BAŞKAN ŞENTÜRK: "TÜRKİYE'Yİ DÜŞTÜĞÜ BU ÇUKURDAN ÇEKİP ALACAĞIZ"

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk,  gündeme dair önemli açıklamalarıyla ‘KONUŞUYORUM’ programında İYİ Parti’nin birinci parti olacağı ve Türkiye’nin de içinde bulunduğu buhrandan çıkacağı iddiasını bir kez daha yineledi.

BAŞKAN ŞENTÜRK: "TÜRKİYE'Yİ DÜŞTÜĞÜ BU ÇUKURDAN ÇEKİP ALACAĞIZ"
11 Haziran 2022 - 12:17 - Güncelleme: 11 Haziran 2022 - 12:58
Gazeteci Ulvi Gündoğdu’nun Nesnel TV ekranlarında hazırlayıp sunduğu programda İYİ Parti Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk, siyaset gündemi, ekonomi, mülteci politikası, erken seçim gibi Türkiye gündeminde olan önemli başlıkları değerlendirdi.

Programda İYİ Partinin kuruluş sürecinden bugüne kadar olan zaman diliminde büyük bir ivme kazanarak güçlendiğini ifade eden İYİ Parti Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk, “Millet bize yönünü döndü,  millet bizi çağırıyor, millet bizi anladı. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in halkla buluşması meyvesini vermeye başladı. Allah’ın izniyle halkımız bizi iktidara taşıyacak. İyiler geliyor AKP gidiyor.” dedi.

“Bu Toplum Sadece Onurlu Yaşamak İstiyor”

Konuşmasının devamında Başkan Şentürk, “Birileri bu topluma süslü yaldızlı laflar ettiler. Bizim bunlara ihtiyacımız yok. Biz halkımızı refaha kavuşturmak ve her bir bireyin Türkiye Cumhuriyetinin onurlu bir vatandaşı olduğunu hissettirdiğimiz zaman biz topluma karşı görevimizi yapmış olacağız gerisi teferruat. Bu toplum lüks istemiyor bu toplum sadece onurlu yaşamak istiyor. Bu toplum gelecek kaygılarından uzak, yoksulluk ve çaresizlikten uzak, huzurlu, barış içerisinde makul bir hayat istiyor. Üretici ürettiği ürünün karşılığını emeği ölçüsünde alabilmek istiyor. Gençlerimiz eğitimlerini tamamladıktan sonra çalışabilecekleri iş bekliyor. Esnafımız keza aynı öyle siftah yapamıyor insanın içi sızlıyor.” diyerek toplumun onurlu ve çaresizlikten uzak bir yaşam istediğini ifade etti.

“Ülkeyi Ehliyetsiz, Liyakatsiz İnsanlar Yönettiği İçin Bu Hale Geldik”

Altınordu’da yaşanan imar krizine de değinen Başkan Şentürk, “Altınordu’da Belediye imar problemini çözebilmiş değil. İki yıldan beri Ordu’da inşaat sektörü stop etti durdu.  Ordu’nun en önemli ekonomik döngüsü inşaat üzerinden dönüyor.  Sıvacımız, kalıpçımız, tuğlacımız, demircimiz işsiz ve inşaata dair inşaat malzemesi sirkülasyon malzemesini satan, ticaretini yapan yıllardır bu mesleği icra eden esnafımız mağdur.  İnşaat sektöründeki hareketlilik kesilince devamında sosyal hizmeti veren bakkalımız, otelcimiz, esnafımız, dolmuşçumuz yani toplumumuzun bütün esnaf kesimi mağdur. Utanmadan bu konuyla ilgili topu birbirlerine atıyorlar. Altınordu diyor ki Hata Büyükşehirde, Büyükşehir diyor ki Altınordu hazırlamadı. Problem her yerde olabilir fakat bu ülkeyi ehliyetsiz, liyakatsiz insanlar yönettiği için bu hale geldik. Bedelini yine biz, halkımız ödüyor.” diyerek Ordu’da inşaat sektörünün durduğunu ve sektörün Ordu ekonomisini büyük ölçüde etkilediğini ifade etti.

“Makam İçin, Gelecek İçin Pazarlığa Oturmayız”

Başkan Şentürk, İYİ Parti’nin adının HDP ile anılmasından duyduğu rahatsızlığı ‘Hakkımıza giriyorlar’ diye ifade ederek konuşmasında, “Bizim bu ülkenin bölünmez bütünlüğü konusunda hemfikir olmadığımız hiçbir kimseyle makam paylaşmayız.  Makam için, gelecek için pazarlığa oturmayız. Bunu yapanlar meydanda.  Bu ülkede açılımı biz yapmadık. Dolmabahçe’de biz teröristlerle pazarlığa girmedik. Oslo’da teröristlerle pazarlığa girmedik. Habur sınır kapısında bu ülkenin bayrağını indirerek bu ülkenin adli makamlarını, hakimlerini, savcılarını teröristlerin ayağına götürmedik.  Bizim bu ülke üzerinde bölücülük yapan Türk milletinin edep müddet olmasında taş koyan, millete düşmanlık yapan hiç kimse ile işbirliğimizde, birlikteliğimizde olmaz.  Bizim tek ihtiyaç duyduğumuz şey halktır. Milletimiz bizi iktidara getirecektir.  İYİ Parti birinci parti olacaktır. Türkiye Cumhuriyetinin geleceğine maliyet getirecek hiçbir bölücü unsurla İYİ Parti’nin işi olmaz bu bize atılan bir iftiradır.” dedi.

“Türkiye Uçtu Ama Çukura Uçtuk”

Ülkede tek adam rejimi olduğunu ve bu anlayışın da akıl tutulması olduğunu vurgulayan Başkan Şentürk, “Geliştirilmiş, iyileştirilmiş Parlamenter Sisteme geçebilme anlayışında olan, halkın sevebileceği, ahlaklı, liyakatli bir adayla seçime gideceğiz. Biz ortak akılla bu ülkeyi yönetmek istiyoruz. Tek adam rejiminin icra edildiği ülkelerde ne gelişme var ne adalet var. Demokrasiyi, adaleti ve hukuku tesis edemeyen hiçbir ülkede refahı ve gelişmeyi bulamazsınız. Tek adam rejimi anlayışı bir akıl tutulmasıdır. Parlamenter sistemde diyoruz ki vatandaşın iradesi yönetime yansısın. Vatandaş yönetenden hesap sorabilsin. Bu ülkeyi bir adamın iki dudağının arasına bırakmayalım.  Sayın Cumhurbaşkanımız, parlamenter sistemden partili Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine dönerken demişti ki ‘Verin kardeşinize yetkiyi enflasyon nasıl olacak, gelişme nasıl olacak’ uçacağız demişti noldu? Türkiye’deki resmi rakamlara göre enflasyon kâğıt üzerine %73-74 gerçek enflasyon ise Türkiye’de %170 niye uçmadık? Türkiye uçtu ama çukura uçtuk. Her gün ülke batıyor. Adalette batıyoruz, hukukta batıyoruz eğitimde zaten dibe vurduk. Allah’ın izniyle iyiler gelecek Türkiye’yi düştüğü bu çukurdan çekip alacağız toplumu refaha kavuşturacağız.” dedi.

“Millet Bize Yönünü Döndü,  Millet Bizi Çağırıyor”

Partisinin her geçen gün oy oranını artırdığını ifade eden İYİ Parti Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk, “Saray odaklı değil de gerçeği yansıtan kamuoyu araştırma firmalarının yaptığı çalışmalarda görüyoruz ve Türkiye’de yarın seçim olsa biz 25 bandının üzerinde çıkarak birinci parti olacağız iddia ediyorum. Millet bize yönünü döndü,  millet bizi çağırıyor, millet bizi anladı. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in halkla buluşması meyvesini vermeye başladı. Allah’ın izniyle halkımız bizi iktidara taşıyacak. İyiler geliyor AKP gidiyor.” diyerek önümüzdeki seçimlerde birinci parti olma iddiasını bir kez daha yeniledi.

“Mülakatları Ortadan Kaldıracağız”

Şentürk, “Biz iktidara geldiğimizde mülakatları kaldıracağız ve liyakati getireceğiz, emeğe saygı duyacağız. Atanamayan öğretmenlerimiz, gençlerimiz var. Çocuklarımız işsiz. Sayın Genel Başkanımızın ifadeleriyle biz üniversiteyi bitiren gençlerimizin iş bulabilecekleri süre zarfında ailelerinden harçlık almalarına ihtiyaç kalmadan biz onlara cep harçlıklarını vereceğiz. Bu sosyal devletin gereğidir. Gençler bizim yarınlarımız.” dedi.

“Mülteci Problemini Yaşamamızın Tek Sebebi AKP İktidarıdır”

Ülkemizde yaşanan mülteci krizinde AK Parti iktidarının başarısız bir politika yürüttüğünü ifade eden Başkan Ekrem Şentürk, “Mülteci problemini yaşamamızın tek sebebi AKP iktidarıdır. Ülkemizin en büyük problemlerinden birisi de mülteci sorunudur. Bu problemin uhuletle ve sühuletle çözülmesi gerekiyor. Elbette ki zulme uğrayan insanlara destek olacağız, bizim milletimiz merhametlidir ama misafirliğin bir süresi vardır. En büyük beka sorunu mülteci sorunudur. Mülteci sorunu bütün dünyada sıkıntı ama bizde haddinden fazla sıkıntı. Bu iktidar mültecilere harcadığı parayı asli vatandaşına harcamamıştır. Mülteci sıkıntısı iktidarın politikasızlığındandır.” dedi.






 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum