Reklam
Reklam

SUYUNA SAHİP ÇIKAN KÖYLÜLERE SERT MÜDAHALE!

Fatsa'nın Sefaköy Köyü’nde kullanılan tek su kaynağının bir alabalık tesisine verilmesine tepki göstermek için bir araya gelen köylülere jandarmalar müdahale etti. Birçok kişi gözaltına alındı.

SUYUNA SAHİP ÇIKAN KÖYLÜLERE SERT MÜDAHALE!
28 Temmuz 2022 - 12:42 - Güncelleme: 28 Temmuz 2022 - 16:11
Fatsa'da suyunu savunan vatandaşlara Jandarma’nın müdahalesi sert oldu. Jandarma bölge halkına biber gazıyla müdahale etti.  11 kişi gözaltına alındı.

Muhtar Kaynar: “Köyümüzde Su Yok”

80 haneli Sefaköy Köyü Muhtarı Yusuf Kaynar, "Köylüler fındık ağaçlarının dallarına kelepçelendi. An itibariyle köyümüzde su yok" dedi.

Sefaköy Köyü’nün tek içme suyu ve yurttaşların tarımda kullandığı suyun Sağlık Alabalık Restoran’a kiralandığı öğrenilirken köy sakinleri karar karşı dava açtı. Yerel mahkeme bölge halkının lehine karar verdi. Karar Restoran sahibi tarafından temyiz edildi. Samsun İstinaf Mahkemesi ve Yargıtay kararı bölge halkının aleyhine bozdu.

Başkan Şahin: “Uygulamalar Tamamıyla Anayasa’ya Aykırıdır”

SOL Parti Fatsa İlçe Başkanı Resul Şahin de konuya ilişkin açıklama yaptı. Şahin, “Su ticari bir meta değildir. Anayasa’ya göre tüm canlılar suya erişim hakkına sahiptir. Buradaki var olan uygulamalar tamamıyla Anayasa’ya aykırıdır. Suyun alabalık çiftliğine verilmesinde kamu yararı yoktur.”

Milletvekili Adıgüzel: “Büyükşehir De Seyrediyor”

Yaşananların ardından bölgeyi ziyaret eden CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, “Şuanda buradaki insanların yemek pişirmeye suyu yok. Suyun anavatanında, su coğrafyasında 400 insan susuz kaldı. Kim bıraktı, Ordu Valiliği’ne bağlı kurumlar suyu 400 insan yerine bir alabalık çiftliğine tahsis etti. Büyükşehir de seyrediyor. Su hakkında öncelik bir insan, iki tarım, üçüncü ise işletmedir.” İfadelerini kulandı.

Bir jandarma uzman onbaşı ile müdahaleyi cep telefonuna kaydetmeye çalışan vatandaş arasında şu diyaloglar yaşandı:

Jandarma: “Basın Özgürlüğü Var, Şu Anda Yok.”

Jandarma: “Zor kullanacağım video çekmeyin.”

Vatandaş: “Basın özgürlüğü var mı?”

Jandarma: “Basın özgürlüğü var, şu anda yok.”

Vatandaş: “Nasıl yok, bununla ilgili kanun nedir?”

Jandarma: “Videoya çekmeyin, kanunu aşağıda gösteririz size.”

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum