tüm teşkilatının bir uyum içerisinde çözüm odaklı hareket ettiğini belirtti.

“Ünye’nin İl Olması Özünde Siyaset Üstü Bir Meseledir”

Sık sık ziyaret gerçekleştirdiği Ankara temaslarını değerlendiren Başkan Hacıimamoğlu “Vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın sıkıntılarını genel merkezimize iletiyorum. Çözüm konusunda sorunların ivedilikle çözülmesi için Ankara’daki siyasilerimizi ziyaret ediyoruz. Ünye’miz il olma konusunda aday ilçeler arasında namzet olarak gösterildi. ÜTSO Başkanımız İrfan Akar ve STK’lar inanılmaz şekilde çalışmalar başlattılar. Tabi bundan önce liderimiz Dr. Devlet Bahçeli Beyefendinin başlatmış olduğu proje vardı ‘Yüzüncü Yılda Yüz İl, Bin İlçe’ projesiydi. Liderimizin başlatmış olduğu bu projenin amacı Türkiye’nin daha hızlı kalkınması, ilçelerde ve illerde vatandaşlarımıza hizmetin daha hızlı bir şekilde gidebilmesidir. Biz de Milliyetçi Hareket Partisi Ünye İlçe Başkanlığı olarak Ünye’mizin İl olma konusunda karşı değiliz. Elimizden gelen desteği veriyoruz. Ben zannetmiyorum ki hiçbir siyasi partinin Ünye’nin İl olma konusunda destek vermesin. Ünye’nin il olması özünde siyaset üstü bir meseledir.” diyerek TÜİK’in verilerine göre il olmaya aday ilçeler arasında Ünye’nin de yer almasının ardından tüm süreci takip ettiklerini ve desteklediklerini açıkladı.

“Devletimizin Vermiş Olduğu Ekonomik Paketleri Vatandaşlarımızın Bilmesi Lazım”

Ülke ekonomisinde yaşanan kriz dolayısıyla devletin vatandaşlara verdiği destek paketlerinden bahseden Başkan Hacıimamoğlu, “Türkiye’nin içinde bulunduğu bu kriz tüm Dünyayı etkisine alan bir krizdir. Bu sıkıntı pandemiyle de alakalı küresel ekonomik bir sıkıntıdır. Pandeminin ülkemizi dar boğaza soktuğu aşikârdır. Devletimizin vatandaşa verdiği desteği göz ardı etmememiz gerekir. Özellikle kur dalgasından vatandaşımızın etkilenmemesi için devletimizin vatandaşımıza sunduğu birkaç argüman oldu. Kur kurmalı vadeli mevduata geçiş, altınlarda TL bazında vadeli mevduata geçiş gibi. Dolar ve Euro karşında TL’mizi koruyacağız. Bireysel emeklilik sisteminde devletimiz vatandaşımıza %30 oranında destek verirken özellikle ihracat yapan şirketlere de devlet içi borçlanma senetlerindeki stopaj kesintisini %0 ‘a indirdi. Devletimizin vermiş olduğu ekonomik paketleri vatandaşlarımızın bilmesi lazım. Evet, elektrik ve doğalgaz faturalarımız fazla geliyor fakat burada devletimizin vermiş olduğu destekleri de göz ardı etmememiz gerekiyor. OSB konusunda yüklenici firmanın talepleri doğrultusunda, tabi sözleşme maddeleri değiştirilmeden karar kendilerine tekrar tebliğ edildiğinden süreç de aksama veya tökezleme olmadan çalışmalar devam edecektir. Bu konuda desteğimizi Milliyetçi Hareket Partisi olarak her zaman vermekteyiz.” dedi.

“Milliyetçi Hareket Partisi Olarak Savaşa Karşıyız”

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan sıcak gelişmeler üzerine uluslararası politikayı da değerlendiren MHP Ünye İlçe Başkanı Av. Murtaza Hacıimamoğlu, “Şiddetin olduğu yerde demokrasi, barış ve huzuru temin edemezsiniz. Şiddetin olduğu yerde insani haklar tamamen zedelenir. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak savaşa karşı olduğumuzu sorunların diyalog ve istişare ile masada çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz. AB, NATO ve Birleşmiş Milletlerin tutumunu görüyoruz hiçbir fili eylemde bulunmuyorlar. Türkiye burada arabuluculuk yaparak her iki ülkeyle masaya oturup istişare ve diyalog içeresinde bulunarak bu sorunu çözecektir. Biz insanı dil, din, ırk yapmadan insan olduğu için severiz. Ayrıca değinmek isterim ki son zamanlarda covid-19 sebebiyle hem vaka hem ölüm sayılarımızda bir artış söz konusu. Ben bunları muhteşem üçlü olarak değerlendiriyorum, maske, mesafe ve hijyen noktasında vatandaşlarımızın daha dikkatli ve daha özenli davranırlarsa çok iyi olur.” ifadelerini kullandı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum