MEMLEKET PARTİSİ İLÇE BAŞKANI ÖZDEMİR:"PARTİMİZİN SLOGANI 'MAVİ' 'MEMLEKET, ADALET, VİCDAN, İŞ' BU YÜZDEN ROTAMIZ MAVİ"

Memleket Partisi Ünye İlçe Başkanı Sebanur Delican Özdemir, 20 Ocak Perşembe günü Gazeteci Ulvi Gündoğdu'nun Nesnel TV ekranlarında hazırlayıp sunduğu ‘Konuşuyorum’ programına katıldı.

MEMLEKET PARTİSİ İLÇE BAŞKANI ÖZDEMİR:"PARTİMİZİN SLOGANI 'MAVİ' 'MEMLEKET, ADALET, VİCDAN, İŞ' BU YÜZDEN ROTAMIZ MAVİ"
24 Ocak 2022 - 10:38 - Güncelleme: 24 Ocak 2022 - 13:58
Programda Nesnel TV Genel Yayın Yönetmeni Ulvi Gündoğdu’nun sorularını yanıtlayan Memleket Partisi Ünye İlçe Başkanı Sebanur Delican Özdemir gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

“Ünye Aşığı Biri Olarak Ünye’ye Hizmet Etmek İçin Burayım”

Ulvi Gündoğdu ile Konuşuyorum Programı’nda siyaset hayatına geçiş döneminden kısaca bahseden Sebanur Delican Özdemir, “Ünye aşığı biri olarak Ünye’ye hizmet etmek için burayım.1993 yılında Cumhuriyet Halk Partisi bünyesinde Ünye’de ilk yönetim kurulu üyesi olarak siyaset hayatına atıldım. Çok genç yaşta başladığım bu yolcuğu, koşuşturmayı, ilkeli siyaseti seviyorum. İlkelerimiz doğrultusunda elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Zaman zaman yorulsak da antidemokratik yapı ve uygulamalardan bunalsak dâhi bundan keyif alıyorum. Kendimi hiçbir şey yapmamaktansa bir şeyler yaparak vicdanen huzurlu hissediyorum. Ünlü bir söz vardır ‘bilinçli, ilkeli ve ideolojik insanlar yönetime aday olmazsanız istemediğiniz kişiler tarafından yönetilmek zorunda kalabilirsiniz’” ilkeli siyasetten yana olduğunu ifade etti.

“Yıllardır Mücadelemiz ve Çabamız Kadınların da Siyasette Yer Almasıdır”

Memleket Partisi İlçe Başkanlığına geçiş döneminden bahseden Ordu’daki tek kadın il meclis üyesi olan Başkan Özdemir “Bu süreç biraz uzun ve eğlenceli geçti zaman zaman. Ben Genel Başkanımız Muharrem İnce’nin parti içerisinde ki duruşunu, konuşmasını ilkeli duruşunu her zaman beğenen birisiydim. Kurucu yönetim üyeliğini yaptığım partinin hemen her kademesinde yer aldım. Yıllardır mücadelemiz ve çabamız kadınların da siyasette yer almasıdır. Birçok yerden arandık ve teklifler geldi. Memleket Partimizin Haziran ayının sonunda atamamız gerçekleşti, 4 Ağustosta İlçe Kongremizi yaparak resmiyet kazandık.” İfadelerini kullandı.

“Sanayi Esnafının Derdini Dinleyip Gönüllerini Alalım İstedik”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin Ünye Sanayi Sitesi ziyaretinin esnafın ekonomik serzenişlerine değindiğini ifade eden Sebanur Delican Özdemir, “Organize Sanayi ihtiyacı ve bu işin yıllardır çözümsüz bir sorun olarak kalmasından dolayı hem de hiçbir Genel Başkanın buradaki esnafın sıkıntılarıyla birebir ilgilenmediğini düşünerek gerçekleştirdik. Sanayi esnafın derdini, sıkıntısı dinleyip gönüllerini alalım istedik. O gün ki ilgi ve alakadan çok memnun olduk. Bunun geri dönüşlerinde olumlu yönde aldık.” dedi.

“Ünye Öksüz ve Yalnız Bırakıldı”

Ünye’deki iktidar partisinin çalışmalarını değerlendiren Sebanur Delican Özdemir “Ordu Büyükşehir olduktan sonra Ünye’nin önceki dönemlere göre çok fazla öksüz ve yalnız kaldığını düşünüyorum. Planlanan proje ve yatırımlardan bizim payımıza çok az düştüğünü, yıllardır çözülemeyen Akkuş Niksar Yolundan, organize sanayiden, Devlet Hastanesinin bugün geldiği dorumdan tutun o kadar çok kangren olmuş sorunlarımız var ki hala çözüm bekleyen. Bunlar neye bağlanır Ünye’nin siyasilerinin Ordu Büyükşehir siyasilerinin veya ordu merkez,  Fatsa siyasilerinin aralarının bozuk veya ilişkilerinin olmaması mı? Yoksa Ünye siyasileri artık Ünye ve Ünyelileri sevmiyorlar mı unuttular mı? Yoksa en son ve önceki seçimlerde kantarın topuzunu biraz fazlamı kaçırdık? Ünyelilerin oyları zaten bize garanti gözüyle mi bakılıyor? Etkin ve yeterli siyaset yapamıyorlar mı? Neden Ünye’mizi yalnız bırakıyorsunuz. Ünye’nin il olması da gündemde nasıl olacak bilmiyoruz ama aslında Ünye’ye 82 çok yakışırdı yine de biz Ünye’nin il olmasını canı gönülden isteriz.” Sözleriyle Ünye’nin yalnız bırakıldığını ifade etti.

“Bizim Partimiz İnsan ve Memleketi Temsil Ediyor. Partimizin Sloganı ‘MAVİ’  Memleket, Adalet, Vicdan, İşsize İş’ Bu Yüzden Rotamız Mavi.”

Başkan Sebanur Delican Özdemir “Öncelikle halkımızın şunu bilmesini istiyorum Memleket Partisi veya yeni kurulan partilerin Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’dan 10 milyon dolar aldığı yönündeki duyumlar kesinlikle söz konusu değildir. Bunun ispatı ve delili bizde var. Biz şuan Türkiye Büyük millet meclisinde 3 tane milletvekilimiz var. Milletvekillerimiz bu konu hakkında meclise araştırma önergesi sundu ve bu önerge reddedildi. Bizim partimiz insan ve memleketi temsil ediyor. Partimizin sloganı ‘MAVİ’  Memleket, adalet, vicdan, işsize iş’ bu yüzden rotamız Mavi.” diyerek partisiyle ilgili gündemdeki iddialar hakkında açıklama yaptı.

“Biz Derhal Üretime Geçmeliyiz”
Ekonomi ve erken seçim değerlendirmesi yapan Memleket Partisi Ünye İlçe Başkanı Sebanur Delican Özdemir  “ Erken seçim her zaman beklenir ama çok erken dillendirildi. Yılbaşından sonra yeni reform paketleri gelmeye başladı. Reform pakette birçok içerik var biz isteriz ki kimse açlık seviyesinin altında ücret almasın. Asgari ücrete bir iyileştirme yapıldı ama emekliler yine unutuldu. İnsan yaşlarından dolayı açlığa mahkûm edilmemeli. EYT’lilerin sıkıntıları da devam ediyor önce temel ücretlerin artması gerekiyor. Ülkedeki zamlardan geçinmek imkânsız, kaşıkla verilip tencerelerle geri alınıyor. Ekonominin tem el sorunu demokrasi olmayışıdır her şeyin sonunda demokrasiye geliyoruz. Demokrasidir ekonomiyi canlandıran. Biz sanayi devrimlerini kaçırmış bir toplumuz tarımda kendi kendine yetebilen yedi ülkeden biriydik şuan birçok ürünümüzü ithal ediyoruz. Göçmen de ithal ediyoruz yapılan göç politikası malum ülkeye giren göçün girişi var çıkışı yok. Avrupa birliğinden para alarak ekonomiye can vermeye çalışıyoruz. Bizim vatandaşımız aç, işsiz, emeklilerin maaşını 2.500 yaparsanız kimse emekli olmak istemeyecek. Bu işsizlikle de orantılı Emekli ücreti yetse emekli olanlar sosyal hayatına adapte olur çalışmak zorunda kalınıyor günümüzün şartlarında emeklimiz mecbur bırakılıyor, bu yüzden boşluk olmadığından genç işsizlik artıyor. Şuan 25-35 yaş arası kuşak kayıp ekonomide, sosyal hayatta yoklar çünkü işsizler bu çok korkunç bir şey gençler evdeler. Bu konu emeklilik, sağlık gibi birçok etken barındırıyor hatta ülke ekonomisini çökertecek bir durum. Biz derhal üretime geçmeliyiz. Bizimde partimiz olarak bir projemiz var 10 yıl gerçekten ekmek, üretmek isteyenlere devlet hazine ve arazisini bedava vereceğiz denetlemek koşuluyla. Ben sözde değil özde demokrasiden yana olan herkesin ülkenin bekası için elini taşın altına koyması gerektiğini düşünüyorum. Yolumuz, çizgimiz Atatürk yoludur. Önceliğimiz vatan olmalı. Ne Cumhur, ne Millet tek yol Memleket diyorum Rotamız mavi.” şeklinde konuşarak ülkenin bekası için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade etti.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum