Reklam
Reklam

ÜÇPINAR KÖYLÜLERİNİN TAMAMINA BERAAT !

Ünye’ye bağlı Üçpınar Mahallesi’nde maden aramayla ilgili yürütülen sondaj faaliyetlerine karşı topraklarını savunmak için eylem yapan ve akabinde haklarında çeşitli isnatlarla dava açılan 15 köylü için karar çıktı.

ÜÇPINAR KÖYLÜLERİNİN TAMAMINA BERAAT !
23 Mart 2022 - 17:52
Maden aranmasına karşı yaptıkları mücadeleler esnasında güvenlik güçlerince gözaltına alınan ve haklarında dava açılan 15 köylünün yargılandığı davada karar verildi.

Ünye 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 5. kez hakim karşısına çıkan 15 sanığın tümüne tüm suçlardan beraat verildi.

Karar sonrası, köylülerin mücadelesinde en başından beri yanlarında olan ve savunmalarını üstelenen Av. Nur Hilal Gündüz ve Av. Tuğçe Yıldız Ünye Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

23 Mart Çarşamba günü Ünye Adliyesi önünde açıklama yapan sanıkların Avukatı Nur Hilal Gündüz “Ben 15 kişi için, Üçpınar için çok mutluyum. Bu çok ayrı bir duygu ama benim asıl mutlu olduğum şey, adaletin gerçekten tecelli ediyor olması.” ifadelerini kullandı.

Beraat kararının ardından duygusal anlar yaşanırken 15 sanığın avukatlarından Avukat Tuğçe Yıldız da; “Bugün karar duruşması gerçekleşti. Kararımız beraat oldu. 15 sanığın beraatına karar verildi. Mutluyuz.” dedi.

“Gerçekten Çok Mutluyuz”

Tüm süreç boyunca mücadelelerini bırakmadıklarını belirten Avukat Nur Hilal Gündüz, “Çok mutluyuz. 1 yılı aşkın bir süreçtir devam eden bir yargılama var. Yargılamada eklenen suçlar var. Bayağı bir kanun maddesinden cezalandırılmaları istenmişti Üçpınar köylülerinin. Sayın Savcımız esas hakkındaki mütalaasında da müvekkillere ceza verilmesini istemişti.  Ama mahkeme tüm sanıkların ayrı ayrı bütün suçlardan beraatine karar verdi. Gerçekten mutluyuz.” dedi.

“Yargıya Olan İnancımız Arttı”

Av. Nur Hilal Gündüz konuşmasına şöyle devam etti: “Tabi ki ben 15 kişi için, Üçpınar için çok mutluyum. Bu çok ayrı bir duygu ama benim asıl mutlu olduğum şey, adaletin gerçekten tecelli ediyor olması. Yani emeğimizin karşılığını alıyor olmamız. Biz 1 yıldan fazladır bu dosta ile gece gündüz çok mesai harcadık. Bir sürü şey araştırdık, bir araya geldik. Ben onların ilk gözaltına alındığı günden beri yanlarındaydım. Bir aradaydık. Bunun Türk adaleti karşısında görülmüş olması, haklılığın ispat edilmiş olması bizim yargıya olan inancımızı daha da artırdı. Daha güzel kararlarda daha güzel günlerde olacağımız yönünde umut verdi.” diyerek adaletin yerini bulmasından mutlu olduklarını ifade etti.”

Ünye Adliyesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına bazı Parti, STK ve dernek temsilcileri de katılarak destek verdi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum