BAŞKAN TAVLI, "GENÇLERİMİZE VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTUYORUZ"

Ünye ilçe genelinde yapılması planlanan semt sahalarının üçü bitme aşamasına gelirken Başkan Hüseyin Tavlı, “Gençlerimize Verdiğimiz Sözü Tutuyoruz” dedi.

BAŞKAN TAVLI, "GENÇLERİMİZE VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTUYORUZ"
29 Aralık 2021 - 14:50 - Güncelleme: 29 Aralık 2021 - 14:56
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun Ordu ziyaretinde, Ünye’ye 6 semt sahası ve 1 yarı olimpik yüzme havuzunun müjdesini vermesinin ardından Bakanlıkla Ünye Belediyesi’nin ortak çalışması sonucu Ünye’nin 3 mahallesinde semt sahası kurulumu bitme aşamasına geldi. Halı sahalarda zemin döşeme işlemi tamamlanırken kısa süre içinde diğer çalışmalar da tamamlanacak.

Proje kapsamında Atatürk, Yüceler, Gürecülü, Fatih, Pelitliyatak mahallelerine halı saha ve spor alanları kazandırılırken, yine Atatürk Parkı halı saha da yenilenmiş olacak.

Projelerin İhale, projelendirme ve Yapım İşleri Ünye Belediyesi Tarafından Yürütülüyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından reklam sözleşmesi karşılığı hibe yöntemi ile başlatılan projelerin takibi ve yürütülmesi Ünye Belediyesi tarafından yürütülüyor.
Proje kapsamında ilçeye Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’ndan 2 milyon 6 bin, Ünye Belediyesi tarafından 1 milyon lira olmak üzere toplamda 3 milyon 6 bin liralık spor yatırımı gerçekleştirilmiş oluyor.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Ünye Belediyesi tarafından başlanılan çalışmalar doğrultusunda Atatürk Mahallesi, Yüceler Mahallesi, Pelitliyatak Mahallesi’nde semt sahaları bitme aşamasına gelirken Fatih Mahallesi ile Gürecülü mahallelerinde ise çalışmalar aralıksız sürüyor.

Atatürk Parkı Halı Sahasına Yenileme

4 mahallede semt sahalarının tamamlanma çalışmaları devam ederken Ünye Belediyesi Atatürk Parkı’ndaki halı sahayı da yeniliyor. Sportif aktivitelerin daha rahat ve sağlıklı ortamda yapılması için başlatılan çalışmalar kısa sürede tamamlanacak.

“Gençlerimize Verdiğimiz Sözümüzü Tutuyoruz”

Semt sahaların yapım süreciyle ilgili açıklamada bulunan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Ünye'mizin birçok noktasında gençlerimizin sportif faaliyetlerini rahatlıkla gerçekleştirebilecekleri halı sahaları tamamlıyoruz. Özellikle pandemi süreci ile birlikte gençlerimiz zorunlu olarak kendilerini hareketsiz bir yaşamın içinde bulmuşlardı. Aşılanma sürecinin hız kazanması ile birlikte tedbirlerin gevşetilmesi ile birlikte gençlerimiz de özledikleri hareketli yaşama yavaş yavaş kavuşmaya başladılar. Çocuklarımızın ve gençlerimizin fiziksel ve sosyal olarak gelişmeleri için spor önemli bir unsurdur. Bu açıdan ilçemiz genelinde spor sahalarının kazandırılması için Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na Ordu ziyaretinde taleplerimizi iletmiştik. Sn. Bakanımız da ivedilikle taleplerimizin yerine getirilmesi konusunda talimat vermişti. Bugün gelinen aşamada Yüceler ve Atatürk mahallelerimizde halı sahalarımız tamamlanmak üzere. Yine aynı şekilde Pelitliyatak mahallemizde de halı saha çalışmaları bitme aşamasına doğru yaklaşıyor. Fatih mahallemizde de Halı saha çalışmalarımız aralıksız bir şekilde sürüyor.” dedi.

Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Projesi Yakında Başlayacak

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun Ordu ziyaretinde bir diğer gündem konusu ise ilçeye Yarı Olimpik Yüzme Havuzu kazandırılmasıydı. Proje ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ve süreci yakından takip ettiklerini kaydeden Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, projenin yakın zamanda başlayacağı müjdesini verdi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum