ORDU BÜYÜKŞEHİR: "O İDDİALAR BOŞ ÇIKTI"

Son günlerde Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin işlettiği Çaybaşı İlküvez’de bulunan Katı Atık ve Enerji Üretim Tesisi’nden kirli suların derelere karışarak canlı yaşamına olumsuz etkilediği şeklinde çıkan haberlere Ordu Büyükşehir Belediyesi, “O İDDİALAR BOŞ ÇIKTI” şeklinde yanıt verdi.

ORDU BÜYÜKŞEHİR: "O İDDİALAR BOŞ ÇIKTI"
09 Ocak 2023 - 18:50
Ordu Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada isim verilmeyerek Ordu Çevre Derneği hedef alınırken, “Son dönemde siyasi kişilikler ve kendilerine çevreci sıfatı takan kesimler tarafından yerel ve ulusal basında gündeme getirilmeye çalışılan, nereden, hangi dereden çekildiği belli olmayan fotoğrafları servis ederek Çaybaşı ilçesi İlküvez mevkiinde bulunan katı atık ve enerji üretim tesisinin suları kirlettiği ve balık ölümleri gerçekleştiği iddiaları boş çıktı.” ifadelerine yer verildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, iddialar Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın harekete geçerek bağımsız çevre laboratuvarı ve su yapıları denetim firması yetkililerini Ordu’ya gönderdiği ve yapılan incelemelerde herhangi bir kirliliğe ve canlı ölümüne rastlanmadığı kaydedildi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamanın devamı şöyle; “04.01.2023 tarihinde Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Bakanlıkça yetkilendirilmiş bağımsız çevre laboratuvarı ve su yapıları denetim firması yetkililerince İlküvez katı atık ve enerji üretimi tesisi, tesisin etrafındaki su kaynakları incelendi. Yapılan denetimde herhangi bir kirlilik ve canlı ölümüne rastlanılmadı. Yöre halkıyla yapılan görüşmelerde, halk tarafından akarsuda herhangi bir kirlilik görülmediği belirtildi.”
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum