Reklam
Reklam

KOSGEB'TEN MİKRO VE KÜÇÜK İŞLETMELERE DESTEK

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası‘nda KOSGEB tarafından başlatılan "Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı" bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

KOSGEB'TEN MİKRO VE KÜÇÜK İŞLETMELERE DESTEK
20 Ocak 2022 - 19:43
Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ÜTSO) 20 Ocak Perşembe günü gerçekleştirilen toplantıda Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar’ın başkanlığında birçok işletme sahibi katıldı. Toplantıda KOSGEB Proje Yönetim Daire Başkanı Faruk Kahvecioğlu ve KOSGEB Ordu İl Müdürü Sinan Şahin, KOSGEB’in Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programının sağladığı faydalar konusunda görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette KOSGEB’in Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı uygulama esaslarından bahsedilerek destek hakkında bilgiler paylaşıldı.

KOSGEB'in verdiği destekten 50 ve altında çalışanı bulunan işletmelerin faydalanacağını belirten KOSGEB Proje Yönetim Daire Başkanı Faruk Kahvecioğlu ve KOSGEB Ordu İl Müdürü Sinan Şahin, bu işletmeler içerisinde imalat sanayi ile birlikte toptan, perakende ticaret ve tamamlayıcı bazı sektörlerin yer aldığını ifade etti.

“Faizsiz, Komisyonsuz Üstelik Teminatsız İstihdam Başına 100 Bin Lira”

Salgından etkilenen sektörlere destek sağlamayı hedeflediklerini vurgulayan KOSGEB Proje Yönetim Daire Başkanı Faruk Kahvecioğlu, “Salgının etkilediği işletmelere finansal destek sağlayalım dedik.31 Aralıkta destek fiilen başlamıştır burada vereceğimiz limitler istihdam başına 100 bin liradır. Mevcut istihdam seviyeleri korunursa 6 ay içerisinde100 binin tamamını işletmeler almış olacak. Bu faizsiz, komisyonsuz üstelik teminatsız olacak. 24 ay geri ödemesiz dönemi takiben 4'er aylık 6 taksitte faizsiz ve komisyonsuz olarak KOSGEB'e ödeyecek. Burada da 2021 yılındaki ortalama çalışan sayısına ilave bir istihdam istiyoruz. İşe alacağımız kişi kadın olursa 110 bin liradır. İşletmeye alınacak kişinin orada çalışmaması gerekmektedir. İşe alınacak kişinin kriterleri; son 3 yıl içerisinde 180 pirim gününe sahip olmaması, 1981 yılı sonrası doğmuş olması ve Teknik Lise mezunları, Meslek Lisesi mezunları veya Üniversite mezunu olması gerekiyor. Yeni istihdamı da 12 ay boyunca sürdürmeyi taahhüt etmenizi sizlerden istiyoruz. " İfadelerini kullandı.

“Elinizi Çabuk Tutmanızda Fayda Var”

KOSGEB Proje Yönetim Daire Başkanı Faruk Kahvecioğlu, başvurulara yoğun bir talebin olduğunu belirterek, “Mikro işletmeler 2, küçük işletmeler de 5 personele kadar bu desteği kullanabilecek. Son ödemeler mayıs ayı ve içerisinde olacak. Geçmiş dönem ortalama istihdam seviyelerini koruyarak yeni personel istihdam etme taahhütlerini yerine getirmiş olmak kaydıyla Mart ayına kadar E-Devlet üzerinden başvuru yapılabilir.  21 Nisan'a kadar personel alım takvimi devam edecek.75 bin ilave istihdam öngörüyoruz. Yoğun bir ilgi var. Elinizi çabuk tutmakta fayda var. Ödemeler başladı. KOSGEB’in web sayfası üzerinden doğrudan başvurabilirsiniz” dedi.
Ünye Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar ise destekten uygun şartları taşıyanların faydalanmasını ve gerekli olan tüm çalışmaları işbirliği içerisinde yürüteceklerini belirtti.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum