TABİP ODASI BAŞKANI COŞKUN, SAĞLIK PERSONELLERİNİ YOK SAYDI!

Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi’nde Başhekim olarak görev yapan Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm.Dr. Ali Coşkun, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya seslendiği ve hekimlerin feryatlarını dile getirdiği mektubunda, talihsiz ifadelere imza atarak; “Hekim, sağlık hizmetinin asli ve tek unsurudur. Çünkü hekim, ona yardım eden tüm sağlık personelinin işini de yapabilecek yetki ve yeteneğindedir.” ifadelerini kullandı.

TABİP ODASI BAŞKANI COŞKUN, SAĞLIK PERSONELLERİNİ YOK SAYDI!
20 Şubat 2022 - 15:48 - Güncelleme: 20 Şubat 2022 - 23:18
Sağlık Hizmetlerini sadece hekimlerin varlığıyla sınırlandırarak, eczacı, psikolog, biyolog, fizyoterapist, hemşire, ebe, tekniker, teknisyen, tıbbi sekreter, hasta bakıcı ve temizlik personeli olarak çalışanları yok sayan bir açıklamada bulunan Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm.Dr. Ali Coşkun, “Hekimlerin sesine kulak vermek lazım! Bir ses verin Sayın Sağlık Bakanım! Ülkemizde tüm hekimler kaygılı, huzursuz, hatta son zamanlarda tek çatıları olan Türk Tabipler Birliğinden başka, hekim sendikaları kurarak haklı bir mücadeleyi başlatacaklarının ipuçlarını vermişlerdir.  Bu hareketleri iyi okumak lazımdır. Bu mektubu okuması gereken en önemli muhatap Sağlık Bakanımızdır. Sayın Sağlık Bakanımız eminim ki kendisinin de hekim olduğu için, hekim refleksiyle bu huzursuzluğu iyi anlayacak ve acil çözüm yolları ortaya kurarak, meslektaşlarını bu kaos ortamından çıkarabilecektir.” dedi.

Açıklamasında hekimlerin şuan içinde bulundukları duruma 1980’den beri aşama aşama geldiklerini belirten Uzm.Dr. Ali Coşkun, “Her sene biraz biraz eriyerek, bu günkü karamsar tablo ortaya çıkmıştır. Ama özellikle hekime şiddet ve hekimi korkutan astronomik tazminat davaları 10-15 yıl içinde hekimlerin mutsuzluğunu artırmıştır. Bu sorunlar algılanırken bile bir türlü ‘hekime şiddet‘ denememiş, ‘sağlık personeline şiddet’ denme yanlışına düşülmüştür. Nasıl ki adliyede görev yapan hakim ve savcılara adliye personeli, demek yanlış ise, hekimlerden de bahsederken sağlık personeli demek hatalı ve algı saptırmasıdır.” ifadelerini kullandı.

“Hekim, Sağlık Hizmetinin Asli ve Tek Unsurudur”

Açıklamasında hekimlerin sağlık hizmetinin asli ve tek unsuru olduğunu söyleyerek, sağlık hizmetlerinin bir bütün olduğunu göz ardı eden ve diğer sağlık çalışanlarını sağlık hizmetleri sınıfından saymayan Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm.Dr. Ali Coşkun, konuyla ilgili, “Hekim, sağlık hizmetinin asli ve tek unsurudur. Çünkü hekim, ona yardım eden tüm sağlık personelinin işini de yapabilecek yetki ve yeteneğindedir. Oysa diğer personeller hekimin görevini üstlenemezler. Hekim yoksa tedavi de yoktur. Yapılan kısmi grevler de zaten bunu bir kez daha göstermiştir. Öyleyse bu asli unsurun feryatlarını, iyi dinlemeli ve tüm toplum olarak hekimleri mutlu ve huzurlu etmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Haklı tepkisini dile getirerek Hekimlere yapılan sözlü ve fiziki saldırılara dikkat çeken fakat bunu yaparken toplumun genelini hedef alan Başkan Coşkun, “Bir hekim insanüstü çabasıyla 120. Hastasına baktığı sırada, başka bir hasta yakını ‘’sağlık teröristi‘’ tarafından hakarete uğrarken, darp edilirken, öldürülürken, orada hekimini korumayan, görmezden gelen, o teröristi durdurmayan toplum da suçludur. Hekiminin canını koruyamayan Sağlık Bakanlığı da suçludur “ dedi.

“Artık Tükendik”

Coşkun’un Sağlık Bakanı Koca seslendiği açık mektubunun devamı şöyle; “Hekimler olarak biz kime güveneceğiz? Ülkede tüm hekimler bu mutsuzluklar nedeniyle işi tamamen bıraksa, ne olur 90 milyonun hali hiç düşündünüz mü? Hekim Zeki adamdır, öğrenir yabancı dili, gider Avrupa’ya, Amerika’ya, mesleğini bir şekilde yapar, gönlü kırık istemeye istemeye gider güzel ülkesinden ama bu toplum ne yapar? Uğur Şahin gitti, Biontech aşısını buldu, dolarlar harcayarak aşı alıyoruz. Gidenler kim bilir ne buluşlar bulurlar, kim bilir kaç Avrupalıya Amerikalıya şifa verirler? Ya biz ne yaparız? Sağlık Bakanımızın dikkatine arz ediyorum, ülkenin dört bir yanındaki hekim feryatlarına kulak veriniz, biz bu ülkeyi çok seven fedakar insanlarız ama artık tükendik, bize el uzatınız, bizi anlayınız, anlatınız, 40 yılda gelinen tükenme noktasındaki hekimleri ayağa kaldırmak, gelin size nasip olsun Sayın Bakanım.  Bir ses verin Sayın Bakanım. Biz sizin meslektaşınız ve kardeşiniziz.”
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum