Reklam
Reklam

SICAKLIK DÜŞÜYOR, KAR GELİYOR!

Meteoroloji Samsun 10. Bölge Müdürlüğü’nün meteorolojik değerlendirmesinde bölgede yarından itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisini göstereceğine dikkat çekildi.

SICAKLIK DÜŞÜYOR, KAR GELİYOR!
07 Mart 2022 - 19:14 - Güncelleme: 07 Mart 2022 - 19:22
İl Afet ve Acil Durum Müdürü Selim Çakmak tarafından yapılan bilgilendirme şu şekilde; 

Meteoroloji Samsun 10. Bölge Müdürlüğü'nün bildirdiği son ölçüm ve değerlendirmelere göre bölgemizin bugünden (07.03.2022) itibaren yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesi beklenmektedir.
Halen mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelecek olan soğuk hava nedeniyle hafta boyunca azalarak bölgemiz genelinde mevsim normallerinin 6 ilâ 10 derece altına düşeceği tahmin ediliyor. Genellikle İlimizin; kat kesimlerinde yağmur ve karla karışık yağmur, kıyıya yakın yüksek kesimlerde ve iç kesimlerinde kar şeklinde başlaması beklenen yağışların, hafta ortasından itibaren yer yer kuvvetli olması beklenmektedir.
Yağışlı hava nedeniyle, meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı, gerekli tedbirler alınarak hazırlıklı olunması can ve mal kaybının önlenmesi için halkımızın uyarılması hususunda bilgi ve gereğini arz ederim.”

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum