Reklam
Reklam

FEVZİ ÇAKMAK MAHALLESİ İÇİN KÜLTÜR, SANAT VE SPOR DERNEĞİ KURULDU

Ünye’nin en büyük mahallelerinden olan Fevzi Çakmak Mahallesi’nde Adem Kaya başkanlığında Kültür, Sanat ve Spor Derneği kuruldu.

FEVZİ ÇAKMAK MAHALLESİ İÇİN KÜLTÜR, SANAT VE SPOR DERNEĞİ KURULDU
28 Ekim 2021 - 15:03

Derneğin Fevzi Çakmak Mahallesi Sosyal Tesisleri’ndeki kuruluş tanıtımı toplantısına CHP, MHP ve İYİ Parti yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda dernek üyesi ve STK temsilcisi katıldı.

Dernek tanıtım toplantısında konuşan Başkan Adem Kaya, amaçlarının gençleri ve çocukları sanatsal ve kültürel faaliyetlere teşvik etmek olduğunu söyledi.

Başkan Kaya yaptığı konuşmada, “Fevzi Çakmak Kültür, Sanat ve Spor Kulübü Derneğimizin kuruluş amacı için buradayız. Bizler gençlerimizi ve çocuklarımızı sanatsal ve kültürel anlamda sosyalleşmesini geliştirmek gayesi ile 7 kişi olarak Fevzi Çakmak Kültür, Sanat ve Spor Derneğimizi kurduk. Amacımız geleceğimizin teminatı olan ülkemizi ve yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerimizin ve çocuklarımızın sanatsal ve kültürel faaliyetlere yönelmesini sağlamaktır. Bu vesile ile günümüz tehlikelerinden de evlatlarımız korunacaktır. Biliyoruz ki bu nokta bizler gibi STK’lara büyük görev düşüyor. Bizler de bu sorumluluk bilinci ile hareket edeceğiz. Derneğimizin açılımında spor kulübü olması mevzuat vekili bir durumdur. Mahallemizde spor dernekleri mevcuttur. Bu sebeple biz dernek olarak sportif faaliyetlerde bulunmayacağız. Faaliyetlerimiz kültürel ve sanatsal projeler olacaktır. İdealist ve kararlı bir anlayışla bu yola çıktık. Dolayısıyla bizler dernek olarak sadece sosyal faaliyetler ile değil çevre bilincini oluşturmasına yönelik çalışmalarımız da olacaktır. Ayrıca ilçemizin ekonomik ve tarımsal alanda geçimini sağlayacak ilçemizde katma değer sağlayacak projeler üretip birlikler kurulmasında etkin bir anlayışla hareket edeceğiz. Tüm bu faaliyetlerimizi sizlerle birlikte başaracağız.” ifadelerini kullandı.

Programda konuşan Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman da, “Fevzi Çakmak Mahallesi ile ilgili şunları söylemek isterim. Ben Yalı’da küçük bir çocukken Fevzi Çakmak Mahalleliler futbol takımları ile oraya geldiklerinde sağcısı, solcusu, hepsi oradaydı. Öyle de bir mahalledir Fevzi Çakmak. Bu gün aynı jenerasyonu burada görebiliyorum. Bu bir zenginliktir. Dernek işleri çok zordur. Eğer sizler gibi bir kitle bu tür derneklerin arkasında olmazsa eksik olur. Buradan da yerel idarelere seslenmek istiyorum. Bu projemizin ne kadar önemli olduğu açıkça ortada bu sebeple projelerimiz ne kadar çok olursa sosyal kültürel etkinlikler de o kadar çok artar. Bu taşın altına elini koyan herkese teşekkürlerimi sunarım.” dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum