Reklam
Reklam

SOSYAL GİRİŞİMCİYE ENGEL YOK PROJESİ'NİN STARTI VERİLDİ!

Ekonomik Sosyal Araştırma ve Kalkınma Derneği (ESAK) ve Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesi’nin işbirliği ile hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından hibe edilen “Sosyal Girişimciye Engel Yok” projesinin açılış töreni bugün yapıldı.

SOSYAL GİRİŞİMCİYE ENGEL YOK PROJESİ'NİN STARTI VERİLDİ!
16 Ekim 2021 - 18:32
Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Gürel, ESAK Derneği Başkanı Hasan Şimşek, ESAK Başkan Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Mehmet Çolakoğlu ve TSD Ünye Şube Başkanı Arslan Güdek’in katılımıyla gerçekleşen proje açılış toplantısına, proje kapsamında eğitim alacak olan Sakatlar Derneği üyeleri de katıldı.

Proje açılış toplantısında ilk konuşmayı yapan Ordu Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve ESAK Başkan Yardımcısı Mehmet Çolakoğlu, proje hakkında Ünye Kaymakamı Ayhan Işık’a ve diğer katılımcılara bilgi verdi.
Çolakoğlu konuşmasında, “Projemizin iki ana amacından bir tanesi Ünye Sakatlar Derneği üyesi 20 engelli kardeşimize sosyal medya araçlarının doğru kullanılması için eğitim verilmesi ve bu sayede de ileride bu araçların doğru kullanılarak ev ekonomisine katkı sağlanmasıdır. İkinci amacımız ise; sosyal girişimcilik kavramını geliştirmektedir. Sosyal girişimcilik kavramını geliştirerek sosyal fayda üreterek kendimiz dışında topluma yarar sağlayabilmek gayesindeyiz.” ifadelerine yer verdi.

Programda konuşmasını yapan ESAK Derneği Başkanı Hasan Şimşek ise, sivil toplum kuruluşlarının faydalarına ve önemine vurgu yaparak hazırladıkları projenin hem engelli bireyler için hem de Ünye’nin kalkınması ve gelişmesi için son derece mühim olduğunu dile getirdi.

Programda konuşan TSD Ünye Şube Başkanı Arslan Güdek de, proje için sayıyı az tuttuklarını fakat daha fazla engelli birey olan üyeleri olduğunu söyleyerek projenin önemine vurgu yaptı.

Son olarak konuşan Kaymakam Ayhan Işık ise, “Hayırlı olsun. Bu tür projeler ilçemizin ve bireylerimizin kalkınmasına katkı sağlayacaktır. Bizler de üzerimize düşeni yapmak için çalışacağız.” dedi.
80 derslik proje eğitiminin kısa bir süre sonra başlayıp iki ay gibi bir zaman dilimi içinde tamamlanacağı öğrenildi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum