ÜÇPINAR KÖYLÜLERİ 4. KEZ HAKİM KARŞINA ÇIKTI

Ünye’nin Üçpınar Mahallesinde topraklarında maden aranmasına karşı yaptıkları mücadeleler esnasında güvenlik güçlerince gözaltına alınan ve haklarında dava açılan 15 köylü 4. Kez hakim karşısına çıktı.

ÜÇPINAR KÖYLÜLERİ 4. KEZ HAKİM KARŞINA ÇIKTI
16 Mart 2022 - 13:29
Ünye 3. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanan 15 kişi, 16 Mart Çarşamba günü 4. Kez hakim karşısına çıktı.

Yargılamanın 4. Duruşmasında iddia makamı olan savcılık tarafından mütalaa verilirken, sanıkların Avukatları Nur Hilal Gündüz ve Tuğçe Yıldız, mütalaaya karşı savunma için süre talep etti.

Duruşma sonrası Ünye Adliyesi önünde açıklama yapan sanıklar Avukatı Tuğçe Yıldız, Savcılık mütalaasına katılmadıklarını ve yine savunma beyanlarında bulunacaklarını belirterek, “Bugünkü duruşmamızda savcılık makamı mütalaa verdi. Mütalaada iddianamedeki haliyle sanıkların cezalandırılması talep edildi. Bu ne demek, yargılama safhasında iddianamede yer almayan suç isnatlarına yönelik mahkeme tarafından ek savunma istenmişti. Ama bugünkü iddia makamının mütalaası iddianamedeki haliyleydi. Biz tabi mütalaayı hiçbir şekilde kabul etmedik. Mütalaaya karşı yine yazılı savunmalarımızı sunacağımızı belirttik. Önümüzdeki hafta Çarşamba günü karar duruşmasına çıkacağız. İnşallah en güzel sonucu alacağız.” ifadelerini kullandı.

Yine sanıklar avukatı Nur Hilal Gündüz de yaptığı açıklamada, umutlu olduklarını, savcılık mütalaasına rağmen ellerinden geleni yaptıklarını ve yapacaklarını dile getirerek, “Avukat Tuğçe Yıldız’ın da dediği gibi mütalaada sanıklar hakkında ceza istense de biz, bugüne kadar yaptığımız savunmalara ek olarak mütalaaya karşı da yazılı ve sözlü savunmalarımızı sunacağız. Biz bu davada en güzel sonucun alınacağına inanıyoruz ve bunun için de emin olun ki elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.” dedi.

Bir sonraki duruşma için 23 Mart tarihi verilirken, bu duruşmanın karar duruşması olması bekleniyor.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum