Reklam
Reklam

ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 107. YILI ÜNYE'DE KUTLANDI

Ünye Kaymakamlığı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenledi.

ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 107. YILI ÜNYE'DE KUTLANDI
18 Mart 2022 - 15:34
Ünye Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ile Fatsa, Ünye ve Çevre İlçeleri Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Meydandaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile sona erdi.

Ardından Ünye Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından, Dönerçeşme Meydanı’nda iş merkezinin giriş katında sergi salonunda “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi” fotoğraf sergisi protokol üyeleri tarafından açılarak gezildi. 

“Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı!”

Kütüphane Müdürü Erol Kocaoğlu “ Bütün dünyaya ders verdiğimiz bir destanın yıl dönümündeyiz. Yedi düvele karşı yapılan bu savaşta “Çanakkale Geçilmez” diye tarih yazan Atalarımızın yazdığı destanı anmak için buradayız. Bu özel sergide Çanakkale Zaferini anlatan, fedakarlıkları, iyilikleri ve nasıl kazanıldığını anlatmak istedik. Fotoğraf sergisi gezildikten sonra duyguların hissettiklerin yazmak isteyenlere de anı defterimiz var. Atalarımıza duygularını hislerini anlamamız gerekir. Eğer anlamazsak İstiklal marşında yazan “Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı!” diyen dizleri söyleyerek, o toprakları ve parke taşlarında gezerek bu ülkeye hizmet ettiğimizi sanırız.” dedi.
Program bugün 18:00’da Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri’nde şehit ve gazi ailelerine onuruna düzenlenecek yemekle devam edecek. 

Yoğun kar yağışı ve zor hava şartları nedeniyle bugün okulların tatil edilmesi sonucu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenecek program 21 Mart Pazartesi gününe ertelendi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum