MHP İL BAŞKANI ŞANLITÜRK: "ÜNYEMİZ ORDU'NUN LOKOMOTİF İLÇESİ"

Milliyetçi Hareket Partisi Ordu İl Başkanı Naci Şanlıtürk, Nesnel TV’de Gazeteci Ulvi Gündoğdu’nun hazırlayıp sunduğu ‘KONUŞUYORUM’ programında ülke gündemine dair birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

MHP İL BAŞKANI ŞANLITÜRK: "ÜNYEMİZ ORDU'NUN LOKOMOTİF İLÇESİ"
21 Mayıs 2022 - 18:24
cMHP Ordu İl Başkanı Naci Şanlıtürk, “Biz diyoruz ki geleceğin rotasını Cumhur ittifakı çizecektir.  Geleceğin süper gücü Türkiye olacaktır. 2023 te bu milletinde verdiği destekle öyle bir destan yazılacak ki Türkiye’yi kimse tutamayacaktır. Bu Türk milletinin özüdür, sözüdür.” dedi.

“Cumhur İttifakında Kesinlikle Bir Çatırdama Yok”

Cumhur ittifakında bir ayrılık söz konusu mu sorusuna yanıt veren MHP Ordu İl Başkanı Şanlıtürk, “Cumhur ittifakında kesinlikle bir çatırdama yok.  Cumhur İttifakının protokolüne baktığınızda orada Türk milletinin hedefleri yazmaktadır. Bin yıldır biz İslam davasının davacısıyız. İslam’ın bayraktarlığını Türk millet yapıyor. Dolayısıyla İ’lâ-yi Kelimetullah Davası diyoruz Cumhur İttifakı protokolünde yazdığımız.” ifadelerini kullandı.

“Adayımız Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan”

2023 yılında gerçekleşecek seçimlere de kısaca değinen Başkan Naci Şanlıtürk, “2023 seçimlerinin öncesinde Emperyal ülkelerin ülkemiz üzerinde hedefleri var. Emperyal zihniyetin, haçlı ruhunun hala canlı tutulduğunu görüyoruz. 40 yıla yakındır bir terörle mücadele devam ediyor.  Burada ciddi anlamda Ülkemizin ekonomik kaynakları gidiyor. Ciddi anlamda şehitler verdik bir o kadar sivil vatandaşımızı da kaybettik.  2 trilyon 256 milyar 100 milyon dolar bir ekonomik kayıp var.  Biz diyoruz ki biz bir devletiz. Peki, bizimle bu mücadeleyi yapan PKK bu parayı nereden buluyor? Amerika ve Birleşmiş Milletler silah desteği veriyor.  Biz atalımızdan miras kalan bu toprakların korunması, bekası anlamında Milliyetçi Hareket Partisi olarak duruşu ortadadır.  Şuanda Cumhur İttifakıyla bizim hedefimiz, 2023 seçimlerinde adayımız Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ı tekrar Cumhurbaşkanı seçip Türkiye’yi bölgesinde lider ülke konumuna getirmektir.” dedi.

“Ülke Kaynaklarımız Hepimize Yeter”

Ülkenin darboğazdan geçtiği bu günlerde yaşanan krizin geçici olduğunu belirten MHP Ordu İl Başkanı Şanlıtürk, “Dünya Covid-19 salgınıyla mücadele ederken ekonomik bir krizinde içerisine girdi. Ülkemizde verilen desteklere bakıldığında sadece akaryakıt, enerji destekleri 165 milyar TL. 2021 yılı itibariyle toplam verilen destekler 733 milyar lira. Bu destekler işçisine, çiftçisine, memuruna, işadamına, her kesime verildi. Bu artış ve zamlar sadece Türkiye’ye olmadı.  Türkiye’yi dünyadan ayrı değerlendiremezsiniz. Bizim Milliyetçi Hareket Partisi olarak ‘kendi kendine yetebilen Türkiye’  bir modellememiz var.  Ekonomik sıkıntıların aşılabileceği kanaatindeyim. Ülke kaynaklarımız hepimize yeter.” dedi.

“Parlamenter Sistemin Karanlık Sokaklarına Dönmemiz Mümkün Değil”

Millet ittifakının Parlamenter sisteme geri dönülmesi gerektiğini ifade eden açıklamalarına ateş püsküren Başkan Şanlıtürk, “Parlamenter sistem düne kadar bizim idare edildiğimiz sistem. Bizim tekrar parlamenter sistemin karanlık sokaklarına dönmemiz mümkün değil. Yıllarca bu memleketin öne bir yargı vesaiti, asker vesayeti konuldu darbelerle bir yere götürülmeye çalışıldı. 15 Temmuz hain darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlandıktan sonra kelimenin tam anlamıyla kuduruyorlar. Bugün altılı masaya bakın yedinci ortağı da HDP’dir, HDP de PKK’dır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir kavşak noktadadır. 2023 seçimleri çok önemlidir. Koalisyon hükümetleriyle bir yere gelemedik yıllarca. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Türkiye’yi uçuracak bir projedir.  Türkiye Cumhuriyeti dünyaya meydan okuyor.” dedi.

Programda açıklamalarında başta muhalefet tarafından eleştirilen Türkiye’nin Mülteci politikası konusuna da değinen Başkan Şanlıtürk, “Sayın Genel Başkanımız eğer Suriye’de bir bayramlaşma ortamı huzuru, neşesi gelmişse vatandaşı da ülkesine gidebilir. Savaş devam ediyorsa da kimseyi canilerin kucağına atamayız. Bazı sıkıntılar oluyordur. Eğer siz misafirseniz o devletin kurallarına da uyarsınız.” dedi.

“Ünyemiz Ordu’nun Lokomotif İlçesi”

Başta Ünye olmak üzere, Ordu ili genelindeki çalışmaları da yakından takip ettiğini belirten Başkan Şanlıtürk, “2020 yılının Ağustos ayında göreve geldiğimizden buyana çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Adım adım 2023 ilçe ilçe anlatma ve aydınlatma toplantıları kapsamında Genel Merkezimizin, Milletvekillerimizin, MYK üyelerimizin katılımlarıyla birlikte il teşkilatımız olarak programlarımızı yapacağız. İl teşkilatı olarak biz bütün ilçelerimizi düğün, cenaze, çeşitli etkinler kapsamında ziyaret ediyoruz. 2023 Haziran’da yapılacak bir seçim var ve yaklaşık bir yıl gibi bir zaman kaldı. Bu zamanı iyi değerlendirmek adına biz göreve geldiğimiz günden beri hiç boşluk bırakmadan sanki yarın seçim varmış gibi çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ünye’miz merkezden sonra ikinci büyük ilçe. Ünye’miz Ordu’nun lokomotif ilçesi.” diye konuştu.

“Ordumuz Çok Daha Güzel Olacak”

Programda Ünye’nin ve Ordu ili genelinin sorunları ve bu sorunların da çözümünden bahseden İl Başkanı Şanlıtürk, “Burada çok değerli bir ilçe başkanımız ve yönetimimiz var.  Sürekli sahadalar ve sıkı çalışıyorlar. Sadece il teşkilatı olarak biz değil ilçe teşkilatlarımız da tüm hemşerilerimizle iç içe onların sorunlarını dertlerini dinleme anlamında konuşmalarımız bundan sonrada devam edecek. İlçelerimizi tek tek geziyoruz. Genel Başkanımızın ‘Cumhuriyetin yüzüncü yılında yüz il bin ilçe’ böyle bir söylemi oldu. Biz Ünye’nin il olmasından tabi ki iftihar ederiz.  Bizim desteğimiz söz konusu olduğunda tabi ki biz de destekleriz. Biz hizmet alalımda, hizmet gelsin de bizim adımızın il veya ilçe olmuş önemli değil. Biz genel manada altyapı yatırımlarına bakıyoruz. AK Parti’nin çok ciddi yatırımları oldu. Ünye Çevreyolu 10 bin 400 m uzunluğunda. Çevre yolunun birinci etabı bitti ikinci etabı İnşallah 2023 yılında seçime kadar açmayı planlıyoruz. Karadeniz sahil yolu, Ordu’da Nefise Akçelik tüneli, Ordu Şehir Hastanesi gibi çalışmalar var. Ünye’de yapılacak olan çalışmaları takip ediyoruz.  Ünye Organize Sanayi Bölgesinin altyapı çalışmaları devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ediyorum Ünye Limanı’nın gemilerin yanaşacağı iskelenin 300 m’ye çıkarılması noktasında çalışmalar yapıldı. Eğer Ünye konteynır Liman yapılırsa bide hizmete girerse Ordumuz çok güzel olacak. Biz önce sorunlarımızı bir ele alalım. Ordu’nun bence en büyük sorunu Fatsa Çevreyoludur. Bu sorunun ivedilikle çözülmesi gerekiyor.  Ticaret Odalarımız da şehrin önceliklerini ortaya koyup bunların çözümü noktasında milletvekili, Vali, belediye Başkanı, Milletvekili, İl Başkanı hep birlikte bir çalışma içerisine girersek çok daha güzel olur. Ordumuz çok daha güzel bir yer haline gelecek yeter ki biz birlik ve beraberliğimizi bozmayalım.” İfadelerini kullandı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum