Reklam
Reklam

ÜNYE, 2040'INI PLANLIYOR!

20. Dönem Ordu Milletvekili Mustafa Hasan Öz öncülüğünde Ordu ve Ünye için düşünülen maddi ve manevi kalkınma projeleri teklifleri müzakere edildi.

ÜNYE, 2040'INI PLANLIYOR!
01 Kasım 2021 - 18:41
Ünye Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde yapılan müzakere toplantısında M. Hasan Öz’ün önce bir dosya halinde hazırladığı sonra gerçekleşmiş gibi hikâyelerden oluşan romanını yazdığı teklif projeler davet edilenlerle müzakere edildi.

Programa, Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı, STK Başkanları, siyasi parti il ve ilçe başkanları, esnaf odaları yöneticileri, ticaret ve sanayi kuruluşları sahipleri, sanatçılar, gazete, televizyon temsilcileri, muhtarlar, yazarlar, üreticiler ve çok sayıda destekçiler katıldı.

11 kişilik müzakere toplantısı hazırlama tertip heyetinin organize ettiği toplantıyı Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman yönetti.


“Birlikte Düşünmeli ve Birlikte Müzakere Etmeliyiz”

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Mustafa Hasan Öz, “Tarihi bir gün yaşadığımız bu müzakere toplantımıza katıldığınız için öncelikle sizleri tebrik ediyorum, toplantımızın hayırlı olması temennisi ile sizlere sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum. Toplantımızı tertip eden hazırlık heyetine, çalışmalarımıza destek verenlere, programımızın başarılı olması için tüm emek verenlere, medya mensuplarımıza ve tüm katılımcılarımıza da teşekkürler ediyorum. 17 Haziran’da Ünye’de bir tarihi gün daha yaşamıştık. Sizlerle Ünye’miz, Ordu’muz ve ülkemiz için hayal ettiğimiz kalkınma projelerimizin teklifini içeren ve gerçekleşmiş gibi azmin zaferi hikâyelerinden oluşan 2040 adlı romanımızın tanıtım ve dağıtım programında çok güzel bir ortam yaşamış ve büyük bir heyecan dalgası oluşturmuştuk. Orada da birlikte aldığımız karar gereği bugün, dört ay sonra Yeni Bir Ünye proje teklifimizin müzakere toplantısını yapıyoruz. Ben bugün bu memleketin evladı olarak, sorumluluğum gereği sizinle önemli bir müzakereye geldim. Sadece devletin, resmi makamların konuşma hakkına sahip olduğu bir memlekette söylenen sözlere inanamayız. Memleket kamu görevlilerinin mülkü değildir. Tüm halkın ortak vatanıdır. Birlikte düşünmeliyiz ve müzakere etmeliyiz” diye konuştu.

Hasan Öz konuşmasını “Maddi ve manevi açıdan şehrimizi kalkındırmak ve mutlu, huzurlu bir toplum olabilmektir. Bu başarıyı diğer toplumlara örnek oluşturabilmek için tüm kurumları ve ilgi duyan tüm insanları ile ülkemizin en müreffeh şehri ÜNYE, yani YENİ BİR ÜNYE ortaya çıkarmak için bir araya gelmek, organize olmak, çalışmak, projeler üretmek, en uygun projeleri hayata geçirmektir. Bu çalışma tam bir kalkınma seferberliği olacak ve hiçbir siyasi mülahaza barındırmayacak, tamamen sivil ÜNYE KALKINMA PROJESİ olarak yürütülecektir.
Bu bir dernekleşme, vakıflaşma, federasyon veya konfederasyon kurma çalışması, birilerine rakip olma, şahsımıza bir şeyler koparma çalışması da değildir.
Kıskançlıkların, haksız ve yersiz rekabetlerin, tembelliğin, ilgisizliğin yakıldığı, yıkıldığı, sevginin, saygının, kardeşliğin, fedakârlığın, çalışkanlığın, üretimin, huzurlu, müreffeh geleceğimizin şekillendirileceği mübarek bir müzakere toplantısı olmasını temenni ediyorum” sözleriyle tamamladı.


TEKLİF EDİLEN VE MÜZAKERE EDİLECEK PROJELERİN ANA BAŞLIKLARI:
 
  1. EKONOMİK KALKINMA VE ÜRETİM
  2. HUZUR, BARIŞ VE KARDEŞLİK
  3. AHLAK VE MANEVİYAT
  4. DAYANIŞMA
  5. ÖRNEK TOPLUM
  6. ÖRNEK ŞEHİR
  7. İLKLER
  8. TEKLER
  • ENLER

A.EKONOMİK KALKINMA VE ÜRETİM
 
  1. Fındık
  2. Fındıkkabuğu (Aktif Karbon)
  3. Alternatif ürünler
  4. Hayvancılık
  5. Kooperatifler
  6. Sermaye ortaklıkları
  7. Fabrika ve atölyeler
  8. Enerji projeleri
  9. Rüzgâr ve güneş enerjisinden yararlanma
  10. Evlerde üretim
  11. Mesleki eğitim, kurs, teşvik ve destekler

B.HUZUR, BARIŞ VE KARDEŞLİK
Eğitimler, Huzur toplantıları, Birlikte sosyal hayat etkinlikleri
C. AHLAK VE MANEVİYAT  
Eğitimler, Seminerler, Konferanslar, Kurslar, Etkinlikler, Kampanyalar…

D. DAYANIŞMA  
Önce dayanışma, paylaşma ve hayırsever bilinci eğitim ve seminerleri, etkinlikler ve kurumlar…
E. ÖRNEK TOPLUM
            Toplum olarak yapılan faaliyet, etkinlik, hareket, kampanya gibi her alanda örnek teşkil edecek kadar fedakârlık, başarı, azim, birlik gösterilmesi ve dalgalar halinde yayılabilecek örneklik ortaya konması.
F. ÖRNEK ŞEHİR
            Bütün bu özel projelerde ortaya konacak başarılarla markalar oluşturmak, tescil edilecek projeleri yaymak, yaşanabilir örnek şehir ilan edilmek.
G. İLKLER PROJESİ (ORDU’DA, KARADENİZ’DE, TÜRKİYE’DE, DÜNYA’DA)
İlimizde, ülkemizde, dünyada olmayan; Ünye’de uygulanabilecek yepyeni bir şeyler bulup ilkler ortaya konmalı, uygulamalı ve ilan edilmelidir.
H. TEKLER PROJESİ
İl, ülke, dünya çapında, bir tek Ünye’de bulunan bir şeyler oluşturulmalıdır.
İ. ENLER PROJESİ
İl, ülke, dünya çapında en büyük, en yüksek, en verimli, en güzel, en başarılı, en sağlam, en değerli gibi bir şeyler oluşturmalıdır.

2040 KİTABINDA BAHSEDİLEN DİĞER PROJELER
Fındık Bahçesi zincir Kafeterya (Yerli ürün satışları).
Milli Eğitim, Diyanet, diğer devlet daireleri, esnaf, sanayi ve ticaret odalarında eğitimler ve projeler. Kadınlar, gençler ve çocuklar için girişimler ve projeler.
Servet yönetimi merkezi, psikiyatri kliniği, önemli şahsiyetler isimlerinin şehirde önemli yerlere verilmesi. Kitap okuma ve yazma atölyeleri, kültür-sanat atölyeleri, sinema sektörü projeleri, müzeler. Yunus Emre etkinlikleri ve Yunus Emre Üniversitesinin kurulması.
Güneş evler, sağlık turizmi yatırımları, enerji projeleri, şehir planlaması, organize sanayi bölgesinin özellikleri, dijital bütünlük ve hızlı iletişim projeleri, uluslar arası kongre merkezi, serbest kürsü, festivaller, tersane, deniz taşımacılığı ve diğerleri.

Toplantıda söz alanlar öncelikle büyük emek sarf edilerek hazırlanan dosya içeriği ve üzerine yazılan roman için Mustafa Hasan Öz’ü tebrik ettiler ve projelerin gerçekleşmesi için büyük gayret edilmesi, güçlü birlik oluşturulması gerektiğini belirttiler.

Bu çalışmaların yapılması için teklif edilen bir merkez yürütme kurulu için de isimler tespit edilip heyetin kurulması kararlaştırıldı.

M. Hasan Öz, dört aydır bu konuda bölgede çalışma yaptı, kitabının tanıtım ve dağıtım programını tertip etti. Hemşerilerine kitap hediye ederek dağıttı. Sürekli ziyaretlerle müzakereler yaptı. Medyada haberlerle desteklenmesini sağladı ve sonunda müzakere toplantısını tertip etti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum