Reklam
Reklam

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU'NDAN ÜNYE'YE OKUL MÜJDESİ!

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen Ünye iş adamlarına plaket töreni, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımı ile gerçekleşti.

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU'NDAN ÜNYE'YE OKUL MÜJDESİ!
11 Şubat 2022 - 21:01 - Güncelleme: 11 Şubat 2022 - 21:23
Bir dizi ziyaret ve programa katılmak için Ordu’ya gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası ile Ünye Ticaret Borsası Müşterek Ödül Töreni'nde, Ünye’ye OSB alanında 13 dönümlük bir alana okul yaptırma müjdesi verdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Dünyada bankadan kredi çekerken kendisine kefil olan tek kuruluşuz. Yeri geliyor baba oğula, oğul babaya kefil olmuyor." dedi.

“OSB’de, 13 Dönümlük Arazide Okul imkânı Sunuldu ve Bu İmkân İçin Çok Teşekkür Ediyoruz”

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ya Ünye’de TOBB tarafında yapılacak olan Meslek Yüksek Okulu için teşekkür ederek, “Ünye Ticaret Odası ve Ünye Ticaret Borsası ortak müşterek ödül törenindeyiz. İki gündür Başkanımız Ordu bölgesinde. Bölgeyle ilgili bütün sorunları fazlasıyla yükledik kendilerine. Elektrik,  yüksek faiz ve taşımacılıktan, banka kredileri, her türlü sorunu başkanımıza ilettik ve başkanımız konuya vakıf. Örneğin; finansman konusunda odamızın ve başkanımızın çok ciddi gayretleri var. Nefes kredileri,  KGF kredileri yakında yine çıkacak. Ama bizi asıl ilgilendiren sanayicilerimizin rahat çalışması gençlerimizin daha iyi iş bulması konusuydu. Biz bunları Milli Eğitimimize, Endüstri Meslek liselerimizle geldiğimiz günden beri hep istişare içinde olduk. Bin türlü güçlükle çalışmalarına devam ettiğimiz organize sanayi bölgemizde dev on üç dönümlük alanda bize şu an da imkânı sunuldu ve bu imkân için çok teşekkür ediyoruz.  Sayın Başkanımız Hisarcıklıoğlu’nun bu yaptığı okul Ünyemize değil Çaybaşımıza, İkizcemize, Pelitliyatakımıza hizmet edecektir. İnşallah bu okulla birlikte çok güzel öğrenciler yetiştirip sanayicilerimize katkı sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

“Ticaret Odamız ve Ticaret Borsamızın Üyelerine Vermiş Oldukları Hizmet Kalitesi Beş Yıldızdır”

Ödül töreninde açıklamada bulunan Başkan Rıfat Hisarcıklıoğlu, “Bugün iş insanlarımıza ödül töreni düzenleyen ve beni bu anlamlı etkinliğe davet eden Ünye Ticaret ve Sanayi Odamıza, Ünye Ticaret Borsamıza ve değerli başkanlarına en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Ünye’de hem İrfan Akar kardeşimin hem de Mustafa Uslu kardeşimin müthiş bir azim ve kararlılıkla çalıştıklarını yakından takip ediyorum. Hem Ticaret Odamızın hem de Ticaret Borsamızın üyelerine vermiş oldukları hizmet kalitesi tam beş yıldızdır. Ben kendileriyle gurur duyuyorum.” İfadelerini kullandı.

“Dünyada Bankadan Kredi Çekerken Üyelerine Kefil Olan Tek Kuruluşuz”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği‘nin ne gibi faaliyetlerde bulunduklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Bazen bize soruluyor; ‘Bu odalar, borsalar ne iş yapar?’ diye. Dünyada bankadan kredi çekerken üyelerine kefil olan tek kuruluşuz. Yeri geliyor baba oğula, oğul babaya kefil olmuyor ama senin odan sana kefil oluyor ve şuan 600 milyar TL’ye yakın kefalet var. Bu paranın binde biri bizde yok ama Allah’a çok şükür itibarımız var.” diyerek dünyada sadece TOBB’un üyelerine banka kredilerinde kefil olduklarını belirtti.

“Bir Araya Gelmeyi Başarabilirsek Bizim Bileğimizi Kimse Bükemez”

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları veren Hisarcıklıoğlu, “Sizlerden rica ediyorum. Asla ve asla mezhebinizden dolayı, siyasi görüşünüzden dolayı, inancınızdan dolayı birbirinizi kesinlikle ötekileştirmeyin. Birbirinizi sevin. Allah hepimizi ayrı yaratmış. Birbirimizi sevelim. Parmak izlerimiz bile ayrı. O zaman bunda bir hikmet var. Zenginliğimiz burada. İnsanı insan olduğu için sevelim. Bir araya gelmeyi başarabilirsek bizim bileğimizi kimse bükemez bilginiz olsun.“ ifadelerini kullandı.

“Ünye’ye Okul Yapmaya Karar Verdik”

Ünye’ye okul yapılacağı müjdesini veren Hisarcıklıoğlu,“Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak, ’81 ilde 81 okul dedik ama biz 113 tane okul yaptık. Dün bunun sonuncusu olarak Altınordu’da Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin açılışını yaptık. Müthiş bir oku oldu. Görmenizi isterim ve sizlerin katkılarıyla yapılan bir okul bu. Üniversite kampusu gibi. Bu okulumuzu da Ordumuza kazandıran Ordu Ticaret ve Sanayi Odamıza ve Ordu Ticaret Borsamıza teşekkür ederim. Şimdi Allah nasip ederse Ünye’ye de bir okul yapmaya karar verdik. İnşallah Allah nasip ederse açılışını da görürüz.” diyerek 113 okul yaptırdıklarını ve Ünye’de en kısa zamanda girişimlerin başlayacağını ifade etti.

“Bize Düşen Bir Şey Varsa Gelin Kapımız Size Daima Açıktır”

Programa katılan Ordu Valisi Tuncay Sonel, “Ordumuzun 19 ilçesi var çok kıymetli Ordu’da İstanbul’da yurtiçinde yurtdışında iş insanlarımız, bürokratlarımız, siyasetçilerimiz, akademisyenlerimiz, tıp doktorlarımız hakikaten dolu dolu biz zaten bir araya toplanıp Ordu’ya yapılanların üzerine eklemeye çalışıyoruz. Bunlardan bir tanesi de Numan Kurtulmuş bakanımız Ünye’de Allah razı olsun. Büyükşehrimizle valiliğimizle tüm kurumu var kuruluşlarımızla Ordu ilimizde her daim yanınızdayız. İş insanı arkadaşlarımıza şunu söylüyorum. Bize düşen bir şey varsa gelin size kapımız daima açıktır koşa koşa geliriz. Sevdamız Ordu dolayısıyla da Türkiye.” dedi.

Konuşmasının ardından TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’de ilk 500’e giren, ikinci 500’e giren, Ünye’de vergi rekortmeni olan iş insanları ve en fazla ihracatı yapan iş insanlarına plaket verdi.

Gerçekleşen ödül törenine Ordu Valisi Tuncay Sonel,  Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı başta olmak üzere, Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, İkizce Belediye Başkanı Osman Kaygı, ÜTSO Başkanı İrfan Akar, Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu,  siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu başkan ve temsilcileri, ÜTSO ve Borsa üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum