BAŞKAN ŞENTÜRK,"FATSA'DA SAATLİ BİR BOMBA VAR"

İyi Parti Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk, Ak Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin’e Seslendi.

BAŞKAN ŞENTÜRK,"FATSA'DA SAATLİ BİR BOMBA VAR"
28 Haziran 2022 - 11:11 - Güncelleme: 28 Haziran 2022 - 11:17
Fırat Nehri’ne altın madeninin siyanürünün karışmasıyla ilgili açıklama yapan İYİ Parti Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk, “AK Parti Ordu İl Başkanı Sayın Halit Tokamin’e sormak istiyorum? İçinizde hiç endişe yok mu? Siz de bu memleketin, Ordu’nun çocuğusunuz… Fatsa’da saatli bir bomba var” dedi.

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk, Fırat Nehri’ne altın madeninin siyanürünün karışmasına ilişkin basın açıklaması yaptı. Ordu’nun Fatsa ilçesinde devam eden altın çıkarma çalışmalarına da değinen Şentürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, orman yangınları için dile getirdiği ‘idam’ çıkışına dikkat çekti.

Fırat Nehri’ne karışan siyanür ile Türkiye’nin büyük bir doğa olayıyla karşı karşıya kalacağını belirten Şentürk, “Türkiye’nin altını kazan Kanadalı şirketin altın madeninden, ülkemizin ve bölgemizin en güzel nehirlerinden birisi olan Fırat Nehri’ne siyanür karıştı. Fırat Nehri boyunca milyonlarca canlıyı ve insanı etkileyebilecek bu doğa katliamının failler nasıl cezalandırılacak? Doğamızı daha fazla koruma için büyük adımlar atmamız gereken bu zamanda, şu yanan olay reva mıdır? Türkiye bunları hak etmiyor, vatanımızı birilerine para kazandırmak için mahvettiniz” dedi.

“Zehirleyenler İçin Ne Yapacağız Sayın Erdoğan”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çıkışını hatırlatan Şentürk, “Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, ormanları yakanların idamla cezalandırabileceğini dile getirmişti. Peki Türkiye’nin bir bölgesini siyanürle zehirleyenler için ne yapacağız Sayın Erdoğan? İşletmeyi kapattınız da failleri elini kolu sallayarak ülkelerine mi dönecek ya da onlar için çerez parası niteliğindeki cezaları ödeyerek sıyrılacaklar mı? Nerede vatan nerede millet sevgisi? Yaşadığımız çok büyük bir felaket, çok ağır sonuçları olmalı” ifadelerini kullandı.

“Sayın Halit Tomakin’e Sormak İstiyorum”

AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin’e de seslenen Şentürk, “Ordu’muzda da siyanürle gerçekleştirilen altın çıkarma faaliyetleri var. Ne yazık ki yeterli ses çıkarılmadı. Şimdi AK Parti Ordu İl Başkanı Sayın Halit Tomakin’e sormak istiyorum? İçinizde hiç endişe yok mu? Siz de bu memleketin, Ordu’nun çocuğusunuz. Yaşanabilecek bir faciada canınız acımayacak mı? Artık ses çıkarmanın vakti gelmedi mi? Başka bir Ordu, başka bir Türkiye yok, unutmayın tarih cesurları yazacak. Fatsa’da saatli bir bomba var, bu işe bir dur demek lazım, doğamızı, Ordu’muzu koruyalım” çağrısında bulundu.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum