Reklam
Reklam

ÇARESİZ ANNE, KALP HASTASI KÜÇÜK KIZI İÇİN YARDIM BEKLİYOR!

Gazetemiz Aracılığıyla Küçük Zeynep İkra’ya Yardım Edebilirsiniz… (İletişim İçin: 0537 066 49 00) Ünye Eskikızılcakese Mahallesi’nde ikamet eden ve Fatsa’da ilkokul 1. sınıf öğrencisi olan 7 yaşındaki Zeynep İkra Küz, "Mavi bebek" sendromu olarak da bilinen siyanotik doğumsal kalp hastalığı "Fallot tetralojisi" ile mücadele ediyor.

ÇARESİZ ANNE, KALP HASTASI KÜÇÜK KIZI İÇİN YARDIM BEKLİYOR!
01 Mart 2022 - 18:06 - Güncelleme: 01 Mart 2022 - 23:12
Kalp hastası küçük kız için annesi Sibel Küz yardım bekliyor.

Doğduğu andan itibaren tedavi gören küçük kızın ailesi maddi imkânsızlıklar nedeniyle yapılması gereken ameliyatı hala yaptıramadı.

Doğduğunda fallot tetralojisi tanısı konulan küçük kızın, 1 yaşındayken ilk ameliyatını İstanbul Atakent Acıbadem Hastanesi’nde konunun uzmanı Prof.Dr. Ersin Erek yaptı.

Küçük kız, 1 yaşından bu yana hastalığıyla ilgili bir düzine tedavi süreci geçirdi.

İstanbul Koç Üniversitesi’nde 2 ay önce olması gereken ameliyatı ailesinin maddi imkânsızlığı yüzünden olamayan küçük Zeynep İkra için zaman daralıyor.

Hastalığı nedeniyle akciğer atardamarları iyi gelişmeyen, akciğerlerine giden kan akımı az olan, kalbindeki karıncıklar arasında bir delik bulunan ve vücuda giden ana atardamarları normal yerinden sağa doğru kayan bebeğin, zaman içerisinde hastalığın en büyük belirtisi olan ciltteki morarma sıklığı da arttı.

Hayata tutunması için bir an önce ameliyat olması gereken Zeynep İkra Küz, doktorunun önerisi üzerine ailesi tarafından İstanbul Koç Üniversitesi Hastanesi getirildi.

Fallot tetralojisinin cerrahi işlem dışında başka bir tedavisi bulunmazken aile yaşadıkları tüm süreci anlatarak karşılaştıkları maddi ve manevi zorlukları küçük Zeynep İkra’nın sağlığına kavuşacağı günün ümidiyle atlattıklarını ifade etti.

Fallot Tetralojisi (Mor bebek hastalığı) Nedir?

Morarma (siyanoz) ile seyreden kalp anomalileri içerisinde en sık rastlanılan doğumsal kalp hastalığı, Fallot tetralojisi olarak tanımlanır. Bu hastalarda morarmaya yol açan neden, normal kalplerde temizlenmek üzere akciğerlere gitmesi gereken oksijenden fakir kanın, bir kısmının vücuda gönderilmesidir. Morarma, her hastada farklı derecelerde görülebilir. Akciğer atardamarındaki darlık ne kadar fazla olursa, morarma o kadar dikkat çekici hale gelir.  Bazı hastalarda, akciğer atardamarındaki darlık fazla olmayabilir ve morarma çıplak gözle farkedilmeyecek derecede az olabilir. Bazı hastalarda ise, özellikle ağlama, yorulma gibi durumlarda morarma çok artabilir. Ataklar halinde morarma nöbetleri oluşabilir. Bu atakların bazılarında bayılma ve hatta ani ölüm ortaya çıkabilir.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum