Reklam
Reklam

KIZILAY, SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ UNUTMADI

Kızılay Ünye Şubesi, 1914 yılında Sarıkamış’ta şehit düşen 90 bin Mehmetçik’i unutmadı.

KIZILAY, SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ UNUTMADI
22 Aralık 2021 - 18:37 - Güncelleme: 22 Aralık 2021 - 18:46
Sarıkamış Harekatı’nın 107’nci yıl dönümü dolayısıyla Türk Kızılay’ı Ünye Şubesi  Sarıkamış Şehitlerini anmak için Çarşamba günü, Ünye Cumhuriyet Meydanında Hoşaf ve ekmek dağıttı.
Gerçekleştirilen anma programında Türk Kızılay’ı Ünye Şube Başkanı İsmet Küçükoğlu ve bazı vatandaşlar gözyaşlarına hâkim olamadı.

“ Onlar Allahuekber Dağlarında Sadece Hoşaf ve Ekmekle Günlerini Geçirdiler”

Vatandaşlara yapılan ekmek ve hoşaf dağıtımı sonrası konuşan Kızılay Ünye Şubesi Başkanı İsmet Küçükoğlu, “22 Aralık 1914 yılında Sarıkamış ilçesinde Allahuekber dağlarında 90 bin Mehmetçik, ana kuzusu şahadet şerbetini içtiler. Bu vatan için şehit oldular. Bu memleket, bu vatan bu şekilde kuruldu. Çanakkale, Sakarya, 15 Temmuzlar bu memleketin kaderi, bu memleketin düşmanları bitmiyor. Bu anma sadece anmaktan öte bize bir ders vermelidir diye düşünüyorum. Eğer sadece anma ile geçersek, hiçbir anlamı kalmaz. Bu vatanın nasıl bizlere emanet edildiğini bilerek, düşünerek buna göre hareket etmeliyiz. Son günlerde yapılan muameleler insanlarımızı daha da kötü duruma sokmak içindir. Bizim memleket içinde kavgamız olabilir ancak dışarıdan gelecek her türlü bela ve tehditlere karşı birlik olalım. Aziz şehitlerimizi Kızılay Ünye Şubesi olarak yâd ediyoruz. Onlar Allahuekber dağlarında sadece hoşaf ve ekmekle günlerini geçirdiler” dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum