Reklam
Reklam

MEHMET ARSLAN ÜTSO BAŞKANLIĞINA ADAY

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) Başkanlığı seçimlerine İş İnsanı Mehmet Arslan adaylığını açıkladı.

MEHMET ARSLAN ÜTSO BAŞKANLIĞINA ADAY
20 Haziran 2022 - 13:37 - Güncelleme: 20 Haziran 2022 - 13:44
Güven Sürücü Kursu Sahibi İş İnsanı Mehmet Arslan, 2022 Sonbaharında yapılması öngörülen Ünye Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olduğunu ifade etti.
20 Haziran Pazartesi günü Yunus Emre Mahallesi Ihlamur Cafe Restoran’da adaylık açıklaması yapan Mehmet Arslan, “Bizim sevdamız Ünye’miz ve Bölgemiz. Biz öncelikle Ünye’mizin ve bölgemizin resmini çekmek istiyoruz. Sıkıntılarımız nedir, problemlerimiz nedir ve ne yapabiliriz diyerek bunun bir resmini çekeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Sadece Üyelerimizin ve Şehrimizin Çıkarları İçin Varız”

Konuşmasında hiçbir gücün etkisi ve baskısında kalmadan sadece üyelerin ve şehrin çıkarları için çalışacaklarını ifade eden ÜTSO Başkan Adayı Mehmet Arslan, “Meslek odaları kuruluş yasasında da belirtildiği gibi üyelerinin ortak ihtiyaçlarını karşılamak ve mesleki çalışmalarını kolaylaştırmak için kurulmuş örgütlerdir.  Ben de oda yönetiminin en önemli görevinin bu olduğunu düşünüyorum. Bu bağlamda samimiyet ve dürüstlükle çalışmak, yasaların çizdiği çerçeve içinde üyelerimizin çıkarı ve yararı için mücadele etmek temel ilkem olacaktır. Oda Başkanı olarak, yerel, bölgesel ve merkezi tüm paydaşlarla istişare içinde olup, şehrin en önemli kurumlarından biri olarak, hiçbir gücün etkisi ve baskısı altında kalmadan, sadece üyelerimizin dolayısıyla şehrimizin çıkarları için çalışmayı istiyorum.” diye konuştu.

“Mücadele Etmeden Hiçbir Şey Olmaz”

Başkan adaylığı konuşmasında mücadele etmenin önemine de değinen Arslan, “Üyelerle iletişim içinde olmak, karşılıklı istişarelerde bulunmak bir oda yönetimi için olmazsa olmaz koşuldur. Olağan zamanlarda rutin olarak yapılması gereken bu temasın, önce pandemi, devamında yaşadığımız ekonomik sıkıntı gibi olağanüstü zamanlarda ne kadar önemli olduğunu hepimiz yaşayarak gördük. Mücadele etmeden, emek harcamadan, düşünmeden bir şeylerin başarılabileceğine inanmıyorum.  Bu yolda mücadele etmeye, çalışmaya, gerektiğinde zorluklara göğüs germeye hazırım. Atalarımızın dediği gibi “ bir elin nesi var iki elin sesi var”. El ele verirsek güçlükleri dize getirebiliriz. Eğer bir şeyleri değiştiremeyecek olursak da, hiç olmazsa uğruna mücadele ettik demenin vicdani ve ahlaki rahatlığını duyarız.” dedi.

“Asla Hayal Olanı Konuşmayacağız”

Güçlü bir ekiple yola çıktıklarını ifade eden Başkan Adayı Mehmet Arslan, “Biz bu memlekette doğduk büyüdük. Bu vatan bize iş, aş, ekmek verdi. Bu memleketimizin insanlarını bizler seviyoruz. Bizimde hizmet için hayallerimiz ve heyecanımız var. Verilen dört yılın sonunda hayallerimizi gerçekleştirmiş olarak karşınıza çıkarız. Bize nasip olur veya olmaz. Seçim sonuçta üyelerimizin vereceği bir karardır. Eğer başkanlık bize nasip olursa asla yalan konuşmayacağız. Asla hayal olanı konuşmayacağız. Gerçekçi olacağın ve şehrimizle istişare ederek karar vereceğiz. Ben 14-15 yaşımdan itibaren siyasi hareketlerin hep içerisinde oldum. Hayatını kaybeden Erbakan hocamız bize insanlara hizmet etmenin bir ibadet olduğunu öğretti. Biz hayatımızı ticaretten ziyade bu yolda yürümeye çalıştık. Güçlü bir ekibimiz var.” dedi.

“Bir Başta İki Şapka Olmaz”

Adaylık açıklaması yapan Arslan, siyasi kimliklerini bir tarafa koyduklarını ve önceliğin ÜTSO yönetimi olduğunu ifade ederek, “Ünye Ticaret ve Sanayi Odası kendisine has bir yönetimi, meclisi, başkanı ve ağırlığı olan bir odadır. Benim geçmişle olan siyasetimle bu güne bakılacak olursak bir başta iki şapka olmaz. Ben küçük yaşımdan itibaren bu yaşıma siyasetle geldim. Ama bu saatten sonra siyasi şapkamızı bir kenara koyduk, artık ticaret odası şapkasını koyduk. Herkese, siyasilere eşit bir şekilde yönetim anlayışımız olacak. Sonuçta benim Ünye’miz için işler peşinde olacak çalışmalar yapacağız. Kısacası siyasi kimliğimizi bir tarafa koyarak yola çıktık.” dedi.

“Bizim Sevdamız Ünye’miz ve Bölgemiz”

Konuşmasında şeffaf bir yönetim anlayışı benimseyeceklerini de ifade eden Arslan, “Bizim sevdamız Ünye’miz ve Bölgemiz. Biz öncelikle Ünye’mizin ve bölgemizin resmini çekmek istiyoruz. Sıkıntılarımız nedir, problemlerimiz nedir ve ne yapabiliriz diyerek bunun bir resmini çekeceğiz. İnşallah dört yılın sonunda kimseye mahcup olmayacak şekilde hizmet ederiz. Odada 14 tane meslek gurubumuz var. Ve şeffaf bir yönetim anlayışı içerisinde olacağız.” dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum