Reklam
Reklam

REKORLA GELEN ŞAMPİYONLUK

TFF Kadınlar 2.Lig B Grubu’nda geçtiğimiz hafta Kahramanmaraş Anadoluspor’u Ünye Şehir Stadı’nda 4-0 mağlup ederek şampiyonluğunu ilan eden Ünye Gücü FK Kadın Futbol Takımı, son maçında deplasmanda Giresun Sanayispor’a da aynı tarifeyle 4-0 mağlup etti ve bu sonuçla kırılması güç bir rekorun da sahibi oldu.

REKORLA GELEN ŞAMPİYONLUK
25 Nisan 2022 - 11:08 - Güncelleme: 25 Nisan 2022 - 11:16
Teknik Sorumlu Muhammet Kışla idaresinde başarıdan başarıya koşan Ünye Gücü FK Kadın Futbol Takımı, Giresun Sanayispor karşısına Nurcan Yağcı, Kardelen Günay, Ceren Konar, Buse Uçan, Sevilay Duman, Ece Selen Terzioğlu, Aleyna Meral, Makbule Kaplan, Ceren Çam, Gizem Yazıcı, Buket Karadağ on biri ile çıktı. Ev sahibi Giresun Sanayispor’un direnci ile karşılaşan Ünye Gücü FK Kadın Futbol Takımı kısa süre sonra oyuna hakim olmayı başardı ve üst üste pozisyonlarla gol arayışlarına başladı. 12. Dakikada gelişen atakta 21 golle gol kraliçeliğinde zirvede bulunan Buket Karadağ rakip fileleri havalandırarak takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra Aleyna Meral, Kardelen Günay ve Buket Karadağ ile ikinci gole yaklaşan kırmızı-beyaz-siyahlılar 31.dakikada Kardelen Günay’ın vuruşunda skoru 2-0 yaptı. İlk yarıda farkı açacak fırsatları bulan Ünye Gücü FK Kadın Futbol Takımı Aleyna Meral ile iki kez direğe takılınca soyunma odasına 2-0 üstünlükle gitti.

Karşılaşmanın ikinci yarısında baskılı oyununu sürdüren ve üçüncü golü arayan Ünye Gücü FK Kadın Futbol Takımı 63. Dakikada Buket Karadağ’ın ikinci golüyle farkı üçe çıkardı. 72.dakikada savunmasından öne çıkan Buse Uçan’ın yaklaşık 25 metreden sert şutu filelere gidince Ünye Gücü FK Kadın Futbol Takımı skoru 4-0 yaptı. Kalan dakikalarda girdiği pozisyonları gole çeviremeyen Ünye Gücü FK Kadın Futbol takımı rakibi Giresun Sanayispor’u da 4-0 mağlup ederek sezonu hem şampiyon hem de rekorla tamamladı.

Ünye Gücü FK Kadın Futbol Takımı bu sonuçla TFF Kadınlar 2.Lig B Grubu’nda oynadığı 10 maçın tamamını da kazanarak 30 puanla en yakın rakibine 12 puan fark atarak 2021-2022 sezonunu şampiyon tamamladı ve 1.Lig’e yükseldi. Kırmızı-beyaz-siyahlılar üç sezondur yenilgi yüzü görmezken bu unvanını da 34 maça yükselterek kadın futbol ligleri tarihinde ender görülen bir başarıya imza attı.

2019-2020 sezonunda oynadığı son 10 maçında kalesini gole kapatan Ünye Gücü FK Kadın Futbol Takımı 2021-2022 sezonunda da oynadığı 10 maçta yine kalesinde gole izin vermedi. Toplamda aralıksız 20 maçtır kalesinde gol görmeyen Ünye Gücü FK Kadın Futbol Takımı bu alanda kırılması oldukça zor bir rekorun da sahibi oldu. Kırmızı-beyaz-siyahlılar önümüzdeki sezon mücadele edeceği 1.Lig’de bu rekorunu daha da geliştirme amacında olacak.

“Güç Bir Rekoru Kırmış Olduk”

Ünye Gücü FK Kadın Futbol Takımı teknik sorumlusu Muhammet Kışla, “Sezon başında namağlup şampiyonluk hedefi koyarken gol yemeden bunu gerçekleştireceğiz desek bu çok hayalperest bir hedef olurdu. Ligin ilk devresine kadar oynadığımız maçlarda kalemizi gole kapatırken namağlup şampiyonluk hedefimize bir de gol yemeden şampiyonluk hedefini eklemiştik. Giresun Sanayispor maçı son maçımızdı ve rakibimizin gücü de hafife alınacak bir durumda olmadığının bilinciyle sahaya çıktık. Hem savunmamızı diri tutacak, hem de hücumda istediğimizi alacak bir oyun stratejisi ile oynadık. Rakibimiz zaman zaman gol için kalemize geldi ancak, savunmamız bu maçta yine harika işler yaptı ve gole izin vermedi. En önemlisi savunmamızı güçlü ve diri tutarken hücumda da her zamanki oyunumuzu ortaya koyup goller atmamız gerekiyordu. Bunu da başardık. Oyuncularımızı bu maçtaki performanslarından dolayı kutluyorum. Sezonu hedeflediğimiz şekilde şampiyon olarak tamamlarken buna hem namağlup unvanımızı hem de kalemizde gol yememe unvanımızı da ekleyerek başarılması güç bir rekoru da kırmış olduk. Artık birinci ligdeyiz ve bundan sonra yapmamız gereken çok iş olacak. Ünye ilçemize şampiyonluğumuz hayırlı olsun, birinci ligde görüşmek üzere…” şeklinde açıklamada bulundu.

Ünye Gücü FK Kadın Futbol Takımı 10 maçta 10 galibiyet elde ederken rakip filelere tam 67 gol kaydetti. Gol kraliçeliğinde zirvede bulunan Buket Karadağ sezonu 23 golle tamamladı.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum