Reklam
Reklam

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER ONURUNA YEMEK VERİLDİ

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Ünye Kaymakamlığı tarafından Ünye Belediyesi Atatürk Parkı Sosyal Tesisinde şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verildi.

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER ONURUNA YEMEK VERİLDİ
18 Mart 2022 - 19:54
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’inci yılı ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler yemekte bir araya geldiler.

“Bu Toprakları Muhafaza Etmek En Kutsal Görevimizdir”

Programda konuşma yapan Ünye kaymakamı Ayhan Işık, “Bugün ulusal savaş tarihimizde altın harflerle yazılan Çanakkale Deniz zaferinin 107’ıncı yıldönümünü ve Şehitleri Anma Günün onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Çanakkale Zaferi vatanın bütünlüğünü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin engelleri nasıl aşabileceğini en güzel örneğidir. Aziz şehitlerimizin kanlarıyla suladıkları ve bizlere emanet ettikleri bu toprakları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada muhafaza etmek en kutsal görevimizdir. Bizlere bu büyük zaferin gururunu yaşatan şehitlerimizi asla unutmadan birlik beraberliğimizin ehemmiyetini idrak ederek yeni nesillere bu bilinci aktarmayı borç bilmeliyiz.” dedi.

“Aziz Milletimiz Ebediyen Var Olsun”

Konuşmasının devamında ise Kaymakam Işık, “Cumhuriyetimizin kurucusu eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadeleriyle Çanakkale bugünümüzü kurtaran maziye kahramanlığını ve büyüklüğünü iade eden bu toprakları bize ebedi vatan yapan zaferin adıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin 107’ıncı yıldönümünü yürekten kutluyor 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakları bize vatan yapan tüm Türk büyüklerimizin, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet şükran ve minnetle anıyor onların destansı kahramanlıklarını eşsiz fedakarlıklarının tüm gençlerimize örnek olmasını diliyorum. Ruhları şad olsun aziz milletimiz ebediyen var olsun.” dedi.

Programa Ünye kaymakamı Ayhan Işık, İlçe Garnizon Komutanı Personel Yarbay Bünyamin Dönmez, Belediye Başkan vekili Orhan Gürel, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Avni Aktürk, emniyet ve askeriye personeli ve Ünye’deki şehit ve gazilerin aileleri katıldı.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum