MEMLEKET PARTİSİ VE DEVA PARTİSİ'NDEN ORTAK AÇIKLAMA " ÜNYELİ SİYASİLER ÜNYE İÇİN ÇALIŞMIYOR"

Memleket Partisi ve Deva partisi Başkanlarından zamlı su fiyatlarına tepki.

MEMLEKET PARTİSİ VE DEVA PARTİSİ'NDEN ORTAK AÇIKLAMA " ÜNYELİ SİYASİLER ÜNYE İÇİN ÇALIŞMIYOR"
25 Mart 2022 - 12:22
Ünye gündemini değerlendiren Memleket Partisi Ünye İlçe Başkanı Sebanur Delican Özdemir ve Deva Partisi Ünye İlçe Başkanı İrfan Tosun ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
24 Mart Perşembe günü bir araya gelerek ortak açıklama yapan siyasi parti Başkanları Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne serzenişte bulunarak Ünye’ye yapılan hizmetlerin yetersizliğine değindi.

Başkan Tosun, “Hilmi Bey Neden Fiyatları Bu Kadar Uçuk Yapıyor?”

Su tarifesi fiyatlarına değinen Deva Partisi Ünye İlçe Başkanı İrfan Tosun şu sözlere yer verdi, “Sayın Cumhurbaşkanımızın %7 KDV indirim demesinden sonra Ordu Büyükşehir Belediyesinin OSKİ’si  %20 zam yapıyor. Samsunda kurtarıyor da Ordu’da Kurtarmıyor mu fiyatlarda Hilmi Bey bu fiyatları bu kadar uçuk yapıyor? Ordu Büyükşehir Belediyesi bu zamana kadar elle tutulan gözle görünen Ünye’mize ne yapmıştır? Altınordu bütçesi, Ünye’nin bütçesi, Fatsa’nın bütçesindeki aradaki uçurumun sebebi nedir?  Bu kadar verdiğimiz su parası nereye gidiyor? Bu konunun üzerine gideceğimizi, bununla alakalı gerekli tüm yetkili makamlara suç duyurusunda bulunacağımızı, insanların mağdur olduğuyla ilgili gerekli yaptırımlarımızı ve bildirimlerimizi sunacağımızı bildirmek istiyorum.”

Başkan Tosun, “Hiçbir Parti Ünye İçin Çalışmıyor”

Konuşmasının devamında Ordu Büyükşehir Belediyesinde görev yapan Ünyeli meclis üyelerinin Ünye için çalışmadıklarını belirten Başkan İrfan Tosun, “Ordu Büyükşehir Belediyesine meclis üyesi olan meclis üyelerimiz Ünye ile ilgili hangi konu için parmak kaldırıyorlar hangi yanlışa dur diyorlar Ünye için ne yapıyorlar çok merak ediyoruz.  Ordu Büyükşehir Belediyesine Ünye’den giden meclis üyelerimizin hiçbirinin görevlerini yerine getirdiğine inanmıyorum. Çünkü Ünye ile ilgili hiçbir problemle ilgilenmiyorlar. Ordu Büyükşehir’e sadece gitmek için gitmişler, oturmak için oturmuşlar makam sıfatı almak için almışlar. Belediye Başkanı kadar meclis üyesi de çok önemlidir. Meclis üyelerimiz Ünye’nin bu zamana kadar hangi kanayan yarasına parmak basmıştır. Hangi parti olursa olsun hiçbiri Ünye için çalışmıyor.” dedi.

Başkan Tosun,“Çok Güzel Hastanemiz Var Ama Doktor Yok

Ünye Devlet Hastanesi’nin eksik branş konusuna da değinen Başkan Tosun, “Ben bu konuyu başhekimle görüştüm bir kura işlemi yapılıyor ve listede yer alan ilçelere atama gerçekleştiriliyor. Ünye o listede yoksa Ünye’ye kardiyolog gelemiyor. Ne hikmetse Sağlık Bakanlığı bizi hiçbir zaman o listeye almıyor neden?  Bizim Ankara’da çok güçlü Sayın Numan kurmuşmuş var Tayip Erdoğan’dan sonra ikinci adam siz ne iş yaparsınız? AK Partinin Ordu’da üç tane milletvekili var. Çok güzel hastanemiz var ama doktor yok.” dedi.

Başkan Özdemir,“Samsun’un Su Kıtlığı Oranı Bize Göre Fazla Ama Suyu Bizden Ucuz”

Ordunun su kıtlığı yaşamamasına rağmen fiyatlardaki yüksek rakamların anlaşılmaz olduğunu ifade eden Memleket Partisi İlçe Başkanı Sebanur Delican Özdemir, “Su haritasına göre dünya su kıtlığına doğru gidiyor. Ülkemizde bundan en çok payını alacak bölgelerden bir tanesi. Türkiye’deki su haritasına göre Ordu birçok bölgeye göre çok şanslı bir il. Su kıtlığında yakın bir gelecekte yaşanması mümkün olmayan illerimizden biri. Özellikle bu sebeple Samsun’un su kıtlığı bize göre daha fazlayken orada fiyatın %40 oranında daha ucuz olması neye sebeptir.” açıklamasında bulundu.

Başkan Özdemir,“Sembolik Bir Bedel”

Akkuş- Niksar yolu projesini kangren olmuş bir sorun olarak değerlendiren Memleket Partisi Ünye İlçe Başkanı Sebanur Delican Özdemir, “Biz daha önce Ordululara ve siyasilere serzenişte bulunmuştuk. Ünye özelinde Ünyelileri sevmiyor musunuz neden bizim sorunlarımıza çare bulmuyorsunuz? Hastane, yol, kültür sarayı ve Kangren olmuş sorunlarımızdan Akkuş- Niksar yoluna özellikle değinmek istiyorum. Programlarda iz bedel olarak bir sembolik bir bedel koyulduğunu ama bunun bir şekilde devam ettiğini söylüyorlar siyasiler. İz bedeli demek; programda bir şekilde görülmesinde fayda vardır ama kesinlikle bu yıl programda yoktur demektir.” ifadelerini kullandı.

Başkan Özemir, “Neden Doktor Yok Sorumuzun Cevabını Veren Yok”

Ünye Devlet Hastanesi’ndeki doktor sıkıntısına değinen Başkan Özdemir, “Ünyeli olup ve Ankara’da görev yapan Meclis üyelerine de sormak gerekir. Birçok sorunumuz var ama Hastane ve doktor sorunu bunların en önemlisi. Önce insan, doğa ve canlı. Öncelikle buradaki hastanede özellikle kardiyoloji alanında doktorumuz yok. Sorguladığımızda kimse bizim Ünye sevgimizi sorgulamasın diye cevap veriyorlardı ama neden doktor yok sorusuna cevap veren yok.” dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum