SAADET PARTİSİ GİK ÜYESİ ÇEBİ: "MİLLİ EKONOMİYİ İNŞA EDECEĞİZ"

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Ümit Çebi, Saadet Partisi Ünye İlçe Başkanlığı’nın Ocak Ayı İlçe Divan Toplantısı’nda konuştu.

SAADET PARTİSİ GİK ÜYESİ ÇEBİ: "MİLLİ EKONOMİYİ İNŞA EDECEĞİZ"
22 Ocak 2022 - 17:10
Toplantıya katılan Araklı Eski Belediye Başkanı ve Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Ümit Çebi,  Saadet Partisi Ordu İl Başkanı Av. Erkan Temiz, Saadet Partisi Ünye İlçe Başkanı Özgür Şahin, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Erkan Temiz “Ülkenin Çiftçisine, Fındık Üreticisine Destek Verin”

Saadet Partisi Ünye İlçe Divan Toplantısında konuşan Saadet Partisi Ordu İl Başkanı Av. Erkan Temiz,  ekonomide yaşanan sıkıntılara değinerek, “Ülkeyi yöneten AK parti iktidarı 20 yılın sonunda başladığı noktanın gerisine getirdi ülkeyi. Milli görüşle yola çıktığını ifade eden iktidarın milli görüşle zerre kadar alakası olmadığı görülüyor. 20 Aralık da yeni bir program açıkladılar 18-20 liraya çıkan dövizi 12 liraya geri düşürdüler ama şuanda 14-15 lira seyrinde gerçekleşiyor. Peşinden zam üstüne zam gerçekleşti elektriğe, doğalgaza, akaryakıta, vergi-harçlara hemen her şeye zam yapıldı. 80 milyon alın teriyle çalışırken bunlar 80 milyonun alın terini yasallaşmış tefecilere aktarıyor. Doğu Karadeniz’in ekonomisi ciddi anlamda fındığa bağlı hatta 2 milyar 600 milyon dolarlık döviz girdisi sağlayan ama üreticiye yansımayan, sermaye sahiplerinin kasasında kalan döviz girdisi var. Fındık ürünüyle alakalı şöyle bir teklifimiz var gelin bu ülkenin fındık üreticisine, çiftçisine bir iyilik yapın. Geçen yıl 2021’in Temmuz ayında herkesin kullandığı mazot gübrenin fiyatı 1 ton için 2 bin liraydı bugün ise 9 bin lira oldu. Enflasyon fiyatına %36 dediniz gelin 2 bin liranın üzerine %36 enflasyon farkını ekleyelim 2.750 lira yapıyor. Bütün fındık üreticilerine, çiftçilere gübrenin tonunu 2.750 liradan verin. Aradaki farkı hazineden karşılayın. Ülkenin çiftçisine, fındık üreticisine destek verin.” fındık üreticisi ve çiftçinin destek alması gerektiğini ifade etti.

GİK Üyesi Çebi “Milli Ekonomiyi İnşa Edeceğiz”

Güçlü bir Türkiye için Milli Görüş’ün öneminden bahseden Saadet Partisi GİK Üyesi Ümit Çebi, “Genç işsizlik çok yüksek. Her dört üniversite mezunu gencimizden birisi işsiz. Alım gücümüz, iyileştirmeler hangi düzeyde olursa olsun her geçen gün hayat pahalılığından dolayı insanların geçimi zorlaştı. Birçok gencimiz, birçok geçimini sağlayamayan baba intihar ediyor. Bize çok büyük sorumluluk düşüyor. Ülkemizde üretimin, sanayi ve teknolojinin önünün açılması gerekiyor. Biz ülkede yeni bir düzen kurmanın mücadelesini vermekteyiz. Bizim hiçbir siyasi partiyle şahsi bir sorunumuz yok bizim bozuk düzenle sıkıntımız var. Merhum Erbakan Hocamız bize üç koalisyonlu çok şerefli bir mazi bıraktı. Bizler Milli Görüş’ün tek temsilcisiyiz. Saadet Partisi, temelinde hak ve adalete dayanır. Bu milletin kendi tarihi ve inancıyla kendi maddi ve öz değerleriyle ayağa kalkması gerekir. Biz Saadet Partisi olarak güçlü bir Türkiye modelini ortaya koymak ve milli ekonomiyi ayağa kaldırmak istiyoruz. Biz Ülkede adaleti ortaya koyacağız. Herkesin huzur içinde olacağı bir Türkiye inşa edeceğiz.” dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum