Reklam
Reklam

FINDIK ÜRETİCİLERİ 24 TEMMUZ'DA FATSA'DA BULUŞUYOR

Yıllardır ürünlerine hak ettikleri değeri alamayan fındık üreticileri 24 Temmuz’da Fatsa’da düzenlenecek olan fındık mitinginde buluşuyor.

FINDIK ÜRETİCİLERİ 24 TEMMUZ'DA FATSA'DA BULUŞUYOR
14 Temmuz 2022 - 16:12 - Güncelleme: 14 Temmuz 2022 - 16:15
Sol Parti tarafından düzenlenecek olan fındık mitinginin hazırlıkları son sürat devam ediyor.
Başta Fatsa olmak üzere, Ordu’nun tüm ilçelerinde afiş ve pankart asarak vatandaşları mitinge davet eden Sol Parti, “Fındıkta sömürüye son” diyor.

24 Temmuz Pazar günü saat 15.00’da Fatsa Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek olan miting için sosyal medya üzerinden videolar paylaşan Sol Parti, fındık üreticilerinin sorunlarını birebir duyurmaları için çalışmalar yürütüyor. Söz konusu videolarda konuşan yurttaşlar “Fatsa’nın asıl altını fındıktır” mesajı verdi.

Fatsa Çöteli Köyü’nden Ezgi Güneytepe başta Fatsa ve Ordu olmak üzere ülke için fındığın önemini şu sözlerle dile getirdi: “Fatsa’da altın madenciliği, yeraltı sularına ve toprağa ağır metaller karışmasına neden olmuştur. Bu ağır metal kirliliğiyse uluslararası bilimsel makaleler ile tespit edilip yayımlandı geçtiğimiz dönemlerde. Türkiye, dünya fındık üretiminin yüzde 70, yüzde 75’ini karşılamakta ve yine sadece Ordu ilimiz ortalama tüm dünya fındık üretiminin ise yüzde 20’sini karşılamaktadır. Fındık ihracatı Türkiye’ye yıllık 2,5 milyar dolar gelir sağlamakta ve o yüzden biz diyoruz ki Fatsa’nın asıl altını fındıktır”

Mitingde Sanatçılar Mehmet Gümüş ve Fuat Saka da konser verecek.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum