Reklam
Reklam

'SOSYAL GİRİŞİMCİYE ENGEL YOK' PROJESİNDE FİNAL

Ekonomik Sosyal Araştırma ve Kalkınma Derneği (ESAK) ve Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Ünye Şubesi’nin işbirliği ile gerçekleştirilen ve İçişleri Bakanlığı tarafından hibe edilen ‘Sosyal Girişimciye Engel Yok’ projesinin finali yapıldı.

'SOSYAL GİRİŞİMCİYE ENGEL YOK' PROJESİNDE FİNAL
14 Şubat 2022 - 12:03
ESAK tarafından yürütülen ‘Sosyal Girişimciye Engel Yok’ başlıklı projenin kapanış toplantısı, proje ortağı Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesi’nde gerçekleştirildi.

İşsiz konumdaki gençlerin mesleki becerilerini geliştirerek istihdama katılımını amaçlayan proje süresince, engelli ve işsiz konumdaki 15 katılımcıya, 80 ders saati, sosyal medya araçlarının kullanımı ve 20 ders saati sosyal girişimcilik eğitimi verildi.

“İlçemizde İstenilen İşbirliği Henüz Oluşmadı”

ESAK Derneği Başkan Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Mehmet Çolakoğlu, projenin nihai hedefinin, projeye katılan ve sertifika almaya hak kazanan engelli gençlerin özellikle, e-ticaret satışı gerçekleştiren işletmelerin ilgili departmanlarında istihdam edilebileceğini ifade etti.

Çolakoğlu, katılımcıların aynı zamanda sosyal medya araçlarının etkili ve verimli kullanılmasında bilgi ve becerilerini geliştirdiklerini belirtti.

Mehmet Çolakoğlu, sivil toplum örgütleri tarafından yerelde gerçekleştirilen projelere yereldeki tüm kamu ve özel kurum ve kuruluşların çözüm ortağı olması gerektiğini, fakat bu konuda ilçemizde istenilen işbirliğinin henüz oluşmadığını söyledi. 

“Sosyal Medyada Sayfalar Açmaya Başladık”

Programda Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesi Başkanı Arslan Güdek de yaptığı konuşmada ‘Sosyal Girişimciye Engel Yok’ projesinin önemine değinerek, “Biz, bu ‘sosyal girişimciye engel yok’ projesi kapsamında ilk önce dedik ‘engelliler olarak neler yapabiliriz?’ Gördüğümüz kurslarda edindiğimiz bilgi ve becerilere göre sosyal medyada aktif olmayı, olumlu yönde kullanmayı, mesela herhangi bir ürünü pazarlamayı, herhangi bir ürünün reklamı nasıl daha çok izlenebilir, hangi renkler kullanılır hangi renkler kullanılsa daha etkili bir reklam olur gibi birçok alanda kurs gördük. Bu kurs sayesinde Facebook ve Instagram’da sayfalar açmaya başladık. Kimi arkadaşımızın el becerilerini sergileyebileceği bir pazar, mesela ben akülü arabaya bakım onarım, alım satım üzerine bir sayfa kurdum. Hatta iki gün önce de bir araç sattım. Bu bir deneme, bu bir ticaret. Biz amatörüz ama bu işi profesyonel anlamda yapan insanlar da var. Arkadaşlarımız el becerilerini, ürettiği nakış, boncuk işlerini, kimi arkadaşımız yakma tablo gibi. Örneğin bir arkadaşımız var çok güzel filografi sanatçısı ve çok güzel ürünleri var. Ünye el sanatları adında bir sayfa açtı, ürünlerini bu siteden satıyor. Bu şekilde çalışmalarımız devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından eğitime katılan engelli bireylerin sertifikaları teslim edildi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum