BAŞKAN TOSUN: "ÇEVRE DÜZENLEMESİNE EVET, BETONLAŞMAYA HAYIR!"

Deva Partisi Ünye İlçe Başkanı ve Ünye Çevre ve İnsan Hakları Derneği Başkanı İrfan Tosun, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ünye kumsallarına yapılacak olan projeleri için, “Biz Ordu Büyükşehir Belediyesine bağlandıktan sonra Büyükşehir Belediyesi bölgemizde bir takım yaptırımlar uyguluyor. Özellikle kumumuzla ilgili. Çevre Düzenlemesine Çevre Derneği olarak karşı çıkmıyoruz. Bizim karşı çıktığımız olay burada yapılacak olan betonladır.” dedi.

BAŞKAN TOSUN: "ÇEVRE DÜZENLEMESİNE EVET, BETONLAŞMAYA HAYIR!"
01 Haziran 2022 - 17:04 - Güncelleme: 01 Haziran 2022 - 17:25
Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Ünye’nin merkez kumsallarındaki yapmak istediği projeler birçok kesim tarafından tepkiyle karşılandı.

Özellikle son zamanlarda Ünye kumunun turizm açısından öneminin arttığı süreçte Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Ünye’nin sahilinde kumluk alanla ilgili tasarrufu çeşitli kesimlerin tepkisiyle karşılaştı.
Deva Partisi Ünye İlçe Başkanı ve aynı zamanda Ünye Çevre ve İnsan Hakları Derneği Başkanı İrfan Tosun Ünye’nin gözbebeği olan Kumsallarının betonlaştırılacağını söyleyerek tepki gösterdi.

“Büyükşehir Özellikle Kumumuzla İlgili Yaptırım Yapıyor”

Yalı Mevkiinde kumsalda yaptığı basın açıklamasında Ünye kumsalının önemine vurgu yapan Ünye Çevre ve İnsan Hakları Derneği Başkanı İrfan Tosun, “Biz Ordu Büyükşehir Belediyesine bağlandıktan sonra Büyükşehir Belediyesi bölgemizde bir takım yaptırımlar uyguluyor. Özellikle kumumuzla ilgili. Örneğin Atatürk Parkının olduğu yere beton yaptı, Mottocafe bulunduğu yerin önün beton döktü. Şimdi de yalı kahvesine bir proje yapıyorlar. Arkadaşlar Güneşin bir noktadan doğup diğer noktadan battığı bir yer burası. Ayrıca Dünya’da kumda futbol turnuvası düzenlenen iki yer var. Biri Brezilya Biri de Ünye. Bu yüzden buranın ayrı bir özelliği var ve buraya bu yüzden çok dikkat etmek lazım.” dedi.

“Biz Betonlaşmaya Karşıyız”

Çevre düzenlemesine karşı olmadıklarını, ancak betonlaşmaya karşı olduklarını söyleyen Başkan Tosun, “Bakın biz burada yapılacak Çevre Düzenlemesine Çevre Derneği olarak karşı çıkmıyoruz. Bizim karşı çıktığımız olay burada yapılacak olan betonlaşmaya karşıyız. Bir de bu projeyi buraya asarken nezaketen Ünye Halkına sorabilirlerdi. Biz buraya böyle bir düşünüyoruz siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz diyebilirlerdi. En azından Ünye Halkının bilgileri alınabilirdi. Ne yapıldı Biz yaptıysak doğrudur yapıldı. Bakın projenin içinde güzel çalışmalar var. Buranın güzel olmasını amaçlayan güzel çalışmalar var.” ifadelerini kullandı.

“Nöbet Tutmamız Gerekiyorsa Nöbet Tutacağız”

Yasalara karşı gelmediklerini fakat ısrarla betonlaşmaya gidilirse gerekirse protesto yapacaklarını ifade eden Başkan İrfan Tosun, “Şimdi Ordu Büyükşehir Belediyesine sormak lazım 3000 Euro verip mavi bayrak almasını sağlıyorsunuz ancak bununla birlikte Ünye’nin Denizinin dibinde ki en güzel noktasında olan Yalı Kahvesinde bir uygulamaya kalkışıyorsunuz. Biz Çevre Derneği olarak Yönetim Kurulu Arkadaşlarımızla oturup bir karar aldık. Dedik ki bu kararda Yalı Kahvesinde yapılacak olan özellikle betonlaşmayı hedefleyen yapılaşmaya kesinlikle ve kesinlikle karşıyız. Biz Devletimizin Yasalarına ve Kurallarına karşı gelmiyoruz. Ancak tekrardan söylüyoruz yasal boyutlarda olmak kaydıyla eğer buraya beton dökülürse burada eylem yapacağız, protesto yapacağız, yapmamız gereken neyse onu yapacağız. Nöbet tutmamız gerekiyorsa nöbet tutacağız.” dedi.

“Ne olursa Olsun Buraya Beton Döktürmeyeceğiz”

Yapılacak projenin Ünye sahillerini tehdit ettiğini belirten Başkan Tosun, “Bakın Ünye Çamlığını aynı şekilde kurtardık. 40 tane bungalov yapılacaktı iptal edildi. Yalı Kahvesini bırakın bu şekilde kalsın istiyoruz. Kayıkları bir yere toplayıp çevre düzenlemesini yapın buna karşı çıkmıyoruz. Ama Altın Kum diye geçen bu güzelim kumu lütfen atıl hale getirip üzerine beton dökmeyin. Biz buna karşı çıkıyoruz. Biz bir öneri sunmuştuk ve hiçbir cevap alamadık. Dedik ki belirli noktalara küçük çeşmeler koyup İnsanlar bu statik kumda yani vücutta ki enerjiyi çeken bu altın kumda insanlar yürüyüp gezdikten sonra ayaklarında bulunan kumları yıkasınlar ve daha güzel nostaljik bir hava yaratalım, tiyatro olsun, sinema olsun, çocuk oyun sahası olsun hepsine saygı duyuyorum. Ancak Beton İstemiyoruz. Betonsuz yapılaşmaya ve çevre düzenlemesine evet diyoruz ama betonlaşma olursa sonunca da ne olursa olsun karşısında duracağız ve buraya beton döktürmeyeceğiz. Bu konuda kesin karalıyız.” dedi.
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum