Reklam
Reklam

BAŞKAN MARAL: "BU ÇAĞDA İÇME SUYU SIKINTISI OLMAZ!"

Gazeteci Ulvi Gündoğdu’nun Nesnel TV’de hazırlayıp sunduğu “KONUŞUYORUM” programının canlı yayın konuğu olan Ünye ve Çevresi Mahalli İdareler Hizmet Derneği Başkanı Kemal Maral, Ünye’nin sorunlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

BAŞKAN MARAL: "BU ÇAĞDA İÇME SUYU SIKINTISI OLMAZ!"
20 Haziran 2022 - 17:10
Aynı zamanda Ordu İli’nin Büyükşehir olmasıyla birlikte Ünye’ye bağlı kapatılarak mahalleye dönüştürülen 8 belde belediyesinden biri olan Yeşilkent Belediyesi’nin Başkanlığı görevini yapan Kemal Maral, birçok konuda yetkililere uyarıda bulundu.

Ünye Belediyesi Meclis Üyeliği görevini de sürdüren Maral programda ilk olarak kapanan beldelerin mevcut sorunlarından bahsetti.

Belde Beledilerinin kapatılmasıyla ilgili konuşan Başkan Maral, “Benim bu konuşa şahsi görüşüm Belde Belediye Başkanlarımızın beldelerine hizmet istemedeki yoğun taleplerinden bıkan bürokrasi ve partilerin genel merkezleri yerinden yönetime tepkileri oldu ve kıyım gibi bir şey oldu. Gelişmiş ülkelerde beldeler ne güzel hizmetler yapıyor. Beldeler çamur çoraktan kurtardı memleketin insanını.” dedi.

“Bu Çağda İçme Suyu Sıkıntısı Olmaz”

Başta Yeşilkent Mahallesi olmak üzere birçok yerde ciddi bir su sorunu yaşadıklarını belirten Maral, “Beldemizde hane sayıları çoğaldıkça içme suları ile ilgili sıkıntılarımız başladı. İlimiz Büyükşehir olduğundan 8 yıldan beri beldemizde içme suyuyla ilgili hiçbir çalışma olmadı.  Bu artık eylem yapma derecesine getirdi belde halkını. Bu sorun çözülmezse yakında Yeşilkent’te halk tepkisini gösterecek. Bu devirde patpatlarla sutaşıma, kamyonların arkasında kavanozlarla içme suyu taşıma telafisi mi olur? Ordu Büyükşehir Belediyesi bu konuda sınıfta kaldı. Sadece Yeşilkent’te değil Ünye’nin birçok yerinde bu sorun yaşanıyor. Şebeke suyu olmayan köylerimizde çok sağlıksız sular içiriliyor. Belde kapanmasaydı Yeşilkent’teki su sorunu 8 yılda çözülürdü. Bu çağda içme suyu sıkıntısı olmaz.” sözleriyle tepki gösterdi.

CHP’den Ünye Belediyesi Meclis Üyeliği görevini de sürdüren Kemal Maral, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın demokrasinin işlemesi konusunda güzel bir uygulama yaptığını kaydederek, “Mevcut Belediye Başkanımız meclis toplantıları öncesi meclis gündemini bize bildirir. Meclis toplantısından bir gün önce bütün muhalefet meclis üyeleriyle istişare toplantısı yapar. Bu birçok bölgede olmayan bir uygulama. Bu uygulama Türkiye genelinde çok azdır. Bütün Belediye Başkanlarımıza muhalefet meclis üyeleri yanlış bir şey önermezler. Muhalefet meclis üyelerini kim daha iyi dinliyorsa başarılı olur.” dedi.

“Ünye-Akkuş-Niksar Yolu Zulüm Yoludur”

Ünye’nin sorunlarının henüz çözüme kavuşturulamadığından dert yanan Başkan Kemal Maral, “İlçemizin en önemli kronikleşmiş sorunu zulüm yaşadığımız Akkuş-Niksar yoludur. Bu yollarda bu virajlarda bu millet zulüm çekiyor. Özelikle fındık mahsul zamanında birçok kazalar oluyor. Yolda genişletme, istimlak ile ilgili bir sorun da yok burada. Bu projeye bir dünya para ödedi devlet. Siyasi bir projemi yaptınız? Devlet hemen inşaat ihalesini yapar. Bütçeniz yoksa bütçemiz yok desin hükümet bütçe bulur. Bu projeyi 5-6 yıldır herkes bu yolu yapıyor. Mevcut yol küçük rötuşlarla ulaşım rahatlayacakken hiçbir çalışma yıllardır yapılmıyor. Ünye’deki bütün gelmiş geçmiş görev alan İlçe Belediye Başkanlarımız, Milletvekillerimiz, Bakanlarımızın hepsinin burada eksiği var. Her seçim arifesinde ödenek koyuldu konuları konuşuluyor. Ödenek konuldu konuşulacak konular değil burada aslanlar gibi koyarsın 7-8 iş makinelerini başlarsın çalışmaya takdir edilirisin siyaseten.” diyerek yetkililere seslendi.

“İlçemizde Hizmetlerde Gecikme Var”

Ünye’de birçok projede gecikme olduğunu ve projelerin çok yavaş ilerlediğini dile getiren Maral, “İlçemizde ne hikmetse birçok hizmette gecikme var. Ünye OSB’si, Üniversite yerleşkesi, komşu ilçemizin nüfusu bizden az Kültür Sarayını bizden önce yaptılar. Buradan başarısızlık çıkartmamız lazım. Mazeret üretmenin bir anlamı yok. Siyasetçi ne yapacak edecek bu sorunu çözecek. Ne hikmetse önemli hizmetlerde müteahhit sorunu yaşanıyor kader mi bu yani? Arkadaşlar yapamayacakları ihaleyi niye alıyorlar?” dedi.

“Yeşilkent’te Bal Festivali Yapılmalı”

Programda son olarak arıcılık konusuna da değinen Maral, “İlçe Belediyemiz geleneksel hale gelen Tekkiraz Karaarmut Tepesinde Rahman At Yarışları ve Güreş festivali Şenlikleri yapma kararı aldı. Yine Yeşilkentimizde geleneksel hale gelen Bal Festivalinin yapılmasını istiyorum. Çünkü İlçemizde fındık mahsulümüzün dışında arıcılık ve bal üretiminin ilçemize ciddi maddi kaynak getirdiğini, İlçemizde 600-700 gezgin arıcı olduğunu söylemek istiyorum. Bu ekonomik katkının da %80’ini Yeşilkent’teki arıcılar sağlıyormuş. Yeşilkent Beldemizdeki insanlarımız bu festivali hak etmiyorlar mı? Fındık mahsulü dışında gezginci arıcılık yapılarak ilçemize maddi kazanç getirmesi istihdam meselesidir.” ifadelerine yer verdi.











 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum