Reklam
Reklam

İYİ PARTİ ORDU İL BAŞKANLIĞI'NDAN, "FINDIK TABAN FİYATINI ÜRETİCİ BELİRLEMELİ"

İyi Parti Ordu İl Başkan Yrd. Hüseyin Ağaoğlu, 30 Temmuz Cumartesi günü Ordu'ya gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, fındık taban fiyatını açıklamadan önce üreticinin girdi maliyetlerini göz önünde bulundurmasını istedi.

İYİ PARTİ ORDU İL BAŞKANLIĞI'NDAN, "FINDIK TABAN FİYATINI ÜRETİCİ BELİRLEMELİ"
29 Temmuz 2022 - 12:44 - Güncelleme: 29 Temmuz 2022 - 12:47
İyi Parti Ordu İl Başkan Yrd. Hüseyin Ağaoğlu “Dünyanın yüzde 75 fındık rekoltesini elinde bulunduran, Türkiye’yi yöneten iradenin üreticisini bir avuç uluslararası kartele ezdirmemesi gerekiyor. Yerli ve milli ürünümüz fındığımıza “enflasyon korumalı fiyat garantisi” verilmeli. Enflasyon oranı arttıkça fındık fiyatının da arttırılması gerekiyor.” diyerek AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi.

“Fındık Taban Fiyatını Üretici Belirlemeli”

İç piyasada üretilen fındığın dış piyasaya ihracatını, ülkemizde faaliyet gösteren kartelci yabancı firmaların gerçekleştirdiğini, fındığın rekoltesini ve taban fiyatını da bu yabancı firmaların belirlediğini söyleyen Ağaoğlu, “Yerli ve mili olmakla övünen iktidarın yerli ve milli sermayemiz fındığımızın  yabancı sermayenin elinde oyuncak edilmesinin önüne geçmelidir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ının 30 Temmuz Cumartesi günü ilimize yapacağı ziyaretinde fındık taban fiyatıyla ilgili yapacağı açıklamanın iktidarının durduğu yeri görmemiz açısından belirleyici olacaktır. Her fırsatta milletin adamı olduğunu, milli iradenin yanında durduğunu söyleyen Erdoğan’ın, milli üreticisinin yerli ve tek geçim kaynağı olan ürününe sahip çıkmalı.” dedi.

“Fiskobirlik Kamulaştırılmalı”

Fiskobirlik’in kamulaştırılması gerektiğini savunan Ağaoğlu, “Üreticinin bir tutar dalı olmalı, bu anlamda Fiskobirlik’in kamu iktisadi teşekkülü olarak yeniden faaliyete geçirilmesi gerekir. Hammadde tedarikini Fiskobirlik yapmalı. TMO devre dışı bırakılmalıdır. Fiskobirlik’in kooperatifçilik faaliyetleri yasalarla güvence altına alınmalı siyasi erklerin güdümüne girmesi engellenmelidir.” ifadelerine yer verdi.

“Fiskobirlik Halka Arz Edilmeli”

Halkın Fiskobirlik yönetiminde söz sahibi olması gerektiğini ifade eden Ağaoğlu, ”Fiskobirlik kamu iktisadi teşekkülü haline getirildikten sonra yüzde 49 hissesi üreticiye arz edilmelidir. Yüzde 51’i kamunun elinde olacak olan Fiskobirlik’in işleyişinde devlet ve üretici ortaklığı sağlanacak ve böylelikle üretici Fiskobirlik’in yönetiminde söz sahibi olacaktır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 30 Temmuzda vereceği müjde, üreticinin ya yüzünü güldürecek yada önümüzdeki seçimlere kadar ne yapacağını karara kara düşündürecektir.” dedi.

“Kurt Kışı Geçirir Yediği Ayazı Unutmaz”

Konuşmasında son olarak İyi Parti Ordu İl Başkan Yrd. Hüseyin Ağaoğlu,  şu ifadelere yer verdi, “Bu durum karşısında  üretici her zorluğa rağmen kışı elbette geçirecektir lakin sandık önüne geldiğinde iktidara gereken cevabı gerektiği şekliyle de  verecektir.”

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum