Reklam
Reklam

'SANCAK BEYLİĞİ'NDEN VİLAYETE' MUHTARLARDAN TAM DESTEK

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ÜTSO) başlattığı ‘Sancak Beyliği’nden Vilayete, 82 Ünye’ sloganıyla Ünye’nin il olması için yapılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

'SANCAK BEYLİĞİ'NDEN VİLAYETE' MUHTARLARDAN TAM DESTEK
16 Şubat 2022 - 17:16
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) ‘İl olmaya aday ilçeler’ arasında Ünye’yi de açıklamasının ardından ÜTSO öncülüğünde 2. Toplantısını gerçekleştiren STK temsilcileri ile Ünye’nin mahalle muhtarları, Perşembe günü Ünye Ziraat Odası’nda Ünye’nin il olması kampanyası kapsamında bir araya geldi.

Kampanyanın geniş yankı uyandırmasının ardından çalışmalar hız kesmeden devam ederken bir destek de Ünyeli Muhtarlardan geldi.

Divan Başkanlığını Ünye Sivil Toplum Platformu Dönem Sözcüsü ve Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi, Divan Üyeliklerini ÜSTP Yönetim kurulu üyeleri ve Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Çalışkan ile Ordu Teknikerler Derneği Başkanı Musa Kıranlı’nın yaptığı toplantıda fikir alışverişinde bulunulurken Muhtarlar desteklerinin tam olduğunu ve tüm süreci takip ettiklerini belirtti.

Sarıkahraman: “Kaybedecek Hiçbir Şeyimiz Yok”

Toplantıda yaptığı konuşmada, muhtarların da fikirlerini almak istediklerini ifade eden Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman,“Bildiğiniz gibi yılbaşı itibarı ile TÜİK’in açıkladığı Türkiye’de il olabilecek ilçeler arasında Ünye’miz de var. Ünye’mizin il olması 7’den 70’e hepimizin isteği. TÜİK’in yapmış olduğu bu açıklamada ilçeler arasında Karadeniz Bölgesinde sadece Ünye’nin olması bizi heyecanlandırdı. Biz STK’lar olarak Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapmış olduğumuz toplantıları gidebildiği yere kadar götürmeyi ve bu süreçte sizlerin de fikirlerini almak istiyoruz. Kaybedecek hiçbir şeyimiz yok. Aksine kazanımlarımız olacaktır.“ ifadelerini kullandı.

Sobi: ‘Yüzüncü Yıla Geri Sayımı Başlatmak İstiyoruz”

ÜSTP Dönem Sözcüsü ve ÜNTİD Başkanı Adnan Sobi, “Çıktığımız bu yol, bizim devletimize güvencemizin bir işareti çünkü biz bu yola TÜİK’in açıklamalarıyla çıktık. Ortalama 115 yıllık hayalimizi sancak beyliğinden vilayete yürüyerek yüzüncü yılda tescillemek ve geriye dönmek istiyoruz. Ünye vilayet pozisyonunu dünden bugüne sürekli artırarak büyüyerek geldi. Bu yılki açıklanan fotoğrafta da Ünye fotoğrafı var. Ünye’mizi destekleyen çok argüman görüyorum. Sizlerin halkımıza daha yakın olmanız, halkımızla daha sıcak temas kurmanız, hem hükümetimizin gücünü hem de Ünye’mizin gücünü daha sıcak anlatmanız anlamında, Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman ve Hasan Çalışkan Başkanımızla birlikte sizlerle buluştuk. Bu hareketi bir çığ gibi düşünün. Yüz yıl önce başladı İnşallah il olarak, bize Ünyemiz’e hizmet olarak gelecek. 30 yıl önce Organize sanayi için Altınordu ile birlikte Ünye’miz işaretlendi ama 30 yıl sonra geldiğimiz noktayı hepimiz görüyoruz.  Altınordu üçüncü etaba başlayacak, biz daha birinciye kazmayı yeni vurduk.  Aynı çalışma 92 yılında Üniversite ile başladı. Ordu’ya Ziraat Fakültesi, Ünye’ye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi açıldı. Biz hala bir fakülteyle, bir iki küçük yüksekokulla devam ediyoruz. Ordu İl merkezi oldu 10 tane fakültesi 3 tane enstitüsü ve 6-7 tane yüksekokulla tam bir yerleşkesiyle Üniversite Şehri, Öğrenci şehri pozisyonuna geldi. Biz çıktığımız bu yolda haklıyız. Siz muhtarlarımızın fikirleri çok önemli. Hak ettiğimiz hem coğrafi pozisyon olarak, nüfus yoğunluğu olarak, kent kimliği, kültürü olarak bize verilmesi anlamında yüzüncü yıla geri sayımı başlatmak istiyoruz.” diyerek il olmak Ünye’nin hakkı olduğunu, bu anlamda Muhtarların da desteğinin önemli olduğunu ifade etti.

Sobi: ‘Karadeniz Gerçekten Cennet, Her Cennetinde Bir Köşkü Vardır O Köşk de Ünye’

Muhtarların Ünye’nin il olması için yapılan çalışmalara olumlu yönde destek verdiği görülürken siyasilerden de destek görmek istediklerini belirtiler.
Adnan Sobi bu konuda kararlarının net olduğunu ifade ederek, “Ünye’miz, Karadeniz Bölgesinde kent kimliği alan tek ilçemiz. Ben buradan hem siyasetçilere hem milletvekillerine sesleniyorum gelsinler bizimle istişare etsinler yüzlerini unutturmasınlar. İkincisini yapmış olduğumuz sancak beyliğinden vilayete yürüyüşümüzün ikinci adımındayız. İkili ilişkilerimizde, sosyal medyamızla bu sesimizi sizlerin de halkımızın da duymasının sağlanmasını istiyoruz. Biz hak ettiğimiz için bu yola çıktık. Hiçbir siyasi kaygımız yok. 2022 Turizm sloganıyla ‘Karadeniz gerçekten cennet, her cennetinde bir köşkü vardır o köşk de Ünye’ ve İnşallah 82 olacağız.” dedi.

Haber: Duygu Özakçil
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum