Reklam
Reklam

BÖLGENİN TEK ALTIN TOPLAMA MERKEZİ: YAMAN KUYUMCULUK

Ülke genelinde yastık altı altın birikimlerini ekonomiye kazandırmak ve dolaşıma sokmak için geliştirilen altın toplama noktalarına bir yenisi de Ünye’de eklendi.

BÖLGENİN TEK ALTIN TOPLAMA MERKEZİ: YAMAN KUYUMCULUK
09 Haziran 2022 - 13:58
Kuyumcuların da dâhil edildiği çalışmada Ünye ve bölge toplama noktası olarak Yaman Kuyumculuk & Mücevherat,  Ünye ve bölgede bu ekonomik modelin finanse edildiği tek kuyumcu olma özelliğini taşıyor.

İstanbul Altın Rafinesi ve Devlet Hazinesi işbirliğiyle yapılan yastık altı altın birikimini finansal sisteme kazandıran ekonomik modelin Ünye, Fatsa ve Terme ile arkasında bulunan ilçeleri kapsayacak şekilde tek kuyumcu olmalarının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Yaman Kuyumculuk & Mücevherat İşletmecisi İş İnsanı Ahmet Yaman, yaptığı basın toplantısında “Devletimiz yastık altı diye tabir edilen altınları ekonomiye tekrar kazandırma amaçlı altın toplama noktaları adı altında bir sistem kurdu. Bu sistem İstanbul Altın Rafinerisi ve devlet hazinesi işbirliğiyle ortaya çıkan bir netice. İstanbul Altın Rafinerisi seçkin kuyumcularla birlikte çalışma noktasında bir araştırma neticesinde Ünye’de bizi tercih ettiler.  Bölgede tekiz bu hususta ve vatandaşların da çok talebi olduğunu gördük.” ifadelerini kullandı.

“Bölgede Tekiz”

Sürecin işleyişi hakkında da bilgi veren Yaman Mücevherat İşletmecisi Ahmet Yaman, “İnsanlar öncelikle bankada altın hesabı açtırdıktan sonra bize geliyorlar biz de bunu İstanbul Altın Rafinerisi kontrolü neticesinde vatandaşın altın hesabına aktarıyoruz. Vatandaşın buraya geldikten sonra tekrar bankaya gitmesine bile gerek kalmıyor.  Ünye’de ve bölgede altın toplama noktasında tek noktayız. Hem bizim için hem de bölge insanımız için hayırlı olsun” dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum