Reklam
Reklam

DEVA PARTİSİ ÜNYE İLÇE BAŞKANI TOSUN'DAN SUÇ DUYURUSU!

DEVA Partisi Ünye İlçe Başkanı İrfan Tosun, bir süre önce Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu’na borç karşılığı devredilen Ünye Büyük Camii arkasında bulunan belediye dükkanlarıyla ilgili Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kentsel Dönüşüm Danışmanı Mimar Nihat Şen’in usulsüz işlem yaptığını iddia ederek Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

DEVA PARTİSİ ÜNYE İLÇE BAŞKANI TOSUN'DAN SUÇ DUYURUSU!
13 Aralık 2021 - 16:12 - Güncelleme: 13 Aralık 2021 - 16:22
Ünye Adliyesine giderek yaptığı suç duyurusuyla ilgili parti binasında açıklama yapan DEVA Partisi Ünye İlçe Başkanı İrfan Tosun, “Bugün DEVA Partisi Ünye İlçe Başkanlığı olarak, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu dilekçesi verdik. Bundan kısa bir süre önce Büyük Cami yanındaki eski pazar yeri olarak geçen belediye dükkanları Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından SGK’ya borç karşılığında devredilmişti. Devir işlemlerinden sonra bir takım olaylar gündeme gelmeye başladı. Ordu Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Uzmanı Sayın Mimar Nihat Şen buradaki işletmelerin SGK’ya devrolmasına rağmen buradaki esnaflara öncelik vermek kaydıyla onlara satabileceği ile ilgili toplantılar yapmaya başladı ve buranın bedeli üzerinden %20’sini ORKENT hesabı üzerinden yatırmasıyla ilgi görüşmeler yaptı. Esnafın bir kısmı dükkan kaybetmemek için ORKENT’in hesabına para yatırdı. Sıkıntı burada başlıyor biz bu gelişmeler üzerine iş yeri alamayan esnaflarla da görüştük.” ifadeleriyle süreci özetledi.

“Mimar Nihat Şen Projeyi Kim Adına Yapıyor?”

Yaptıkları görüşmeler sonucunda Büyükşehir Belediyesi tarafından SGK’ya devredilen dükkanlarla ilgili bir takım soruların ortaya çıktığını ve bu soruları da kamuoyuyla paylaşma görevinin olduğunu kaydeden DEVA Partisi İlçe Başkanı İrfan Tosun, “Özellikle Ünye halkıyla görüştük ve Ünye halkı bizim şu soruları sormamızı istedi. ’Burası kimin? SGK’nın mı yoksa Ordu Büyükşehir Belediyesinin mi?’  buradaki en önemli soru burası SGK’nın mı yoksa borç karşılığında SGK’ya mı geçti yoksa Ordu Büyükşehir Belediyesinin mi?  Sayın Mimar Nihat Şen burayla alakalı bir yaptırım proje uygulamaya kalkıyor. Bu projeyi SGK adına mı yapıyor,  Ordu Büyükşehir adına mı yapıyor belli değil.” dedi.

“Devlet İhale Kanununa Göre Herkesin İhaleye Girme Hakkı Var”

Yaptıkları araştırmalar sonucunda, kanuna aykırı işlemleri tespit ettiklerini iddia eden Başkan İrfan Tosun, “Bu konuyla ilgi biz bir takım araştırmalar yaptık. Biz Ünye halkı olarak şunları istiyoruz; bizim Ünye esnafına saygımız sonsuz, hiç kimse ekmeksiz, mekansız kalmasın ancak buranın yeşil alan olması taraftarıyız. Yeşil alan olmayacaksa burada yapılacak olan dükkan ve işyerlerine Devlet İhale Kanununa göre, 82 milyon insanın ihaleye girme hakkı hakkı var ancak Ordu Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Uzmanı Sayın Mimar Nihat Şen buradaki kiracılara ‘size öncelik hakkı vermek kaydıyla’ diyerek metrekaresi 20 bin liradan dükkan vermeye başladı ve % 20’sini peşin yatırana öncelik hakkı verdi. Akıllara sorular gelmeye başladı biz de hukuk danışmanlarımızla ve avukatlarımızla görüştük ve şöyle bir gerçekle karşılaştık, kanunen böyle bir hakkı yok. Devlet İhale Kanununa göre, burada yapılacak olan dükkanların hepsine 82 milyon insanın girme hakkı vardır, öncelik hakkı diye bir şey yoktur. Bugün buradan metrekaresi 20-30 bin liradan 18 bin metrekare satılıyor. Satıldığında bir vatandaş 650 bin liraya dükkan alıyor. O dükkanlar daha şimdiden temeli atılmadan 1.5 milyondan alıcı bulma noktasına gelmiş bu resmen devleti zarara uğratmaktır.” şeklinde konuştu.

Yetkililerle gerçekleştirdikleri temaslar sonucunda dükkanların SGK’ya devredildiğini öğrendiklerini dile getiren Başkan İrfan Tosun, “Hiç kimsenin devletin malını istediği gibi keyfi kullanma hakkı yoktur” diyerek tepki gösterdi.

“Kimse 82 Milyonun Hakkını Gasp Edemez”

Esnafların belirtilen alandan dükkan almalarına karşı olmak gibi bir amaçları olmadığını altını çizen Tosun, “Biz esnaf arkadaşlarımıza karşı değiliz, dükkan almalarına karşı değiliz ama mecazı anlamda eğer bir yolsuzluk, adaletsizlik, haksızlık varsa bununla ilgili edindiğimiz bilgiler, yaptığımız gözlemler tespitlere göre bu konuyu Ünye Cumhuriyet Başsavcımıza bu durumu iletmek zorundayız. Ve biz de üstümüze düşeni yapmak için DEVA Partisi İlçe Başkanlığı olarak şikayette bulunduk. Burada dükkanlar yapılacaksa burayı yapmaya, yıkmaya, satmaya, vermeye kimin hakkı var? Üstüne basa basa söylüyoruz burası SGK’nın dahi olsa, burası Ordu Büyükşehir’in dahi olsa burayı ihaleye çıkarmak zorunda. İhaleye çıkarmadan kimseye dükkan veremez, verilenlere saygı duyuyoruz ama hiç kimse de 82 milyon insanın hakkını gasp edemez. Hiç kimse ben bunu verdim diyemez.” dedi.

“Konunun Takipçisi Olacağız”

Kendisinin de eskiden belediye kiracısı olduğunu söyleyen Başkan İrfan Tosun, Ünye Belediyesi tarafından hiçbir şey söylenmeden kapının önüne konulduğunu belirterek, “Biz de diyoruz ki Sayın Nihat Şen bu yetkiyi nereden aldı? Bu yetkiyi kim verdi? Bizim bu kadar basın açıklaması yapmamıza rağmen Ordu Büyükşehir Belediyesi’nden hiçbir açıklama gelmedi. Bu resmen bir skandaldır. SGK’nın mevcut hakkını satmayı Nihat Beye kim veriyor? Bugün Ünye ve Türkiye’deki tüm vatandaşlar ihaleye girme hakkına sahip bunu hiç kimsenin engelleme hakkı yoktur. Biz burada bir usulsüzlük gördüğümüz için konuyu adalete taşıdık. Adaletin vereceği karara saygılıyız. Biz DEVA Partisi Ünye İlçe Başkanlığı olarak bu konunun takipçisi olacağız.” şeklinde konuştu.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum