"SESİMİZİ DUYURMAK İÇİN İLLAKİ ÖLMEMİZ Mİ GEREKİYOR?"

Türk Sağlık Sen Ordu şube Başkanı Fatih Galender Zengin, Ordu Devlet Hastanesi’nde yaşanan şiddete tepki gösterdi.

"SESİMİZİ DUYURMAK İÇİN İLLAKİ ÖLMEMİZ Mİ GEREKİYOR?"
25 Temmuz 2022 - 18:48 - Güncelleme: 25 Temmuz 2022 - 19:06
Sağlıkta şiddetin her gün bir yenisi eklenirken yine Ordu’da bir hekim ve hemşire Covid Acil Biriminde tedavi gören hasta tarafından darp edildi.

Başkan Zengin, “Türkiye'nin her yerinden şiddet başta olmak üzere sağlıkta yaşanan sorunların ülke gündemine geldiğini ancak Sağlık Bakanlığının çare bulmak yerine seyirci kalmaktadır.” İfadelerine yer verdi.

Konuyla ilgi Türk Sağlık Sen Ordu şube Başkanı Fatih Galender Zengin, yaptığı açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi;

“Gün geçmiyor ki sağlık çalışanlarımızın maruz kaldığı vahşet haberiyle uyanmayalım. Pazar akşamı Ordu Devlet Hastanesi Covid Acil Biriminde tedavisi yapılan hasta tarafından bir kadın Hekim arkadaşımız ve Erkek Hemşire arkadaşımız yumruklanarak darp edilmiştir. Arkadaşlarımız iş göremezlik raporu almıştır. Derhal bu vahşetin önlenmesi için gereken yapılmalıdır. Darp edilen arkadaşlarımıza Türk Sağlık Sen olarak hukuksal gerekli destek verilecek ve olayın takipçisi olacağız.”

"VAHŞETE KARŞI YASAL DÜZENLEME YAPILMALI"

“Sağlıkta canımızı yakan, kahraman sağlık çalışanlarımızı mağdur eden onlarca sorun varken sanki bunlar yetmezmiş gibi canını dişine takarak covitle mücadele eden sağlık personelimiz şiddete maruz kalıyor. Vahşet nedeniyle sağlıkçılarımız can veriyor. Sağlıkta bu vahşetin son bulması için daha fazla zaman kaybetmeden çok ivedilikle etkin biçimde yasal düzenleme yapılması gerekiyor. Herkesi bu çağrımıza destek vermeye, çözüm için harekete geçmeye çağırıyoruz. Sağlıkta yaşanan sorunlara göz yummayın, harekete geçin, çözüm üretin!"


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum