BAŞKAN ZENGİN AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ!

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, yaptığı açıklamada Ordu Devlet Hastanesi’nde çeşitli branşlarda sağlık personeli olarak görev yapan sendikalarına mensup kişilerin, baskı, mobbing ve çeşitli yıldırmalara uğradığını belirterek olaylarla ilgili sorumlu tuttuğu yöneticilere eleştirilerde bulundu.

BAŞKAN ZENGİN AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ!
08 Aralık 2022 - 17:35
“Üyelerimize Mobbing Uygulanmaktadır”

Ordu Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Atilla Görgen’in, Sağlık-Sen sendikası başkanını da arkasına alarak baskı ve mobbing faaliyetleri yürüttüğünü iddia eden Başkan Fatih Galender Zengin, “Sağlık çalışanlarını birçok yerde idare tarafından baskıya -Tehdit ve mobbinge maruz kalmaktadır. Bunun bir örneğinin de Ordu Devlet Hastanesi'nde yaşanmaktadır. Ordu Devlet Hastanesi Başhekimi yetkili sendika Başkanını da arkasına alarak başta sendika seçimlerinde kendisine muhalif olan Sağlık-Sen üyeleri olmak üzere Türk Sağlık-Sen üyelerimize yer değişikliği baskı ve mobbing uygulamaktadır.” dedi.

“Liyakat Yok Sayılıyor”

Birçok Türk Sağlık-Sen mensubu sağlık çalışanının yıldırma metotlarına maruz kaldığını söyleyen Başkan Zengin,Sendika seçimlerinden sonra Türk Sağlık-Sendikamıza üye olan arkadaşımız 1 gün sonra ‘görev yerinde uyuyor’ bahanesi ile 3 km uzaklıkta bulunan fizik tedavi birimine görevlendirilmiştir. Bu arkadaşımız 20 yıl Sağlık-Sen’de üye iken uyumadı da, Türk Sağlık-Sen’e üye olduğu ertesi gün mü uyudu? Bunun gibi uydurma sebeplerden ilgili sendikadan istifa ederek sendikamızı tercih edenler sendika başkanı, hastane başhekimi ve hastane müdürü işbirliği ile görev yerleri değiştirilmiştir. Hastane içerisinde yapım tadilat ihalelerinde dönen bir takım usulsüzlüklere karşı çıkan arkadaşlarımızın görev yerleri değiştirilmiş hastaneden uzaklaştırılmışlardır. Üyemizin yakasında bulunan sendika rozetinden rahatsız olan Sağlık-Sen Başkan yardımcısı bir hanımefendinin isteği üzerine idare tarafından çalışkan dürüst görevini en üst düzeyde yapan üyemiz semt polikliniğe görevlendirilmiştir. Biyokimya laboratuvarında görev yapan üyemiz sendika baskılarına maruz kalarak ‘Ayakkabısını sildi’ gibi komik tutarsız iddialarla semt polikliniğe görevlendirilmiştir. Hastanedeki huzursuzluk sendika başkanının eşi olan hasta bakım hizmetleri müdürünün baskıcı tutumları ile sürekli devam etmektedir. Servis sorumlularının eşini sendikasına üye olanlar seçmekte, liyakati yok saymakta ve ilgili sendikaya üye devşirmektedir.” ifadelerini kullandı.

“İl Sağlık Müdürünün Yaptığı Güzel İşlerden Rahatsız Oldular”

Ordu İl Sağlık Müdürü Op.Dr. Dursun Tüzün’ün Ordu’da sağlık alanında güzel işler çıkarttığını ve Ordu Devlet Hastanesi idaresini bundan rahatsız olduğunu savunan Başkan Zengin, “Ordu Devlet Hastanesi idaresi yeni atanan İl Sağlık Müdürümüzün iş barışını sağlamasından, çalışanlarla bire bir temasından ve şikayetlerin azalmasından rahatsız olmuşlardır. İstedikleri gibi at oynatmaları engellenince bir yerlerden emir alarak Ordu il Sağlık Müdürümüzün güzel işler yapmasından rahatsız olduklarından dolayı düğmeye basarak kargaşa ortamı yaratmak Ordu sağlığını kamuoyunda yıpratmak istemektedirler. Arkalarında kimlerin olduğunu da iyi biliyoruz. Sayın Sağlık Müdürümüzün yanındayız sizlere malzeme yaptırmayacağız.  Sağlık Müdürümüzün gelir gelmez 2 ay içerisinde yaptığı çalışmaları takdirle karşılıyoruz.” diye konuştu.

“10 Röntgen Teknisyeni Kurumdan Ayrılmıştır”

Açıklamasında baskı gördüğünü belirttiği üyelerinin tayin veya istifa gibi seçeneklere başvurduğunu belirten Zengin, “Baskılara maruz kalan hekimler istifa etmiş bazı branşlarda hekim eksikliği oluşmuştur. 10’na yakın röntgen teknisyeni tayin istemiş ve kurumdan ayrılmıştır. Birçok arkadaşımız artan baskı ve mobbing üzerine tayin talebinde bulunmaktadırlar. Sağlık Sen seçimlerini listesi Hastane müdürünün odasında hazırlanmış tarafsız olması gereken müdürün makamı üs olarak kullanılmıştır. Hastanede Baskı ve mobbing o kadar artmıştır ki geçen hafta Acil serviste Fedakarca çalışan arkadaşlarımızın öğlen yemeklerini yemekhanede yemesi başhekim tarafından yasaklanmış yemekhaneye talimat vererek yemeğe gelenlerin ismini almalarını tembih etmiştir. Acil servis sorumlusu görevden alınmış ve tıbbi sekreterler sorumlu sürekli işçi arkadaşımızı acilen uzaklaştırmışlardır.” ifadelerine yer verdi.

“Ey Başhekim Nedir, Bu Baskı Zulüm?”

Açıklamasının sonunda Türk Sağlık-Sen olarak ilgili kurumlara şikayette bulunduklarını ve konunun takipçisi olacaklarını belirten Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Zengin, Ordu Devlet Hastanesi Başhekimi’ne seslenerek;  “Ey Başhekim Acil servise yemekhane yaptınız da bizim mi haberimiz mi yok? Bu arkadaşlarım nerede yiyecekler yemeklerini? Nedir bu baskı zulüm? Sendika olarak çalışanlarımıza yapılan baskı ve mobbinglerin araştırılması için İl Sağlık Müdürlüğümüze ve Sağlık Bakanlığı’na müfettiş görevlendirilmesi ve olaylarla ilgili soruşturma başlatılmasını ve sorumluluğu bulunan kişilerin sözleşmelerinin iptal edilmesini talep ettik. Hastanemizde çalışma barışı yok olmaya başlamış, onlarca personel ayrılma planları yapmaya başlamıştır. Hastane içinde adaletsiz uygulamalar ve kişisel sebepler nedeniyle birçok, psikolog, sağlık memuru, hemşire, personel ceza niyetine sürekli değişik servislerde ve bölümlerde çalışmaya zorlanmıştır. Sonuç olarak bu hastane iyi yönetilememektedir. Çalışanlar huzurlu değildir.” dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Murat YILDIZ
    1 yıl önce
    Sözleşme ile gelen idareciler sözleşme süresi içerisinde tüm hastane servislerinde kendi istedikleri kadroları oluşturana kadar çok zorlanırlar. Çünkü zaman çok kısıtlı olduğundan istemeyerek ve üzülerek hızlandırılmış mobbing yapmak zorunda kalırlar. Ne zaman ki koltuklarını garanti edecek, bürokrasi ve siyasi kanata övgü timi oluşturulduklarında mobbingi sonlandırırlar. (Yeniden sözleşme imzalarlarsa zorunluluk yerini egoizm ve zevke bırakacaktır. Ancak konumuz bu değil tabiki...) Bu nedenle adı geçen hastanede çalışan personeller sabırlı olsunlar hatta haksızlıkları görmezden gelip ölü taklidi yapsınlar. Sendika başkanının gazına asla gelmesinler. Bir süre sonra hepsi durumu kanıksayacaklar ve gerçek mutluluğu bulacaklardır.