BESİ ÇİFTLİĞİ DEĞİL, SOSYAL TESİS!

Ünye’de Atakale ve The Ata Garden Restoran’ın sahipleri İş insanları Murat ve Serdar Ocak ile kuzenleri Ahmet Ocak’ın ortaklığında Terme’nin Akçay Cılar Mahallesi’nde en son teknolojiyle dizayn edilerek faaliyete geçen Akcılar Besi Çiftliği, kapılarını basın mensuplarına açtı.

BESİ ÇİFTLİĞİ DEĞİL, SOSYAL TESİS!
18 Haziran 2022 - 12:03
Terme’ye bağlı Akçay Mahallesi’nin Cılar Mevkiinde İş İnsanı Murat, Serdar ve Ahmet Ocak’ın birlikte 2021 Kasım Ayı’nda faaliyete geçirmiş oldukları Akcılar Besi Çiftliği’nin tanıtımı yapıldı.
Yaklaşık 250 büyükbaş üzerine kurulu ancak 400 başa kadar alım kapasitesi olan hijyenik ve profesyonel olarak faaliyet gösteren çiftliğin ortaklarından İş insanı Murat Ocak, “Çiftliğimiz 2 tane ahırdan oluşmaktadır. Kurbanlık büyükbaş hayvanlarımız bulunmaktadır. Bu çiftliği 2 yıl önce yapmaya karar verdik. Kasım ayında çiftliğimizi bitirdik. Kasım ayında ilk hayvanlarımızı Kars bölgesinden alarak çiftliğimize bağladık. Devamında Kastamonu ve bu bölgemizde hayvan almaya devam ettik. Çiftliğimizin içerisinde 245 büyük baş hayvanımız var. 245 hayvandan 125 tanesi kurbanlık vasfını taşıyan hayvan, geri kalan kısım da kurban yaşını doldurmamış buzağılarımız var.” dedi.

“Çiftliğimizin Bünyesinde Modern Bir Kesimhane Kuruldu”

Yaşanan ekonomik krizden hayvancılık sektörünün de etkilendiğini fakat buna rağmen hayvancılık sektörüne girmeyi uygun gördüklerini ifade eden İş İnsanı Murat Ocak, “Hayvancılık şuanda çok kötü oldu. Ekonomik anlamda para kazandırmadığı yönde eleştiriler de aldık. Ama biz yine de inat ettik. 3 kuzen omuz omuza vererek bu işe giriştik ve çok şükür şuanda 8 aydır bu işin içerisindeyiz. Hayvancılık zordur. 250 tane evladımız var bizim burada. 250 tane nefes alan canlı var burada. Ancak çiftlik olması başka çiftlik sahibi olmak daha başka 250 tane canlı hayvan var ama 250 tane olan evlatlarımızın ayrı ayrı dertleri var. Dolayısıyla her birinin derdini, sorununu biz üstlenmek zorundayız.  Bununla alakalı da araştırmalar yaptık. Bu işi bilen kişilerden yardım aldık. Netice itibariyle aslımız köylüdür. Bizim köyümüz, bu bölge zaten hayvancılık bölgesi. Kendi bölgemizde, kendi köyümüze çiftliğimizi kurduk. Hayvanlarımız sağlıklılar. 2 tane ahırımızı bir tanesini besi olarak bir tanesini kurbanlık olarak planladık. Canlı kilo üzerinden olarak kurbanlık satışlarımızı 15 gündür yapmaya devam ediyoruz. Önümüzde bir kurban bayramı yaklaşıyor. 1 aydan az bir zaman kaldı. Bunun yanında çiftliğimizin bünyesinde modern bir mezbaha usulü bir kesimhane kuruldu.” ifadelerini kullandı.

“Kurban ve Hisse Satışlarımız Devam Ediyor”

Kurulan mezbahanenin sadece Kurban Bayramında faaliyet göstereceğine değinen iş insanı Murat Ocak, “Özellikle Ünye bölgesinde şuan da mezbahayla alakalı sıkıntı var. Biz de mezbaha kurduk. Bizim ki 365 gün süreli bir mezbaha değil. Sadece Kurban Bayramı’nda kullanabileceğimiz bir mezbaha. Bölgemiz de Belediye ve Kaymakamlık tarafından izin alındı. Mezbahamız çok hijyenik ve profesyonel, modern bir mezbaha. Yaptığımız işi profesyonel yapmak istiyoruz. Ticarette hiçbir zaman başarısızlığı kabul etmiş bir yapım olmamıştır. Mutlaka girdiğimiz işi başarmakla alakalı çabamız her daim yüksek olmuştur. Bu işi de başaracağımıza inanıyorum. Hızlı bir şekilde kurban ve hisse satışlarımız devam ediyor. Kurban derken mutlaka şunu altını çizmek istiyorum. Bir hayvanın kurban olabilmesi için hocalarımızda müftülerimizde ifade eder. Birçok şartları vardı. Mutlaka pazardan alırken bu şartların tutup tutmadığını kontrol etsinler.” dedi.

“Kurban Birlikteliktir, Beraberliktir”

Birlik ve beraberlik mesajları veren Ocak, “Kurban satım ve kesim yerleri olmadığı için ve yahut da herkesin bir köyü olmadığı için kesebilecek kabiliyeti olmadığı için son günlerde farklı farklı kurumlara bağış da bulunduklarını gördük. Kurban dinimizce bir vaciptir. O vacip olayını yerine getiriyor. Ancak alt komşu, üst komşu, sokağımızda ki insanlar hisse bekliyor. Ama biz bağış da bulunduk nereye gitti Afrika’ya gitti. Alt komşumuz aç çocuğumuz kurbanın nasıl kesildiğini bilmiyor. Çocuklar anne babadan gördüklerini yapamazlar mı bunda sonra ki dönmede çocuklar kurban kesilmesini bilmeyecekler. Değerli dostlar Kurbanınızı kesin veya kestirin. Kesemiyorsanız da mutlaka bizim çiftliğimizde olduğu gibi ya da mezbahalar de olduğu gibi mutlaka hisseye girin ve alt komşunuza üst komşunuza kurban kesin. Kurbanı bağışta bulunan bir aile daha sonrada nasıl olsa bağışta bulunduk haydi gidelim tatile deyip devamında bizi biz yapan değerlerden uzaklaşıyoruz. Kurban birlikteliktir, beraberliktir. Ayrılıkların giderilmesidir. Bu yüzden mutlaka kurbanımızın kesilmesi gerektiğini düşüyorum.” dedi. 

Tesisin kurucuları Murat Ocak ve kuzenleri, basın mensuplarına tesisisin tamamını gezdirerek çiftliğin tüm sisteminin tanıtımını yaptı.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum