ŞEHİT FATİH EFİLOĞLU İLKOKULU'NDAN 'YERLİ MALI'NA DESTEK

‘Yerli Malı Haftası’ olarak bilinen ve her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında ülke geneli tüm okullarda kutlanan ‘Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’ münasebetiyle yerli malının önemine dikkat çekmek için Ünye Şehit Fatih Efiloğlu İlkokulu’nda da Ünye’nin meşhur tatları tanıtılarak sunuldu.

ŞEHİT FATİH EFİLOĞLU İLKOKULU'NDAN 'YERLİ MALI'NA DESTEK
16 Aralık 2022 - 14:51
16 Aralık Cuma günü Şehit Fatih Efiloğlu İlkokulu 2/D Sınıfı Öğretmeni Ebru Varol Baltacı ve öğrenci velilerinin önderliğinde düzenlenen etkinlikte Ünye yöresinin meşhur tatları olan turşular, konserveler ve kompostolar ile birbirinden leziz içeceklerin tanıtımı ve sunumu yapıldı.

Etkinlikte yine yöreye ait, ünlü yemeklerden löbye ve malohto ile fırın mısırlı pancar sarmaları de etkinliği süsleyen diğer yiyecekler olurken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz de okuldaki düzenlenen ‘Yerli Malı Haftası’ etkinliğini ziyaret ederek bilgi aldı.

Okul Müdürü Fezail Kalafat, Milli Eğitim Müdürü Tokgöz’e etkinlik hakkında bilgi verirken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz de burada yaptığı konuşmada, “Eğitimin her alanında olduğu gibi bu tarz etkinliklerde de veli desteği çok kıymetli. Çok sayıda velimizin burada olduğunu görüyorum bu da gösteriyor ki sahada çocuklarımızı yalnız bırakmıyoruz. Lütfen şimdiki gibi çocuklarımızı yalnız bırakmayalım. İyi ki varsınız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Okul Müdürü Fezail Kalafat ve etkinliğe imza atan Sınıf Öğretmeni Ebru Varol Baltacı’yı da tebrik eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Tokgöz, “İnşallah her anlamda yerli malımızı, kendi malımızı üreterek dünya genelinde her zaman söz sahibi olacağız” dedi.

15 Aralık Perşembe günü de etkinlik kapsamında okulda 2/D Sınıfı Öğrencilerinin hazırlamış olduğu şiir dinletisi, dans gösterisi ve skeçlerle ‘Yerli Malı Haftası’ kutlanmıştı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum