Reklam
Reklam

İŞ BANKASI VE ZİRAAT ODASI ÇİFTÇİNİN YANINDA!

Türkiye İş Bankası Ünye Şubesi’nin Ünye Ziraat Odası Başkanlığı İşbirliği ile düzenlediği 111. Çiftçi Buluşması etkinliğinde Ünyeli çiftçilere, Bankanın Tarım Bankacılığı alanındaki ürün ve hizmetleri ile üreticilerin finansman ihtiyaçları için tarım kredisi ve İmece Kart’la ilgili sunumlar yapıldı.

İŞ BANKASI VE ZİRAAT ODASI ÇİFTÇİNİN YANINDA!
22 Haziran 2022 - 15:03
Başta Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, muhtarlar ve çiftiler ile İş Bankası Trabzon Bölge Müdür Yardımcısı Feyyaz Arıcı, Tarım Bankacılığı Pazarlama Bölümü'nden Mustafa Alper Devran katılımı ile gerçekleşen İş Bankasının düzenlediği 111. Çiftçi Buluşması olduğu ifade edilen etkinliğe Ünyeli üreticiler de yoğun ilgi gösterdi.

Müdür Kaya: “Hibe ve Çiftçi Kredilerimizin Yüzde 80’ini Çiftçi Kendi İmzasıyla Tahsis Etmiş”


Etkinlikle Türkiye İş Bankası Ünye Şubesi Müdürü Mutlu Kaya, “Bankamızın tarım bankacılığında bizde varız diyerek bir süredir olan varlığı ve yeniliklerinin arttırılması siz çiftçilerimizin ve vatandaşlarımızın kefil ya da ipotek gibi zorluklarla karşılaştığınızı biliyoruz. Bankamız sistemlerinizde her hangi bir sorununuz yoksa 50.000TL veya 100.000 TL gibi rakamları kendi imzanızla temiz edebiliyorsunuz.  Hibe ve çiftçi kredilerimizin Son 1,5 yıldır yaklaşık yüzde 80’ini sadece çiftçi kendi imzasıyla tahsis etmiş. Çiftçi kartlarını da aynı şekilde tahsis ediyoruz. Ayrıca devlet destekli krediler hariç diğer kredilerle masrafla beraber ciddi avantajlı durumdayız. Sizlerden sadece herhangi bir talebiniz olduğunda diğer bankaları kullanmadan önce bize de uğramanızı istiyoruz. Sizlerden maliyetleri kıyaslamanızı istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Başkan Sarıkahraman: “Çiftçi Borcunu Hemen Öder Bekletmez”


Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman ise “Hem ülkemiz hem de dünyamız çok ciddi bir zor süreçten geçiyor. Elbette gerek ziraat odaları, bizim ziraat odamız veya başka ziraat odalarımız diğer kurumlarla birlikte bir şeyler yapmaya çalışıyor. Çünkü bizler eğer üretemezsek, çiftçiler üretemezse 85 milyona bakan nüfusa nasıl bakarız. Biz bu nüfusun yarısı kadar ülkemize gelen turiste nasıl bakarız. 10–15 milyonu bulan ülkemizdeki mültecilere nasıl bakarız. Dolayısıyla tarım ve çiftçilikle alakalı her üzerine düşen görevi yerine getirecek vatandaş bir şey yapmalıdır. Bu anlamda bankaların çiftçiye, tarıma yönelik bu tür olacak işleri bizler kabul ediyoruz. Sizler hangisi olursa olsun bütün bankaların oranlarını size verecek olduğu kredi miktarını araştırarak girişimde bulunun. Ne olursa olsun üretmemiz lazım. Bunun başka bir çözümü yok. Dünyaya gıda satıp, dünyadan yine gıda ithal ediyoruz. Bunların hepsinin altında ekonomik durum yatıyor. Ayrıca bir alkışı da siz çiftçi kardeşlerimiz hak ediyorsunuz. Sizler Hasadınızı yaptıktan sonra gidip bankalara hemen ödemenizi yapıyorsunuz. Çiftçi borcunu hemen öder bekletmez.” diye konuştu.



Türkiye İş Bankası Ünye Şube Müdürü Mutlu Kaya başlangıç konuşması sonrası, Tarım Bankacılığı Pazarlama Bölümü'nden Mustafa Alper Devran tarafından yapılan sunumda ise İş Bankası'nın üreticilere yönelik başta hasattan hasata ya da kurbandan kurbana yılda bir ödemeli uygun faiz oranlı tarım kredileri, imece Kart, İmece Mobil, Tarsim gibi ürünleri anlatılırken, üreticilerin finansal anlamda farkındalıklarını yükseltmek üzere gelir gider dengelerini nasıl sağlayacakları ve finans kuruluşlarını ne şekilde kullanırlarsa faydalarına olacağı konularında eğitim niteliğinde bilgiler aktardı.


İş Bankası'nın üreticinin tüm finansal ihtiyaçları için destek olduğu, uygun fiyat ve teminat koşullu kredi ve İmece Kart imkanı sağladığı belirtilirken, İŞCEP üzerinden Anında Tarım Kredisi ürünü ile 50.000 TL'ye kadar anında kredi kullandırmanın mümkün olduğu ifade edildi. Ayrıca tarımsal üreticilere dijital çözümlerle buluşturarak gübreleme, sulama ve uydu servisleri sunan İmece Mobil uygulaması hakkında bilgi aktarımı da yapılarak üreticilere teknoloji kullanılarak verim artışı sağlayabilecekleri fırsatlar sunuldu.

Tanıtımlar ve konuşmalar sonrasında yemek ikramı ve promosyon dağıtımı ile etkinlik sona erdi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum