Reklam
Reklam

BAŞKAN KUMAŞ; "DÖVİZDEN UZAK DURALIM, ALTIN GÜVENLİ LİMAN"

Ünye Kuyumcular Derneği Başkanı ve Köroğlu Kuyumculuk İşletmecisi Nuri Kumaş, Gazeteci Ulvi Gündoğdu'nun Nesnel TV ekranlarında hazırlayıp sunduğu "KONUŞUYORUM" programına katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

BAŞKAN KUMAŞ; "DÖVİZDEN UZAK DURALIM, ALTIN GÜVENLİ LİMAN"
12 Mart 2022 - 12:55 - Güncelleme: 12 Mart 2022 - 13:02
Ünye Kuyumcular Derneği Başkanı Nuri Kumaş, "KONUŞUYORUM" programında Ekonomi ve Altın piyasası hakkında birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın ekonomiye çok ciddi etkileri var.  Dünya yeni bir düzene giriyor. Dünyada bir bloklaşma var. Biz bu savaşta bir taraf olmadık. Bunun etkilerini ilerleyen zamanlarda hep beraber göreceğiz. Bütün dünya evlenmiş durumda. Enerji ve gıda alanındaki fiyatlar çok yüksek. Bizim buradan alacağımız ders, ekilmedik hiçbir yer bırakmamak olmalı. Savaş bittikten sonra göreceksiniz Türkiye bir enerji üssü olacak. TÜİK’in Şubat ayında açıkladığı yıl bazlı enflasyonu %54,4 olarak açıklamış, bana göre bu rakamlar reel değil. Daha da üzerinde olduğunu düşünüyorum. Bu pahalı enflasyon döneminde vatandaşlarımızın ürün stokları yapmasını çok yanlış buluyorum. ”

“Kur Kurumalı TL Vadeli Mevduat, Harika Bir Sistem”

Programda Gazeteci Ulvi Gündoğdu’nun sorusu üzerine Kur Kurumalı TL Vadeli Mevduat sisteminden övgü ile bahseden Başkan Nuri Kumaş, “Aralık ayındaki kur dalgalanmalarından dolayı herkes inanılmaz derecede dövize saldırdı. Bizim dövizden uzak durmamız lazım. Bunların sonucunda İş adamları, finans kuruluşları, Maliye Bakanlığı önderliğinde Kur Kurumalı Mevduat diye inanılmaz derecede dünyanın bile hayran kaldığı bir sistem buldular. Bu harika bir sistemdir. Güçlü olalım ki Merkez Bankamızda güçlü olsun, piyasamızda güçlü olsun. Uzun vadede etkisini zamanla göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

“82 Plakaya Talibiz”

TÜİK verilerine göre İl olmaya aday 24 ilçe arasında Ünye’nin de yer almasıyla ilgili de konuşan Kumaş, “TÜİK bu rakamları açıkladı;  nüfusun yeterliliği, yüz ölçümü, mali durumu, güvenlik bu özelliklerin tamamı bizim ilçemizde var. Biz STK’lar olarak desteğimizi verdik, çalışmalar sürüyor. İnşallah 82 plakaya talibiz. Bu partiler üstü bir şey biz de Ünye Kuyumcular Derneği olarak destek verdik. Biz İl olmak istiyoruz üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Hak verilmez alınır. Bizim böyle bir hakkımız varsa TÜİK verilerine göre biz bunu almak için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

“Başkanımızı Seviyor ve Destekliyoruz”

Zaman zaman kamuoyunda ismi Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adaylığı için konuşulan Nuri Kumaş, bu söylentilerin gerçeği yansıtmadığını “İrfan Başkanımızın seçim çalışmalarında bizde sahadaydık. İrfan Başkanımızın adaylığı devam ettiği müddetçe Nuri Kumaş’ın ÜTSO Başkanlığa adaylığı asla olmaz. İrfan başkanımızı seviyor ve destekliyoruz.” sözleriyle açıkladı.

“Altın Mehter Marşı Gibidir”

Altının güvenli liman olma özelliğini devam ettirdiğini belirten Başkan Nuri Kumaş, “Altın değerli bir madendir. Güvenli bir limandır. Altın bir ödeme yöntemidir de. Ben burada tavsiye olarak şunu söyleyebilirim; altının ilk hedefi 1045, ikinci hedefi 1200, üçüncü hedefi 1500 TL’yi görme şansı var. Altın hiçbir zaman enflasyona ezilmemiştir. Buda gelecekte altına olan yatırımı ön plana çıkartıyor. Altında kalmaya devam diyorum. Bizim mücevher ve altında işleyip geçen yıl Ülkeye getirimiz 2.4 milyar dolardı. Bizim mesleğimiz incelik isteyen bir meslek. Altında paranızın değeri ölmez paranıza değer katarsınız. Altın Mehter Marşı gibidir iki gider bir gelir tabiri caizse kraldır. Biz dernek olarak tavsiye edilen fiyat alanında dijital panoya sahibiz. Altın 1 Lira çıksa fiyatı anında yansıtıyoruz.” diye konuştu.

“Karadeniz’de Takıya Yön Veren İlçe Ünye’dir”

Ünye’nin kuyumculuk sektöründeki önemini ifade eden Başkan Kumaş, “Karadeniz’de takıya yön veren İlçe Ünye’dir. Karadeniz’de 210 metrekare kuyumcu mağazaları olan yer Ünye’dir. Televizyondaki ulusal markaların hepsinin Ünye’de takısı var. Ünye’de bilezik imalathanemiz var. Fiyatlamada gayet uygun sadece Ünye’mize hizmet ettiriyoruz. Biz sadece Ünye odaklı bir dernek değiliz. Toplam 24 üyemiz var. Dernek olarak tüm üyelerimizin arkasındayız.” dedi.






 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum